Brikki Informatiedocument voor het workshoptraject van Stichting Cinekid i.o.v. Stichting KUVO Woerden 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Een schooldag in groep 1, 2 en
PSO wordt spannend gemaakt!
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Spreekbeurt Animatiefilms
Gedigitaliseerde leerlijn rekenen De Paschalisschool en de 17 april 2013.
Stappenplan animaties maken
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
500 – 1000 na Christus RIDDERS en KASTELEN.
Creatieve opwarmingen Niveau 1
Les 7 Deze les duurt 90 minuten
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Lesgeven en begeleiden
Escher.
Tekenen.
De bedradingslijst.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Naam:linda Mijn hobby:Grad Damen Klik op “Naam”. Vul je naam in .
Voorbereiding post 2 Wie weet hoe ik heet Groep
Hoe ik paddenstoel word
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
First ID project Rosa Beroepscollege
First ID project Huygens College
De spreekbeurt..
Experts werkvorm + begrippentest
Samenwerkend leren Opdracht: Experts.
Gezellig samen melk drinken en fruit eten, dan doen we nog een spelletje of luisteren naar een verhaal.
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Tweede wereldoorlog.
Een online werk- en leeromgeving voor uw kind.
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Sprekend Familieportret
Welkom bij Immersive space, de flashles Tijdens deze lessen, leren wij je werken met het programma adobe flash.
Een online dagboek van en door de groep.
Medialessen groep 8.
Les 1 – Jij en de media Vertel:
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Lesbrief Kidsbios. Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens.
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
S ST STO STOP STOP- STOP-M STOP-MO STOP-MOT.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Ontwerpworkshop speelpolder in Heerjansdam
Happy new year Goede voornemens.... Waardenlijst Neem de waardenlijst door. Omcirkel de vijf voor jou belangrijkste waarden van de groep waarop je werkt.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
VIDEOCLIP MAKEN. Stapje voor stapje een film van een minuut.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Dingen in de kring van nonverbaal naar verbaal en weer terug Suzanne van Norden en Lucie Visch Workshop Een vluchteling / asielzoekerskind in de groep.
De verpakking is mooi, maar wij als leerkrachten hebben het voorrecht om het cadeautje stukje bij beetje uit te pakken, zodat het mooiste wat binnenin.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Lesbrief – Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!
Sleutels, codes en aanwijzingen
© UNIEK IN DE KLAS.
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Sleutels, codes en aanwijzingen
Duurzame inzetbaarheid
Ik kies bewust Films Les 1 Groep 3-4. Ik kies bewust Films Les 1 Groep 3-4.
Les 3: regels en afspraken met de klas
ADL Les 1.
Transcript van de presentatie:

Brikki Informatiedocument voor het workshoptraject van Stichting Cinekid i.o.v. Stichting KUVO Woerden 2014.

2 Over Brikki Brikki is een geel leeuwtje met een groot hoofd, dat bestaat uit een paar simpele vormen. Ingmar de Lange is de geestelijk vader van Brikki. Brikki beleeft simpele avonturen, die door kinderen worden verzonnen. Ze maken verhaaltjes van 3 regels. Bekijk hier een filmpje van Brikki

3 Over de workshop Zelfs de allerkleinsten kunnen zelf een animatiefilm maken met Brikki de Leeuw. Een workshopleider van Cinekid gaat met u en de kinderen aan het werk. In een aparte ruimte buiten de klas wordt de Animatiewerkplaats opgebouwd: een stellage waar een camera aan hangt en lampen. Op de vloer liggen gekleurde puzzelvormen van een soort schuimplastic, waarmee Brikki gemaakt kan worden. Voorbeeldopstelling AnimatieplaatsVoorbeeld Brikki workshop

4 De kinderen verzinnen verhaaltjes waarin Brikki de hoofdrol speelt. Daarna wordt Brikki op de grond uit grote, verschillende, kleurige onderdelen in elkaar gepuzzeld. Je kunt ‘m laten lachen, lopen, springen of grommen. Van nog meer vierkanten, cirkels en balkjes kan van alles gemaakt worden wat je in het verhaal nodig hebt. Dan wordt van het verhaal een stop motion animatiefilmpje gemaakt. De kinderen spreken zelf de tekst in. Aan het eind van de workshop, na de montage, kunnen de kinderen hun eigen Brikki filmpjes bekijken. Bekijk hier een voorbeeldfilmpje van een workshop uit 2013.

5 Over Stop Motion Er wordt een stop motion filmpje gemaakt van Brikki. De onderdelen waar Brikki uit bestaat worden in een bepaalde houding neergezet en daar wordt een foto van genomen. Vervolgens wordt de houding van Brikki een heel klein beetje verschoven en wordt er opnieuw foto gemaakt. Zo ga je steeds door. Vervolgens worden alle foto’s achter elkaar afgespeeld waardoor een filmpje ontstaat. Zo kun je Brikki laten veranderen en bewegen.

6 Voorbereiding Voorafgaand aan de workshop is het goed Brikki vast te introduceren in de klas. Kijk met de kinderen filmpjes op en en leg vast de link met een thema dat bij jullie op dat moment speelt. Wat willen zij Brikki laten beleven? De medewerker van Cinekid is minimaal 1 tot 1,5 uur van te voren aanwezig. Hij/zij heeft alle benodigde apparatuur en materiaal bij zich die nodig is voor de workshop: Alles voor het opbouwen van een animatiewerkplaats; Kleurplaten en knipvellen; om te kopiëren Brikki flyers. De medewerker van Cinekid bouwt de animatiewerkplaats op. Dit gebeurt in overleg met de leerkracht in het speellokaal, gymzaal of een andere ruimte buiten het klaslokaal.

7 Opzet van de workshop De Brikki workshop duurt 1,5 uur. De Cinekid workshopleider introduceert Brikki in de klas. Hij zij vertelt kort iets over animatiefilm, over de Stop Motion techniek en over Brikki. Wie is hij en wat gaat Brikki meemaken in het filmpje van de klas? De workshop bestaat uit 2 onderdelen: het maken van een animatie (in het aparte lokaal, begeleid door de workshopleider) Brikki kleuren, tekenen, plakken (in de klas, begeleid door de leerkracht) De leerkracht verdeelt de klas in 3 groepen: A, B en C. De 3 groepjes maken samen 1 Brikki-filmpje. De leerkracht spreekt met de workshopleider af welke kindjes het verhaaltje gaan inspreken. De leerkracht zorgt ervoor dat ieder groepje naar de workshopplek gebracht wordt en weer opgehaald. Groep A gaat naar de animatiewerkplaats. De twee andere groepen blijven bij de leerkracht in het lokaal. Na 20 minuten wordt er gewisseld. De kinderen maken dus alle drie de onderdelen van de workshop mee. Zie schema op p8. De workshopleider monteert de opnames en de voice over tot een Brikki filmpje. Aan het eind van de workshop wordt het filmpje in de klas bekeken en wordt hierop gereflecteerd met de kinderen.

8 Tijdsschema workshop Brikki 10 min 20 min 10 min Groep A Introductie Animatiefilmpje maken Teken, Kleur, Plak Brikki Filmpje bekijken Groep BTeken, Kleur, Plak BrikkiAnimatiefilmpje maken Teken, Kleur, Plak Brikki Groep CTeken, Kleur, Plak Brikki Animatiefilmpje maken

9 Tot slot De gemaakte filmpjes staan de volgende dag op Kinderen kunnen meer Brikki filmpjes kijken: De Brikki verhaaltjes kunnen in de klas en thuis worden voorgelezen: En natuurlijk kunnen meer verhaaltjes gemaakt worden op de computer, digibord en/of iPad: BRIKKI BRULT: VEEL PLEZIER! RWOAAHHH!