HomCom Ledenvergadering 24/11/2014. Google Wordt door Europa geviseerd voor zijn monopoliepositie Europa wil Google splitsen – Enerzijds de zoekmachine.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET DIGITALE ARBEIDSPLEIN Het Digitale Arbeidsplein is een website ontwikkeld in het kader van het project “Zelfmanagement van de eigen loopbaan” van MeijerConsult.
Advertisements

RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Hoe veilig is moderne communnicatie?
Loop niet met je wachtwoord te koop
ongewenste indringers op de computer
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Welkom. Wat gaan we doen? • Data leren gebruiken als startpunt van verhalen • Naar de IATI set kijken van buitenlandse zaken.
Woensdag, 27 juni 2007 Presentatie Snakeware New Media / MerkMakers Nieuwe Media.
Online kopen (e-shoppen) Lezing 12 oktober 2009 Peer Custers.
Internetbankieren.
HOM COM Ledenvergadering 19/11/2012. Homcom • Bug in Android 4.2 • Vergat de maand december • Je kon geen verjaardag noteren in december • Wel in november.
11 januari januari “Van elke drie pc’s heeft er een geen goede beveiliging.
11 januari januari “Van elke drie pc’s heeft er een geen goede beveiliging tegen virussen en spionnen”
Provinciale ronden mei 2008
Testdata Management Ketentest
Homcom Ledenvergadering 18/06/2012. Google Apple smijt Google maps buiten Neemt TomTom in de plaats voor kaarten op de nieuwe iPhone met iOs6 De Tomtom.
Welkom bij de cursus Handig met Internet! Handig met Internet -Wat doet u al met internet? -Wat wilt u nog meer met internet doen? -Hoe kunt u beter.
Bedreigingen en Beveiliging van uw computer Presentatie Clubmiddag 18 januari 2011 door Fred Houthuijs Amstelland Senioren ComputerClub.
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Naam: Shaun Mijn hobby: curaçao Klik op “Naam”. Vul je naam in .
Clubmiddag 15 oktober 2013 Kantoor programma’s ©ab wiegman.
HOM COM 23/09/2013 LEDENVERGADERING. BIG Big Companies – Google – Apple – Microsoft – Amazon.
HOM COM Ledenvergadering 17 – Record foto Bekijk Dubai in 45 miljard pixels Inzoomen maar !
HOM COM Ledenvergadering 27/05/2013. Economisch nieuws YAHOO betaalt 850 milj Euro voor TUMBLR Tumblr = een Blog Marissa Mayer (37) CEO van Yahoo Was.
HOM COM Vergadering Veiligheid 10 grootste gevaren in 2010 –Volgens Computer – idee 1. Smartphone 2. Verkorte URL’s 3. Nep-sites over actuele.
Homcom Ledenvergadering 27/01/ Onze beste wensen Voor 2014 Vanwege het bestuur.
Tips Homcom Ledenvergadering 18/04/2011. Tips – Prachtige foto’s w/gallery.html#historic-italy.
Hom Com Ledenvergadering 23/01/ Beste wensen aan alle leden en hun familie.
© 2007 McAfee, Inc. Computerbeveiliging Welke gevaren liggen er op de loer?
Beveiliging woensdag 22 november Beveiliging Waarom aandacht voor beveiliging? Oneigenlijk gebruik door andere personen Afscherming van informatie.
PC Beveiliging woensdag 23 november PC Beveiliging Waarom moet de PC beveiligd worden? Oneigenlijk gebruik door andere personen Afscherming van.
Onderhoud met IOBit-tools woensdag 4 januari 2012.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Lezing door Kick de Wolff
Computer Club Reeuwijk 14 januari Agenda Nieuwtjes Beveiliging Telefonie Fotografie Vragen.
CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best.
Hom Com Ledenvergadering Be Alert Alarmering via telefoon, of fax Enkel bij noodsituaties Door de overheid Aanloggen op
Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt
HOM COM Ledenvergadering Programma 1. samenbrengen van verschillende accounts 2.Opkuis van de pc : wat kun je doen? 3. Opkuis.
Hom Com Ledenvergadering Wiki Hoeveel “wiki” bestaan er ? – Wikiwikiweb – Wikipedia – Wikileaks – Wikikids – Wikifin – Wikia – Wikisoftware.
Hom Com Ledenvergadering 24/02/2014. Geluidswachtwoord ? Google kocht SlickLogin (Israelische security start-up bedrijf) The company has been working.
Paswoord Homcom 22/09/2014.
Woensdag 12 november 2014 Google Services. Diensten die door Google worden aangeboden vanuit internet, vrij of gratis na aanmelding met een Google-account:
Slim en veilig online winkelen Hein van Dijk
Spyware en andere beesten Hoe vermijden en verwijderen.
Hom Com Ledenvergadering 18/05/2015. Solar nds-zonnefietspad-levert-meer-energie-dan- verwacht/?google_editors_picks=true.
Hom Com Ledenvergadering Google wil zelf chips maken Apple doet het, Samsung ook Nu wil Google ook – Google bracht al een nieuwe multimediatablet.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
De Play Store van Google Van start met je tablet of smartphone Johan Jacobs ( )
Malware JORIS LELIEVELD EN RICK VAN DRIEL. Wormen  Verspreiden via Internet  Hebben geen bestuurder nodig  Effect van Wormen is hetzelfde als een virus.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Top kwaliteit Websites die wij maken Welkom bij Nexxite Internet.
Homcom Ledenvergadering 16/05/2016.
Surfen op het internet Basisbegrippen
O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het
Ledenvergadering 27 maart 2017
Ledenvergadering 19 juni 2017
HomCom 29/02/2016.
Hoe werkt bibliografische software?
Templates in MailChimp (1)
Geld in Europa rekenen.
Introductiebijeenkomst ONS Platform
Big Data.
Goochelen met Google Zoeken
Big Data.
Internetbankieren.
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Besturingssysteem.
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Transcript van de presentatie:

HomCom Ledenvergadering 24/11/2014

Google Wordt door Europa geviseerd voor zijn monopoliepositie Europa wil Google splitsen – Enerzijds de zoekmachine – Anderzijds de andere toepassingen

Google Google –glass wordt gestopt? Winkels in de US stoppen met op proef leveren van brillen Medewerkers van G-Glass verlaten de afdeling Mogelijks andere richting met het G-glass ontwerp

Betalen om advertenties uit te zetten Google is begonnen met het aanbieden van de mogelijkheid voor gebruikers om te betalen om geen advertenties op bepaalde sites meer te zien. Het programma, Google Contribute, bevindt zich momenteel in de testfase. Enkele grote sites als Mashable, The Onion en Imgur doen al mee aan het Contribute-programma Sommige beheerders gaan nu de mogelijkheid aanbieden om tegen een kleine betaling, tussen $1 en $3 per maand, deze advertenties uit te zetten.

Get me of your fucking list Een paper met niets anders dan deze tekst 37 blz, tekst steeds herhaald Goedgekeurd voor publicatie in vaktijdschrift Deze vragen wel geld om te publiceren Lijst van websites –

Get me of your fucking list

Malware Citadel-malware valt wachtwoordmanagers aan – Oa Password Safe en KeePass De configuratie slaat je toetsaanslagen op wanneer bepaalde processen draaien op het geïnfecteerde systeem. De malware is ontworpen om het hoofdwachtwoord te stelen

Spionagesoftware De spyware "Regin" is een Trojaans paard, dat toeliet om de uitgekozen doelwitten jarenlang in alle discretie in het oog te houden. Het programma is in staat om stiekem screenshots te maken, de controle over de muis en de cursor over te nemen, paswoorden te stelen, het internetverkeer in de gaten te houden en om verwijderde bestanden te herstellen. Volgens Symantec werd het virus vastgesteld in een tiental landen. In de eerste plaats in Rusland en Saoedi-Arabië, die elk goed zijn voor zowat een kwart van de infecties. De andere getroffen landen zijn Mexico, Ierland, India, Afghanistan, Iran, België, Oostenrijk en Pakistan.

Spionagesoftware Met pas ontdekte geavanceerde spionagesoftware worden al sinds 2008 gegevens verzameld De technische complexiteit van de spyware wijst erop dat wellicht de inlichtingendienst van een staat betrokken was bij de ontwikkeling van de software. NEW YORK (CNNMoney) Experts don't know where it came from, and aren't quite sure what it does.

Steel een pincode Dieven kunnen de code van je bankkaart achterhalen met een warmtecamera op hun iPhone. – Die cameraatjes zijn gewoon te koop in de winkels van Apple. Stel je tikt je code op een kaartlezer zoals in de supermarkt. En je neemt met de warmtecamera daarna een foto van het toetsenbord ervan, dan zie je welke toetsen zijn aangeraakt, die zijn nog warm en kleuren rood. Zo kunnen ze je code te weten komen. Als ze dan nog je kaart stelen, dan kunnen ze je rekening leeghalen. daard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=mobilia&M_BT= &adh_i=3922ca23553fe3d5a2e18c2becd4cf1a daard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=mobilia&M_BT= &adh_i=3922ca23553fe3d5a2e18c2becd4cf1a

Webcams Russen kijken stiekem mee in bijna honderd Belgische huiskamers De gelekte beelden zijn afkomstig van camera's die vanop afstand kunnen worden bekeken via een smartphone of computer. De Russische website biedt beelden aan van webcams uit verschillende landen. De camera's zijn draadloos verbonden met het internet, maar de beveiliging ervan is slecht versleuteld, waardoor de beelden van negentig Belgische camera's op straat liggen.

Webcams tienduizenden-webcams tienduizenden-webcams Veel webcams zijn onvoldoende beveiligd Na installatie word het (fabrieks) wachtwoord niet gewijzigd Vaak zijn de beveiligingscamera’s meteen gekoppeld aan een dienst die de beelden opslaat. Dat is een snelgroeiende markt: Google betaalde dit jaar bijvoorbeeld 555 miljoen dollar voor de firma Dropcam.555 miljoen dollar

Dashcam Verboden in Belgie, Frankrijk, Oostenrijk,Portugal en Luxemburg Bij publicatie gezichten en nummerplaten onkenbaar maken Opnames mogen gebruikt worden in rechtszaken of bij aangifte bij de politie

Stuur door Als je een mail krijgt met de vraag : Stuur dit door naar al je…… Dan is er veel kans dat je een hoax hebt gekregen De hoaxwijzer

Verbergen Er zijn van die computerbestanden en folders waarvan de inhoud alleen voor je eigen ogen bestemd is. Denk maar aan financiële documenten, wachtwoorden of concurrentiegevoelige informatie van je werkgever. Wise Folder Hider is een handig gratis programmaatje om die data (tijdelijk) onzichtbaar te maken. Om informatie te verbergen en op een later tijdstip weer zichtbaar te maken, moet je in Wise Folder Hider eerst een veilig wachtwoord instellen.Wise Folder Hider