Omgaan met verschillen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom Thuis Karpos Leerhuis.
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Ik wens je De kracht van god.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Gelijkenissen.
Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
Indien je vóór mij zou sterven,
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
Een vriendelijk gebaar...
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Zingen Vers 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
‘voor de kinderen’.
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Onze Vader in de hemel.
Broers en zussen voor Jezus
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
40 dagen op ontdekkingsreis aanbieding: groepsreis: met elkaar op ontdekkingsreis naar het doel wat God met mij heeft lengte van de reis: 40 dagen.
Welkom.
Een brandend hart.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Omgaan met verschillen
Woord van Leven September 2011.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Jij mag leven onder een open hemel
Preek Matteüs 2: 1-12.
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend.
“de liefde van God”.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
VREUGDE.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Spring in het diepe!.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Een zeker mens had twee zonen …. De jongste zoon wilde zijn deel van de erfenis …
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
    Christelijke vrijheid samen God willen dienen in de gemeente
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Wie is de verloren zoon? De jongste zoon raakt verloren, maar wordt teruggevonden. De oudste zoon blijft buiten staan en komt niet naar binnen. Wie is.
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Wie ben jij? 1.
Transcript van de presentatie:

Omgaan met verschillen LWB p31-50

Herstellen P34-37

O5: bespreek volgende uitspraken Verzoenen gaat verder dan zoenen! Na deze ruzie kan het nooit meer hetzelfde zijn tussen ons. Als we broederlijk zouden delen met de armen zouden er minder conflicten en oorlogen zijn. Na een heftige ruzie komen we beter met elkaar overeen. Ik wil je wel vergeven, maar vergeten doe ik het nooit. Herstel moet van twee kanten komen.

O6: vervolg – vader en twee zonen Passende titel? Terugkeer Opnieuw geboren Verzoening Zoon van zijn vader …

07: Wat vind je ervan? Handelt de vader volgens de joodse familiegebruiken zoals het hoort? NEEN De vader rende op zijn zoon af en viel hem om de hals en kuste hem. Volgens de joden is dit beneden de vader zijn waardigheid. Dit doen ‘oudere mensen’ niet!

07: Wat vind je ervan? Handelt de zoon volgens de joodse familiegebruiken zoals het hoort? NEEN Hij gelooft nog in de onverdiende goedheid van zijn vader, spreekt hem zelfs aan met ‘Vader’. Hij kan dit normaal niet meer aangezien hij zijn vader verloochend heeft.

07: Wat vind je ervan? Handelt de OUDSTE zoon volgens de joodse familiegebruiken zoals het hoort? JA Hij maakt geen verzoenend gebaar naar zijn broer toe. Niet langer broer, maar ‘die zoon van u’. Hij verwijt zijn vader dat hij nooit iets gekregen heeft om met zijn vrienden te feesten.

08: Verloren zoon – Sieger Köder

Verloren zoon – Sieger Köder Blauwpaarse kledij Geel en oranje In de deuropening Het zijn de broers. De donkere kleur geeft aan dat het beiden ‘verloren zonen’ zijn. De gloed van de liefde Er is weer openheid tussen vader en zoon

Verloren zoon – Sieger Köder In de schaduw van de zijgevel, Het hart van zijn vader. De slaap van zijn zoon. Hij kan niet delen in de vreugde. Zijn broer is ‘te ver’ gegaan. Hij vertrouwt zich toe aan de liefde van zijn vader. Hij wil zijn zoon nabij zijn.

Verloren zoon – Sieger Köder Over de schouders van de jongste zoon. Aan zijn vaders linkerarm. Net boven zijn knieën. Beschermen zijn zoon, zonder hem te verstikken. Die hand vraagt om een beschermende omarming. Die drukken zijn onmacht uit, kan zich nog niet verzoenen.

O9: tollenaars en zondaars Jezus laat zien dat God een Vader is voor iedereen. HOE? Jezus ontvangt zondaars, tollenaars en eet met hen. Deze mensen zijn ‘onreinen’. Door met ‘onreinen’ te eten zou je zelf onrein worden. Wie is de echte verloren zoon? Hij die niet in staat is om te leven zoals Jezus, God. Hij die niet barmhartig kan zijn.