11) Die toonde dat Gent Sint-Pieters, als drukst bezochte station in heel Vlaanderen in feite moeilijk bereikbaar is met de wagen. FOTO STAPEL STUDIES.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een dag en een week. dagen van de week dagindeling.
Advertisements

Feest op wieltjes / groot werfbezoek informatie voor gidsen
United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs Augustus 2007 BEZET PALESTIJNS GEBIED Fragmentatie van de Westbank.
MASTERPLAN OPEN SCHOOLCAMPUS
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
209 leerlingen… Verdeeld in 35 groepen van 6 leerlingen: Met telkens een volwassene als begeleider…
Het mobiliteitscongres 2012 Sessie 2 Oplossingen van Mobiliteitsproviders.
ING HOUSE ROUTEBESCHRIJVING Amstelveenseweg KL Amsterdam
Gedelegeerd bestuurder
Modellering ruimtelijke gevolgen van infrastructuur op GrondGebruik met de LandUseScanner.
Hoofdstuk 3 Nederland: stedelijke gebieden Paragraaf 1 t/m 4
IJzeren Rijn Presentatie Midden-Limburgse bestuurders
Ruimte rond de A2 Discussiestuk gemeentelijke nota
17/01/2011 De trein en de elektrische wagen: nieuwe mobiliteitsconcepten in de 21ste eeuw Koen Van De Putte – Change en Corporate office NMBS-Holding.
Presentatie herijking VVP, openRAADhuisavond 9 oktober Naar een herijking van het VVP Verkenning van dilemma’s en opgaven.
17 stadsgewesten in België
Devriendt Robin & Putman Tom.  Verschillende Vlaamse politieke partijen  Campagne rond mobiliteit.
OP NAAR SINT-PIETERS-KAPELLE !!. Onze school situeert zich in Mechelen. We zullen vertrekken aan het …….
De Amerikaanse stad..
Klimaatbeleid & Ruimtelijke Ordening raakvlakken, meerwaarde en kansen Lokale Klimaatagenda.
Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen,
Hoe houden we onze woonwijk leefbaar? Werkgroep Sint-Pieters-Buiten.
9-overleg-catshuis-mislukt.html.
Hoofdstuk 1 Arme en rijke Nederlanders.
Eendenleed Iets ongewoons gebeurde deze week in het centrum van Spokane de V.S. dit prachtig verhaal wilde ik met jullie delen. Joël is een bediende in.
Mierlo - Helmond (spits)
 Algemeen  Doel  Werkingsprincipes  Concreet  Toeleiders  Cijfers  Contact.
Wereld GIS Dag 2005 Geografie & Technologie Onderdelen van een GIS n Geografie n Een computer n Gegevens n Iemand die de boel bedient Geografisch Informatie.
RIDDERKLAS MEI WANNEER? Woensdag 20 mei t.e.m. vrijdag 22 mei 2015 WAAR? Vakantiecentrum ‘De Ceder’ Parijsestraat Deinze-Astene.
De vakantie van Augustin (klik maar met de muis ).
Toepassingen 5L week 17: ‘Op stap met het openbaar vervoer’ een uurtabel van het openbaar vervoer hanteren een tabel met openingsuren hanteren een tijdsduur.
Gent 2015 deeltijd. DH8Fx3m1eg Frank Boeijen - De Beloning Op straat blaffen honden Voordat de avond valt Ik heb honger.
Sinterklaas Klein – groot Kleiner – groter Kleinste - grootste.
Hofplein Rotterdam.
Keuzemodule Groen Ondernemen Coen van Wetering
Randweg-Oost Huidige N266 De leefbaarheid in Nederweert verbeteren..... Zo kan het ook!
Infovergadering Heraanleg Kasteellaan 21 januari
Aanleggen bestrating Niveau 1 en 2 Wedeo.
Loes Bonnemayer - Concept - Dienstregeling 2017 in Dordts perspectief 15 september 2015 Aan de hand van de perspectieven en ambities per corridor wordt.
Troelstralaan De Troelstralaan loopt van Ringbaan-West tot Van Hogendorplaan en is een doorgaande weg in de wijk Goese Polder. Deze wijk, waar de bouwactiviteiten.
STATION GOES. Het station door de jaren heen Het was 1867 toen de Ganzestad aangesloten werd op het spoorwegnet. In juli dat jaar werd de lijn Bergen.
Aanleg N197 Westelijke Randweg Beverwijk Jon Bellis april 2009 Bewonersinformatie over het werk aan de Velsertraverse.
Toelichting zienswijze van de fam. Van Hal en Haerkens Ontsluiting gebouw plan Elzenstraat 60 naar de Elzenstraat goed gepland? of is er een veiliger alternatief?
Omgeving Zuyderzee, Kerkemaat en Weikamp Omwonenden Zuyderzee, Kerkemaat, Weikamp, Ons Belang en Volharding.
Ginkelse Heide 2016 Voorbespreking Alle klassen. Welkom Ginkelse Heide 2016 Welkom op Endurancerit Ginkelse Heide! Wij zijn blij met de gastvrijheid van.
Meten en meetkunde in het verkeer
Vandaag: Restant les 3 Verhoudingen
Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Door Indy, Thijs en Isabel.
Fijn stof onderzoeken Onderzoek naar de invloed van verkeer op de luchtkwaliteit in de Stad Gent Stofmetingen in de omgeving van het station Gent-Sint-Pieters.
Alternatief Parkeer Beleid Haarlem Zone C
parkeergarage Kromhout.
Jesse, Marieke, Nette, Pieter-jan
MaaS pilot: Rotterdam The Hague Airport

GRS Wetteren – deelstudie mobiliteit
De rechter tikt de overheid op zijn vingers
‘t Sasse Hofje co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Werken als wegbeheerder bij de provincie
Het grote voetgangersexamen
<naam bedrijf> & <naam school>
A woningen Industrie gebied A 12 industriegebied A 2.
Klik hier om verder te lezen
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

11) Die toonde dat Gent Sint-Pieters, als drukst bezochte station in heel Vlaanderen in feite moeilijk bereikbaar is met de wagen. FOTO STAPEL STUDIES

12) Het station bevindt zich tussen de twee ringen rond Gent:– de kleinering of R40 - en de grote ring of R4. Maar vanaf de R4 is er geen rechtstreekse autoverbinding met het station.

13) Elke dag proberen ruim 2000 autobestuurders een plaatsje te vinden in de wijde stationsbuurt alvorens op de trein te stappen. De meerderheid ervan, - zowat 60% - komt al naar het station gereden voor 8 uur ’s ochtend, dus voor de piek van de autospits in Gent.

14) Deze auto’s rijden vandaag naar het station via de Voskenslaan, de Kortrijksesteenweg, en via de Snepkaai en K. Fabiolalaan. Allemaal drukbevolkte straten, waar veel verkeer op zit, ondermeer door de aanwezigheid van scholen. En waar ook openbaar vervoer doorgaat, dat vastraakt in het autoverkeer.

Koningin Fabiolalaan station Timichegtunnel Sint-Denijslaan 15) Het Project Gent Sint-Pieters zocht een manier om deze auto’s uit de stationswijken weg te houden en ze een plaats te geven in de nieuwe ondergrondse parkeergarage van de NMBS-Holding. Sint-Denijslaan

Sint-Denijslaan R4 R4 Sporthal 16) Volgens de mobiliteitsstudie zou een directe verbinding van en naar de R4 de beste oplossing bieden voor het overgrote deel van de autotoevoer naar de stationsparking. (KAART MET SCHETSPIJL LINK R4) R4 R4

Sint-Denijslaan R4 R4 Sporthal 17) De studie toonde ook aan dat de Rijsenbergbuurt en de nieuwe kantoren en woningen op de K. Fabiolalaan merkelijk beter ontsloten zouden worden als zij een connectie zouden krijgen naar deze R4 link (zeker op het ogenblik dat de huidige Voskenslaantunnel zou verdwijnen als autoverbinding). Op die laatste connectie gaan we straks dieper in. BOENTWEG: ENKEL SCHETSPIJL R4 R4

18) Het advies van de mobiliteitsstudie, om de leefbaarheid van de stationsbuurten te verbeteren, EN de bereikbaarheid van het station en de ontsluiting van de nieuwe parkeergarage te verzekeren, werd gevolgd. Het tracé van de Valentin Vaerwyckweg was geboren.

19) Op het traject van de nieuwe weg moeten geen huizen of gebouwen onteigend worden, De weg wordt aangelegd op braakliggend terrein:

20) 2,3 hectare grond is er voor onteigend 20) 2,3 hectare grond is er voor onteigend. Een klein stukje daarvan, 0,4 hectare, was echter ingekleurd als natuurgebied. Deze grond moest worden omgezet naar bestemming ‘openbare infrastructuur’.