Vogels in het park Bij SBO SAM

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Automatische diapresentatie.
Foto’s Mutaties Putters Met beschrijving
VALKPARKIETEN HOBBYKWEKERIJ
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Nikki, Noëla en Jori Schooljaar de leerjaar a Niveau 4.
Gemaakt door Melissa van Lijssel
Licht mengen.
HERFST Met het tweede leerjaar op speurtocht …
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Vogels 1 Huismus Merel Kauw Spreeuw Wilde eend Kokmeeuw Ekster
Morning has broken………..
School:Cbs het Kompas Groep:7-8 Project:Weidevogels
Vogels 1 Huismus Merel Kauw Spreeuw Wilde eend Kokmeeuw Ekster
1 Pasen: Kies een leuk spel Gertrude van Walstijn.
De Zwarte Kraai Bewerkt door Jan, Stef, Hendrik en Stijn Les 4.
Pauwentroon Powerpoint: Tilly
Module 1 – Dag 4 Hallo Module 1 – Dag 4 een 1 Module 1 – Dag 4 twee 2.
Weer- raadseltjes.
Die Nachtegaal serenade
Trekvogels..
De dolfijn Door Silke en Joke.
ga verder Met deze presentatie ga je veel vogels leren kennen.
Klik hier om te beginnen
De Tijger.
VOGELS VAN BIJ ONS Door Roger Van Hamme
muizemuis was zo alleen dat hij op weg ging om ‘n vriendje te zoeken.
Quiz Start.
Muzikaal sprookje : Peter en de wolf
Dat België klein is wisten we.
Gemaakt door: Maya Opdeweegh
18 maart 2014 – Romy Remijnse Heggemus – huismus - boompieper
Soortenkennis Vick Hermsen
4 februari 2014 – Joris Mathijssen Koolmees - Pimpelmees - Staartmees
9 Januari, Rick den Dekker Wulp, Kievit, Grutto
19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant
1 februari Robin Post Tjiftjaf, Spreeuw, Vink.
Soortenkennis 11 maart 2013 – Magdalena Organ
Woordenschat groep 5 Thema 3 Les 2
7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal
Soortenkennis 17 februari 2014 – Frank Ouwerkerk
het is een heel schattig dier
3 februari 2014 – Joris van Lent Ekster -- Vlaamse gaai -- gierzwaluw
Hartjes Kies een leuk spel
rood rood rood zijn de tomaten en ook een teloefening
Toegepaste biologie O SOORTENKENNIS DEEL 2/3.
Vogels Periode 1 t/m 4.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Regenwormen.
Hoofdstuk 6 ‘Licht’ Paragraaf 6.1 antwoorden.
Vogels in de winter.
Paragraaf Zoek de definitie van de onderstaande begrippen: 1. Pupil: 2. Netvlies (retina): 3. Oogbol: 4. Gele vlek (macula): 5. Oogspieren: 6.
De vlinder vliegt naar de eerste bloem.
1.
Vogels in onze buurt !. Hoe ga je te werk ?  Klik op het pijltje   De volgende dia komt.  Klik nogmaals op het pijltje   Je krijgt dezelfde dia.
De Pinguïn. Pinguïns komen uit een ei Vrouwtjes pinguïns leggen 1 of twee eieren in een nest. Het mannetje broedt het ei ook uit, samen met het vrouwtje.
De kip met de vreemde kuikens.
Ontdekkingen in de zomer
Kleur….
Breng de brief naar de goede huiskleur
Weerraadseltjes.
Kikker kleuren
Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
Kerstraadseltjes.
Wil jij mijn vriendje zijn?
NATUURLES maar dan anders
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Dat België klein is wisten we.
Liedjes over de lente digibordpeuters.
Ontdekkingen in de herfst
Transcript van de presentatie:

Vogels in het park Bij SBO SAM Een rare vogel

Eksters zoeken insekten bij het kalfje van de Schotse Hooglanders. Eksters herken je gemakkelijk omdat ze zwart en wit zijn met een hele lange staart.

Een Kraai bij de vijver in het park. Een grote vogel, zwart van kleur en met een dikke , donkere snavel. Let op….. Roeken hebben een lichte snavel en lijken op kraaien.

De Kokmeeuw kom je zeker tegen bij de vijver De Kokmeeuw kom je zeker tegen bij de vijver. In de zomer krijgen ze een zwartbruine kop. Nu is er maar een klein beetje zwart te zien.

Vaak zwemt er wel een Canadese Gans op de vijver Vaak zwemt er wel een Canadese Gans op de vijver. Let op de zwarte nek en kop met witte wangen.

De Grauwe gans is een erg grote Gans en heeft ook grauwe kleuren De Grauwe gans is een erg grote Gans en heeft ook grauwe kleuren. De snavel is roodachtig. Soms zwemt er een hele groep op de vijver.

Houtduiven zijn er meestal ook wel Houtduiven zijn er meestal ook wel. Ze hebben een beetje paars op de borst en een mooie groen met witte vlek in de nek.

De Kauw lijkt wel wat op een kleine kraai De Kauw lijkt wel wat op een kleine kraai. Maar kauwen hebben een grijzige kop en zijn duidelijk kleiner dan de kraai. Ze nestelen in de dode bomen tussen de boerderij en de vijver.

De merel kom je vast wel ergens tegen in het park De merel kom je vast wel ergens tegen in het park. Let ook op de tuintjes met kortgemaaid gras. De mannetjes zijn zwart met een gele snavel. Vrouwtjes zijn bruin met een donkere snavel.

Waterhoentjes zijn zwart-bruin van kleur Waterhoentjes zijn zwart-bruin van kleur. Ze hebben een rode snavel met een gele punt. Ze zwemmen veel, maar lopen ook op het gras om te eten. Ze wippen dan vaak met hun staart.

De Meerkoet lijkt op het Waterhoen De Meerkoet lijkt op het Waterhoen. Maar Meerkoeten zijn helemaal zwart met een witte snavel en bles.

De Wilde eend is in het park niet echt wild De Wilde eend is in het park niet echt wild. Ze zijn juist tam omdat ze vaak gevoerd worden met brood. Deze kom je in ieder geval tegen bij de vijver.

Er zwemt een vrouwtje van de Mandarijneend tussen de andere eenden op de vijver. Goed zoeken dus tussen de ‘ gewone’ eenden.

De Koolmees heeft een ‘houtskool zwarte’ kop De Koolmees heeft een ‘houtskool zwarte’ kop. Ze zijn zeker in het park, maar omdat het een kleine vogel is moet je goed opletten.

Bepaalde paars-blauwe kleuren noemen we “ pimpelpaars” De Pimpelmees heeft een blauw petje op zijn kop. Als de zon er op schijnt lijkt dat ook wel “ pimpelpaars ”.

De Vink kom je zeker tegen in het park, maar ze zijn klein en scharrelen vaak in de bosjes rond. Let op de roodachtige borst en blauw-grijze kop. Ze hebben witte strepen op de vleugels..

Roodborstjes hebben geen rode, maar oranje borst Roodborstjes hebben geen rode, maar oranje borst. Ze leven in het park tussen het struikgewas en zijn moeilijk te vinden. Let dus goed op beweging tussen het struikgewas, vaak op de grond.

Het Winterkoninkje op deze foto is al moeilijk te zien Het Winterkoninkje op deze foto is al moeilijk te zien. Dus in het park moet je wel heel goed opletten. Je hoort ze dan ook vaker dan je ze ziet. Ze hebben een trillend hoog geluid.

De Heggenmus is een klein bruinachtig en onopvallend vogeltje De Heggenmus is een klein bruinachtig en onopvallend vogeltje. Hij sluipt als een muisje door het struikgewas en is moeilijk te ontdekken.

De Boomklever “ kleeft” aan de bomen. Hij kan omlaag en omhoog tegen boomstammen op kruipen.

De Boomkruiper kruipt alleen omhoog tegen de boomstammen De Boomkruiper kruipt alleen omhoog tegen de boomstammen. Vaak hoor je zijn zachte, hoge piepgeluidjes eerder dan je hem ziet. Erg moeilijk te vinden in de bomen.

Deze powerpointpresentatie is vervaardigd door ‘ Wassink Natuurprojecten’ en beschikbaar gesteld voor gebruik door SBO SAM te Doetinchem. Wassink Natuurprojecten Europaweg 40a 7137HN Lievelde Tel. 0544467034 info@bureauwassink.nl www.bureauwassink.nl NL39 RABO 0386103585 KvK: 60941243 BTW-nr NL101546828B01 © 2014 Auteur: Gejo Wassink Fotografie: Gejo Wassink