Cursus Intern Cultuur Coördinator

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
Advertisements

Wie zijn wij? • Stichting Regionale Kinderopvang de Paraplu • Vanaf 1991 professionele kinderopvang in de Kempen • Begonnen met 1 vestiging in Bladel.
cultuureducatie Nederland
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Kwaliteit met beleid Petra Verhagen
Jeugd en Diaconaat Federatie van Diaconieën 23 maart 2013.
Bestuurlijke relevantie
Pastoraal op school.
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie door de landelijke projectgroep combinatiefuncties onderwijs Tbv de gemeenten die versneld toetreden.
Middenmanagement in positie VO Congres 2013
UA – 11 mei Missie Stichting Lezen wil brede bevolkings- groepen het plezier en het nut van lezen laten ontdekken en beleven om zo hun persoonlijke.
Actief Burgerschap Plan Nederland.
Samenwerken in burgerschap
Streven naar meer levensecht leren in de brede school Uitwisselingsdag Proefprojecten Brede School Vlaanderen en Brussel, 4 oktober 2007 Drs. Marja Valkestijn.
1 Stappenplan Organisatorische Integratie Handleiding en checklist bij het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een beperking binnen de sportvereniging.
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductiepresentatie.
1zorg-route.
de Ontdekking Oosterhout
Platform Religieus Erfgoed ZH Andries Ponsteen, directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland.
Sensing theessence of Blijvliet. Research Sfeer Visie‘s Communicatie Problemen Contact ouders en school.
verhoogt het Creatief Quotiënt
De openbare bibliotheek in verandering Presentatie bibliotheekvernieuwing in West-Friesland M. van Wijk Mei 2008, Stede Broec.
Wat inspireert jou? Wat heb jij nodig om creatief te zijn?
Netwerkbijeenkomst cultuurcoaches
Erfgoed(educatie) in de basisschool!. Inhoud Wat is erfgoed? Soorten erfgoed Wat is erfgoededucatie? Erfgoededucatie als doel of middel Visie op erfgoededucatie.
Amateurkunst nu en in de toekomst 28 mei 2011 Kunstfactor Sectorinstituut amateurkunst Missie Visie Kerntaken Hoofdlijnen beleid 28 mei 2011.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo: LOB
Gedeeld, verbeeld Eindrapport van de commissie onderwijs cultuur.
Joods Maatschappelijk Werk TOEKOMST JMW. Uitgangspunten  JMW is verantwoordelijk voor de sociale zorg in Nederland  JMW heeft een specifieke verantwoordelijkheid.
“Help mij het zelf te doen”
Hoe verantwoord je je Financiële positie ?
Student Advantage aanbieden via Slim.nl - Hoe werkt dat?
Het samenbrengen van taal- en leesvaardigheid en kunst- en cultuureducatie in Noord-Brabant ten behoeve van de omgang met de 21 e eeuwse vaardigheden in.
ORGANISATIE BPV PARTICULIER BEVEILIGER NIVEAU 2. BEGINSITUATIE MIJN ACHTERGROND INWERKPERIODE STRUCTUUR VAN DE BPV MOTIVATIE VAN DE LEERLINGEN KWALITEIT.
Stimulansz Wetsvoorstel Jeugd De Jeugdwet Juli 2013.
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Kartrekkers Opleiding.
CULTUURKAART SCHOOLJAAR Walter Groenen, directeur CJP BIJEENKOMST CULTUURKAART Dinsdag 20 november
ICC Module Cultuur in de Spiegel Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
| pagina 1/x | Afdeling Communicatie De postinitiële scholingsmarkt SER-ontwerpadvies in hoofdlijnen, maart 2012.
CULTUUREDUCATIE IN ALBLASSERDAM Bijeenkomst voor Informatie en Opinie over Welstand en Cultuur, Alblasserdam 8 okt
Naar een regionale aanpak taal en rekenen Mei 2010 Voorstel aan bestaand samenwerkingsverband Profijt om tot afstemming met betrekking tot taal en rekenen.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Brede School Ursem 2014 Visie Bevorderen van de ontwikkeling kinderen 0-12 jaar Samen sterker Efficiënt inzetten van ruimten Versterken voorzieningenniveau.
Informatiebijeenkomst Woensdag 22 april Nieuwe subsidieaanvraag 1.Verhoogde bedragen € 9,50 per leerling per jaar Minimaal € 760 (bij minder dan.
Jaarplan cultureel erfgoed Inleiding. Uitgangspunten. Toekomstvisie. Visie op cultuureducatie. Budget. Doelstellingen. Lessuggesties. Afsluiting.
Cultuurnota Alblasserdam BIO 8 oktober Waarom een cultuurnota? Ontsluiten aanbod Kansen benutten Visie en focus: kader Samenhang en samenwerking.
ICC Module Erfgoededucatie Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
Niels Bosman Naam:Bosman Voornamen:Cornelis, Niels Geboortedatum:27 oktober 1980 Geboorteplaats:Emmen Postcode en Woonplaats:9718cm Groningen Adres:Westersingel.
ICC Module Dans op School Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
ICC Module Drama op School Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / Instelling.
Kloppend Hart van Warmond Bredeschool Samenwerking Yvonne Keijer Bredeschool coördinator Gemeente Teylingen.
ICC Module Portfolio Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
Cultuureducatie met Kwaliteit Inhoudelijke basis 1) Tussentijdse evaluatie Van nice naar need Continueren Betrokkenheid Pabo’s en Kunstvakonderwijs.
Scholen en culturele aanbieders in gesprek Filmpje.
Cultuureducatie met Kwaliteit De Cultuur Loper Noord-Brabant regionale informatiebijeenkomsten 22 juni 2016: Noordkade Veghel 29 juni 2016: Podium.
Cultuureducatie met Kwaliteit De Cultuur Loper Noord-Brabant
Dat gaat naar het meanderplein toe!
Op weg naar nieuw cultuurbeleid
Samen werken aan leefbaarheid
Vluchtelingen en asielzoekers
BELEIDSAANBEVELINGEN VOOR MEER VRIJETIJDSKANSEN VOOR JONGE NIEUWKOMERS 10 geleerde lessen uit het project Wereldspelers.
Cultuureducatie met Kwaliteit De Cultuur Loper Noord-Brabant
Is de economische recessie een zegen voor de relatie ouders en school?
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
De conformiteit van de vrijetijdsdecreten met het Planlastdecreet
Wegwijzer in mediawijsheid en mediaopvoeding 0-6 jaar
De toekomst van de maatschappelijke stage
JEUGDzorg - voor wie?.
PROJECT INTERFACE.
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Transcript van de presentatie:

Cursus Intern Cultuur Coördinator

De ICC-cursus

Doelstelling: De cursus richt zich op degenen die cultuureducatie in het takenpakket hebben. De cursus gaat uit van de eigen ervaringen van de deelnemers.

5 Bijeenkomsten: Cultuureducatie Coördinator Cultuureducatie Visie, beleidsplan en werkplan Integratie met andere vakken Media-educatie en netwerkvorming

1e bijeenkomst: kennismaking de definities van kunst en cultuur de regeling versterking Cultuureducatie de invloed van een visie de drie scenario’s de nulmeting de verwerking in formats

Foto’s - Verbanden leggen Mijn culturele omgeving Kennismaking Foto’s - Verbanden leggen Mijn culturele omgeving

Wat is kunst en cultuur?

Cultuureducatie: Alle vormen van educatie waarbij cultuur als doel of als middel wordt ingezet. Leren over, door en met cultuur. Meestal sprake van cultuurgerelateerde doelstellingen: kennismaking met of verdieping in kunst, cultureel erfgoed en/of media. Het genieten, leren beoordelen en zelf beoefenen. De verzamelnaam voor kunsteducatie, erfgoededucatie en media-educatie. bron: cultuurnetwerk.nl

De invloed van een visie horizon of expectation

De invloed van een visie Je visie wordt gekleurd door de ‘horizon of expectation’. Deze wordt bepaald door een aantal factoren: Opleiding / intellectuele bagage Familie / vrienden Maatschappelijke positie Huidskleur / ras Culturele achtergrond Sekse Seksuele geaardheid

regeling versterking cultuureducatie primair onderwijs (CEPO) De regeling regeling versterking cultuureducatie primair onderwijs (CEPO)

De school: ontwikkelt een visie op de functie van cultuureducatie vertaalt deze visie naar een samenhangend geheel van activiteiten werkt samen met de culturele omgeving

Voorwaarden: De school ontwikkelt een meerjarige visie op de functie van cultuureducatie, neemt deze op in het schoolbeleid en organiseert hierbij passende activiteiten. De school gaat deelnemen aan een netwerk van scholen en culturele instellingen, waarbij in ieder geval de afstemming tussen vraag en aanbod en kennisoverdracht naar andere scholen een rol spelen. De school besteedt aandacht aan deskundigheidsbevordering van haar personeel op het gebied van cultuureducatie. De subsidie wordt verantwoord in de jaarrekening die betrekking heeft op het jaar waarin de subsidie is besteed.

Rapport Hart(d) voor Cultuur 3 scenario’s Rapport Hart(d) voor Cultuur

Scenario 1: komen en gaan School Culturele instelling Culturele omgeving

Scenario 2: vragen en aanbieden School Culturele omgeving

Scenario 3: beleven en ervaren School Culturele omgeving

Inventarisatie Verwerken in formats De nulmeting Inventarisatie Verwerken in formats

Huiswerk Nulmeting Financiën