Basis Computer Gebruik

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Advertisements

Het maken van presentaties voor op de computer.
Klik op de oefening die je wil maken:
De onderdelen van de pc.
Boss RC-50 Guide Beats laten horen Beats aanpassen Instructie voor leerlingen Guide is één van de mogelijkheden met de Boss RC-50.
Uitleg toets [Info]  In deze presentatie wordt kort uitgelegd wat je met de toets [Info] in WinPOS kunt doen.  Door op de linker muisknop te klikken,
Om te beginnen moeten we eerst muziek laden en dat kan vanaf de computer of via een geluidsbron, {met de microfoon ingang kan het ook}of indien de geluidsbron.
Inloggen in WinPOS In deze presentatie wordt kort gedemonstreerd hoe je moet inloggen in WinPOS. Door op de linker muisknop te klikken, ‘blader’ je door.
Waar dienen al die toetsen eigenlijk voor?
De PC bestaat uit Systeemkast Monitor of beeldscherm
Het computersysteem.
Klik op de oefening die je wil maken
Kennismaking met de computerconfiguratie
Instructie AV-middelen Geavanceerde Mediakast - Grote Onderwijszalen 10 juli 2013 Facility Services.
Computergebruik tijdens het natuurkunde practicum Inrichting van het lokaal De looppaden zijn vrij; dus tassen voor of achter in de klas.
Randapparatuur © , SJB Mol Walter Baeckelmans.
Les1: eenvoudig computergebruik
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Instructie AV-middelen Standaard Mediakast - Kleine Onderwijszalen 10 juli 2013 Facility Services.
ShortcutKeys Door het Start-menu scrollen of web- en adressen intypen kost altijd veel tijd. Daarom is er nu ShortcutKeys: Snel programma’s opstarten.
om deze presentatie uit te voeren
Vanaf september registreren we de absenten direct in SOM….
Elke paddenstoel zijn eigen plekje
Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Stichting SeniorWeb Zoetermeer Basiscursus Windows Vista Uw docenten zijn:  Peter Blansjaar 
Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Stichting SeniorWeb Zoetermeer Basiscursus Windows XP Uw docenten zijn:  Peter Blansjaar  Hans.
Cursus kennismaking met de PC Welkom namens SW den Haag ! Kennismaken: – Wie zijn de cursisten en de docenten – Wat doet u met de PC – Welk besturingssysteem.
WMF Plaatjes bewerken In 2007.
Leer de toetsen van een keyboard!
Handleiding Interactieve versie mbv DSB Onderwerp 8 – Quiz.
Samengestelde woorden
Snelzoekgids voor audiogesprekken
Welkom bij PowerPoint Van soufian.
Handleiding ClassDojo
 Parkeren :  Parkeerkaart Parkeerkaart  Koffie e.d.  Nooit bij de computer  Roken  Niet roken in het gebouw  Toilet  Beneden bij de trap rechts.
IureSearch® -Maakt gebruik van de software waarmee u toegang heeft tot internet, zonder een verbinding te maken. -Op 2 manieren te gebruiken: -Via de cd.
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
Computerwijs Randapparaten : een overzicht School tisv.
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Blond vs. Donker Juliane Palm Alexandra Bidler Hannah Kort
Ga naar Diavoorstelling bovenaan het scherm.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb 2 Windows start Uw docenten zijn: Peter Blansjaar Theo van der Poel.
Ken u afstandsbediening! 1. aan/uit knop 2. (geluid)mute knop 3. zet de TV op kanaal 9 Zelf TOETS.
Herhalingsoefeningen Variabelen - voorwaarden. Flying banner  Toon een tekst op positie x: -2.0 en y: 0 (dat is links buiten het beeldscherm)  Laat.
Office 2010 Word 2010 Algemeen. Het lint: tabbladen, groepen en opdrachten 1. Tabbladen. Langs de bovenkant bevinden zich acht basistabbladen. Elk tabblad.
Deel 1 3 belangrijke toetsen op het toetsenbord Volgende = → toets.
LWJGL Hoe zet je een project op Hoe breng je het spel buiten eclipse.
Uitleg meldingen op je scherm Volgende = → toets.
Zelf een ruimte tekenen. Rechtsklik op een getal tussen de + en – – Pas de stap aan Of type de gewenste maat in en bevestig met enter of ga naar een.
Aanwezigheidsbeeld openen vandaag
KWS opstarten Bekijk deze presentatie in ‘afspeelmodus’: klik rechts onderaan uw scherm op het projectiescherm:
Een snelkoppeling maken naar uw patiëntenlijst (aanwezigheidsbeeld)
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
How to use a Imac.
Eén van deze plaatjes is een gewone reclame, de andere is een reclame die ook nog wel eens een misleiding zou kunnen zijn. Klik op het plaatje dat volgens.
HANDLEIDING MAC.
IT cursus.
De ideale gamecomputer
S N V WORD-2007 voor BEGINNERS Microsoft Word-2007.
Wegwijs op Computer en Internet
Cursus voor een eco-performant gebruik van uw PC
Computer Quiz.
HET RELAIS.
DFX Laren stappen.
HOREN.
Transcript van de presentatie:

Basis Computer Gebruik Les 1

Inhoud van deze les Soorten computers Invoerapparatuur Uitvoerapparatuur Aan/Uit zetten van PC Opdrachten

Soorten computers Bladzijde 6 Personal Computer ( PC ) Laptop

Invoerapparatuur Bladzijde 7/8 Toetsenbord Muis Webcam Microfoon

Uitvoerapparatuur Monitor ( Beeldscherm ) Speakers ( Luidsprekers ) Bladzijde 9 Monitor ( Beeldscherm ) Speakers ( Luidsprekers ) Koptelefoon Printer

Alphanummerieke toetsen Het toetsenbord Alphanummerieke toetsen Functie toetsen Nummerieke toetsen Capslock Backspace Shift Space Shift Enter Del Cursorbestu-ringstoetsen

Aan/uit zetten van PC Bladzijde 10 Aanzetten doet u door op de AAN/UIT ( Power ) knop te drukken. Ook dient u de monitor aan te zetten.

Aan/uit zetten van PC Aanzetten van de pc Nadat de computer is ingeschakeld krijgen we het volgende schermbeeld. Klik nu met de linker muisknop in het plaatje van de gitaar.

Aan/uit zetten van PC Aanzetten van de pc Klik nu met de linker muisknop in het witte veld. En toets het wacht-woord “gondel” in. U ziet dat er geen letters maar punten worden weergegeven. Druk nu op “Enter” of klik met de linker muisknop op het vakje met de pijl. De computer start nu verder op en komt na enkele minuten met het bureaublad.

Aan/uit zetten van PC Bladzijde 10 Uitzetten van de pc Door op “Start” te klikken verschijnt het starmenu klikt u op “Afsluiten”

Aan/uit zetten van PC Bladzijde 10 Als u op de knop “Afsluiten” heeft gedrukt komt er een ander scherm. Als u op “OK” klikt, sluit de PC af.

Opdrachten Het spel patience starten en de muis bewegingen te oefenen. Bladzijde 11 Opdrachten Het spel patience starten en de muis bewegingen te oefenen. Het afsluiten van de pc.