Startzondag 6 augustus 2014 Protestantse Gemeente te Bussum

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Overwinnend leven, vandaag en morgen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Prekenserie Handelingen - deel 6 (slot) ‘Gods Woord overwint omdat het mensen in de vrijheid zet!’ Hand 28,31.
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Startzondag 09 september 2012 Is er meer? Er is meer! 1Korintiërs12:4-11 Er zijn in de gemeente van Christus verschillende gaven, maar er is één Geest,
Godsdienst 1.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
De ontwikkeling van Het Christendom..
Genade en veroordeling
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
23 maart 2014 Zoetermeer. Galaten 2 1 Daarna ging ik na verloop van veertien jaar weder naar Jeruzalem met Barnabas en nam ook Titus mede; = na het.
1Korinthe 15:11 Daarom dan, ik (= Paulus) of zij (=de twaalf), ZO ZO prediken wij,
VEEL VRUCHT DRAGEN JOHANNES 15:1-17.
Driekoningen Epifanie of Openbaring van de Heer
Preek over 1 Korintiërs 12 Bijbelzondag 2013
Wat héb jij met Jezus Christus
Geen ander evangelie.
Je identiteit in Christus is een schepping
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
“Met Christus opgestaan”
13 juli 2014 Zoetermeer. achtergrond: Paulus had het Evangelie gepredikt in Galatië (4:13) na zijn vertrek kwamen predikers die de gelovigen wilden "judaïseren"
Preek Hebreeën 4:
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
13 december 2012, Bodegraven bijbelstudie nr. 1 Vanaf hoofdstuk 1:1.
5 maart 2015 Rotterdam. terugblik...  1-ste avond: wat is 'evangelie' en 'evangeliseren'?  wat heeft elk 'evangelie' in de Schrift gemeenschappelijk?
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
25 oktober 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 1 18 Want het woord des kruises is wel voor hen, die verloren gaan, een dwaasheid, maar voor ons, die behouden.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. (1Joh.4,19).
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Brief aan de Galaten -31- Isaäk en Ismaël – vrij - gebonden.
Brief aan de Galaten -4- Hoe ging het?. Galaten 1:10 “Want overtuig ik nu mensen, of God?” Centraal in evangelie: God + Christus of de mens?
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Romeinen
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Wees barmhartig zoals jullie hemelse Vader barmhartig is
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Niet onder de wet zondag 23: vrijgesproken, genade, vergeving, toerekening, niet veroordeeld door de wet.
heerlijkheid en Gods werk
Gezamenlijke diaconale dienst met het Hongaarse predikantenechtpaar Fodor Zondag 5 november 2017 Spreuken 24:12 Zeg niet: ‘Ik wist het niet’, want.
1. Wat is de kern van de psalm
‘Maken de muren dan christenen?’
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Het nieuwe leven in Christus
Alle reden om God te prijzen!
Vrijheid – Blijheid Gouden kooi… De aanvliegroute van de wet De inhoud bij voorbaat gekleurd Leven in vrijheid = Feest! “God is liefde” De kern.
Transcript van de presentatie:

Startzondag 6 augustus 2014 Protestantse Gemeente te Bussum Pionieren met Paulus

Galaten 1: 13-17 Ik leefde volgens de Joodse godsdienst en vervolgde fanatiek de gemeente van God. Maar toen heeft God mij geroepen om de kern van het evangelie van Christus, zijn Zoon, aan de heidenen te verkondigen.

De bol beeld een kern uit, de kern van het evangelie van Christus De bol beeld een kern uit, de kern van het evangelie van Christus. Deze kern heeft vele verschillende uitgangspunten, verschillende bloemen, vruchten, zaden en kleuren, maar ze komen vanuit die ene kern, het evangelie van Christus, Gods Woord.

Wij moeten als christenen deze kern bewaren en op onze eigen wijze gebruiken om die door te geven en over te brengen aan anderen. Net als Paulus pionieren met je kennis en daden om zo vrucht te dragen vanuit de kern van het evangelie van Christus Jezus.

Startzondag 2014 van alle wijken van de Protestantse Gemeente te Bussum Centrum, Wilhelminakerk – Sion, Spieghelkerk Oost, Verlosserkerk - West, Spieghelkerk