Preek Matteüs 7: 1-12.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mat 5: 1-16 Barmhartigheid.
Advertisements

Weg balk en splinter! Over vrije ogen en ootmoedige omgang met je naaste preek over Matteüs 7:1-5.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Stichting ROEP 23 februari 2011
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Visie, missie en kernwaarden
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Neem een hond!!. •Zoek je iemand, die je krant brengt zonder eerst de sportpagina er uit te scheuren
Evangelie der genade Vragen :
Kindermoment.
Discipelschap.
Woord van Leven April 2014.
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Preek: Jaap de Schipper.
Vaderdag 2013.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Gods betrokkenheid bij je vriendenkring
WELKOM OP TOV!.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Onze Vader in de hemel.
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
God zegent je zodat je zult heersen 1.
WAT MENSEN VAN JE DENKEN
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Wie is God voor jou?.
Welkom in de samenkomst
De wedstrijd van het leven
VREDE.
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Ik wil jou van harte dienen
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Vrouwen van Nederland Neem een hond!!!.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Een voorbeeld dat navolging verdient
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
Voorganger: Ds. D.J Lagerweij Ouderling van dienst: J. Boersma
We lezen Jona 3 en 4 HC 35 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 145: 3, 5 Voorganger: ds. M.J.C. Blok te Nijkerk.
Israëlzondag, belijdenis en doopdienst 4 oktober 2015 m.m.v. De Huisband Voorganger Ds. Peter Elzinga.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
Transcript van de presentatie:

Preek Matteüs 7: 1-12

Kijk naar jezelf Burka op fiets

Kijk naar jezelf Clément Turpin, scheidsrechter Feyenoord - AS Roma

Kijk naar jezelf Yanis Varoufakis, minister financiën Griekenland

Kijk naar jezelf Barack Obama, POTUS

Kijk naar jezelf Bumperklevers

Je kunt niet zonder een oordeel Maar wat als iemand jou veroordeelt? Kijk naar jezelf Je kunt niet zonder een oordeel Maar wat als iemand jou veroordeelt? Verdraagzaamheid belangrijk voor Nederlanders Oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt. - Mat. 7:1

Kijk naar jezelf Maar Jezus zegt dat ik niet mag veroordelen! …opdat er niet over jullie geoordeeld wordt - Mat. 7:1b Dat gaat over het oordeel van God

voordat je een ander veroordeelt Kijk naar jezelf voordat je een ander veroordeelt Oudhollands tegeltje Gelijkenis van de splinter en de balk, Karel van Mallery, 1593

Kijk naar jezelf voordat je een ander veroordeelt Je oog: symbool voor de relatie met een ander In mijn ogen valt er altijd wel iets aan te merken op een ander… Je vergeet zo dat God over jou oordeelt! Word eerst nederig bij je Heer Of is Hij niet voor jou aan het kruis gestorven?

Kijk naar jezelf voordat je een ander veroordeelt Niet veroordelend kijken, maar genadig Je leven met God moet je koesteren Dan moet je niet iets veroordelends voor de voeten van een ander gooien

Kijk naar jezelf voordat je een ander veroordeelt Op de dag van het oordeel zullen de Ninevieten samen met deze generatie opstaan en haar veroordelen; want zij hadden zich bekeerd na de prediking van Jona, en hier ziet u iemand die meer is dan Jona! - Mat. 12:41 Zij die Jezus veroordelen, vallen in hun eigen oordeel

Kijk naar jezelf voordat je een ander veroordeelt kijk daarom eerst omhoog Kijk naar Vader in de hemel, naar je Heer Jezus Alleen als je focust op Gods goedheid voor jou, kan jij goed doen voor je naaste Vragen en zoeken naar het koninkrijk van God, kloppen op de deur

Kijk naar jezelf voordat je een ander veroordeelt kijk daarom eerst omhoog Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen. - Mat. 7:11 Gods goede zorg voor jou laat zien hoe goed jij moet zijn voor je naaste

Kijk naar jezelf voordat je een ander veroordeelt kijk daarom eerst omhoog en oefen zo de levensstijl van Gods koninkrijk Alles dan wat u wilt dat de mensen u doen, doet u hun ook zo, want dat is de Wet en de Profeten. - Mat. 7:12 HSV Jij wilt toch niet dat mensen ongenadig zijn voor jou? Niet een veroordelende klap in je gezicht, maar een genadige duw in de rug

Kijk naar jezelf voordat je een ander veroordeelt kijk daarom eerst omhoog en oefen zo de levensstijl van Gods koninkrijk Maar als mensen mij onrecht aandoen? Kijk eerst omhoog, bid om recht!

Kijk naar jezelf voordat je een ander veroordeelt kijk daarom eerst omhoog en oefen zo de levensstijl van Gods koninkrijk Dat is het hart van de Wet en de Profeten. - Mat. 7:12b