Balletjes in tomatensaus met puree

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Op reis naar… Tunesië met een budget van 1500€.
Indonesisch eten.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
met een PowerPoint-voorstelling
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Drogen en bewaren van kruiden.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
“Leonardo Project” F&B 4You
‘Niet harder werken, maar anders’ Gee de Wilde Geuzenveld-Slotermeer, 11 november 2010 VAN ODENHOVEN & DE WILDE.
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Voeding en bewegen!.
Anita Tump, diëtist Diëtheek
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Groenten. Welke groente is het? Klik op het vraagteken voor het antwoord.
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Verse worstenbroodjes
1. Water drinken is gezond.
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
40 liter water WATERVOETAFDRUK 1 sneetje Brood
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Gebonden soepen en puree soepen
John & Ramonda K3DA.
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Voor de consumptie (een overzichtje)
Om de versheid van een ei te testen: Werp het in een bak gevuld met koud water, als het boven drijft werp het weg.
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Wafels Nodig voor 8 personen: 5 eieren 1/4 kg + 50g boter 1/2 l melk
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Plastic.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Eindtoets taal Oefenreeks 8 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Baardagaam Dit is een baardagaam.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
Surinaamse Gerechten.
De kleine dingen van oma's!
Smul gezond.
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
Trukken van Groot-Moeder.
Wortelpuree met vissticks
Werkwoorden en woordenschat
Het eten.
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

Balletjes in tomatensaus met puree

Wat hebben we nodig? VOOR DE SAUS 4 uien 3 teentjes look 2 dikke wortels 3 blikken gepelde tomaten 2 brikken tomatenpulp 1 blikje tomatenpuree 1 kruidentuiltje met verse tijm, laurier, salie, rozemarijn Wat bloem 1 suiker

VOOR DE BALLETJES EN DE PUREE 1 kg gemengd gehakt 3 eieren 6 paneermeel peterselie Olijfolie 2,5 kg aardappelen melk

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes

Doe de aardappelen in de kookpot, doe er water en zout bij en zet op het fornuis

Schil de uien en de look en snijd ze in stukjes

Stoof de uien 10 minuten op een zacht vuurtje 10’

Schil de wortelen met de dunschiller en snijd ze in kleine stukjes Doe de wortelen bij de uien en de look in de kookpot

Open alle blikken gepelde tomaten en tomatenpuree met de blikopener Lepel de tomatenpuree over de groenten en doe er 1 lepel suiker en daarna 1 lepel bloem over. Roer goed!

Giet ½ liter water over de groenten Doe de gepelde tomaten, de tomatenpulp en het kruidentuiltje bij de saus

Meng het gehakt met de eieren en het paneermeel. Kruid alles met peper en zout.

Was de peterselie en doe deze in een glas Knip de peterselie fijn met een schaar en doe bij het gehakt Rol kleine balletjes van het gehakt

Doe olie in de pan en bak de balletjes tot ze bruin zijn.

Haal het kruidentuiltje uit de saus Mix de saus Doe de vleesballetjes in de saus

Giet het water van de aardappelen Stamp de aardappelen fijn, doe een ei en melk erbij en kruid met peper en zout

SMAKELIJK