De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De kip met de vreemde kuikens.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De kip met de vreemde kuikens."— Transcript van de presentatie:

1 De kip met de vreemde kuikens.
Geschreven en getekend door Nils Werner en Ebenhard Binder-Stassfurt. herschreven door Anne-Marie Walraven.

2 Kip Klol-Klok was aan het wandelen met haar kuikentjes.
Kip Tok-Tok kwam op haar wandeling een andere kip tegen. Kip Kolk-Klok. Kip Klol-Klok was aan het wandelen met haar kuikentjes. Wat zijn ze lief en zo zacht dacht Kip Tok-Tok. Ik wil ook kuikentjes. En ze riep naar Kip Klok-Klok: ‘Let op , binnenkort heb ik ook mooie zachte kuikentjes!” Kip Tok-Tok kwam op haar wandeling een andere kip tegen. Kip Kolk-Klok. Kip Klol-Klok was aan het wandelen met haar kuikentjes. Wat zijn ze lief en zo zacht dacht Kip Tok-Tok. Ik wil ook kuikentjes. En ze riep naar Kip Klok-Klok: ‘Let op , binnenkort heb ik ook mooie zachte kuikentjes!”

3 Verstopt onder een struik vond ze een nest met mooie kleine blauwe eitjes.
Vlug pakte ze het mooiste eitje in haar snaveltje en rende naar haar kippenhok. Verstopt onder een struik vond ze een nest met mooie kleine blauwe eitjes. Vlug pakte ze het mooiste eitje in haar snaveltje en rende naar haar kippenhok.

4 Dicht bij het water in het riet zag Tok-Tok weer een nest.
Deze keer lag het vol met prachtige groene eieren. Zoveel eieren,dacht Tok-Tok ze merken vast niet dat ik een eitje meeneem. Vlug pakte ze het mooiste eitje in haar snaveltje en rende naar haar kippenhok. Dicht bij het water in het riet zag Tok-Tok weer een nest. Deze keer lag het vol met prachtige groene eieren. Zoveel eieren,dacht Tok-Tok ze merken vast niet dat ik een eitje meeneem. Vlug pakte ze het mooiste eitje in haar snaveltje en rende naar haar kippenhok.

5 In een boom ontdekte Tok-Tok weer een nest.
Er lagen 3 bruine eieren in. Ze waren van uil. Toen uil even weg was klom ze naar het nest. Vlug pakte ze het mooiste eitje in haar snaveltje en rende naar haar kippenhok. In een boom ontdekte Tok-Tok weer een nest. Er lagen 3 bruine eieren in. Ze waren van uil. Toen uil even weg was klom ze naar het nest. Vlug pakte ze het mooiste eitje in haar snaveltje en rende naar haar kippenhok.

6 Ze ging bovenop de eitjes zitten om ze uit te broeden.
Tok-Tok vond ook nog een vierde ei, ze legde het bij de andere 3 eieren, . Nu had ze 4 eitjes en dat vond ze wel genoeg. Ze ging bovenop de eitjes zitten om ze uit te broeden. Tok-Tok vond ook nog een vierde ei, ze legde het bij de andere 3 eieren, . Nu had ze 4 eitjes en dat vond ze wel genoeg. Ze ging bovenop de eitjes zitten om ze uit te broeden.

7 De uil en raaf en eend en de karakiet zochten naar hun eieren.
Ze zagen ze nergens. ze lagen goed verstopt in het nest van Tok-Tok. Tok-Tok deed net of ze de andere vogels niet zag. Ze kneep haar oogjes stijf dicht. De uil en raaf en eend en de karakiet zochten naar hun eieren. Ze zagen ze nergens. ze lagen goed verstopt in het nest van Tok-Tok. Tok-otk deed net of ze de andere vogels niet zag. Ze kneep haar oogjes stijf dicht.

8 Na een poosje broeden kwamen er barsten in de eieren.
En Plop, plop, plop, plop, vier kleine kopjes kwamen tevoorschijn. Vier verschillende kopjes. Het kippenhok was meteen vol geluid. Kra, kra, kra Oehoe, oehoe piep, piep, piep gak, gak, gak. eerst moesten de kuikentjes nog wat groeien. voordat Tok-Tok met hen kon gaan wandelen. Na een poosje broeden kwamen er barsten in de eieren. En Plop, plop, plop, plop, vier kleine kopjes kwamen tevoorschijn. Vier verschillende kopjes. Het kippenhok was meteen vol geluid. Kra, kra, kra Oehoe, oehoe piep, piep, piep gak, gak, gak. eerst moesten de kuikentjes nog wat groeien. voordat Tok-Tok met hen kon gaan wandelen.

9 En eindelijk, toen de kuikentjes groot genoeg waren en het zonnetje lekker scheen, ging Tok-Tok met hen wandelen. Ze liep trots rond en de andere kippen riepen.”wat zijn ze mooi. wat zijn ze bijzonder, wat zijn ze anders”. En eindelijk, toen de kuikentjes groot genoeg waren en het zonnetje lekker scheen, ging Tok-Tok met hen wandelen. Ze liep trots rond en de andere kippen riepen.”wat zijn ze mooi. wat zijn ze bijzonder, wat zijn ze anders”.

10 Maar ja het zijn geen echte kuikentjes!
En al gauw verliet het eerste kuikentje het nest. De kleine karakiet vloog omhoog en ging in een boom zitten zingen. Ze zong prachtig van Karakiettt, karakietttt. Maar ja het zijn geen echte kuikentjes! En al gauw verliet het eerste kuikentje het nest. De kleine karakiet vloog omhoog en ging in een boom zitten zingen. Ze zong prachtig van Karakiettt, karakietttt.

11 ook het tweede kuiken ging er vandoor. Ze waggelde naar de vijver en
Ze plonsde, tot grote schrik van Tok-Tok zomaar pardoes het water in. Kippen zwemmen niet!Maar eendjes wel, gak, gak, gak. ook het tweede kuiken ging er vandoor. Ze waggelde naar de vijver en Ze plonsde, tot grote schrik van Tok-Tok zomaar pardoes het water in. Kippen zwemmen niet!Maar eendjes wel, gak, gak, gak.

12 Daar wilde hij heen. daar hoorde hij bij.
Het derde “kuikentje” zag hoog in de lucht een heleboel kraaien vliegen. Daar wilde hij heen. daar hoorde hij bij. Hij sloeg zijn vleugels uit en vloog omhoog de blauwe lucht in. zijn soortgenootjes achterna. Raafje, raafje, blijf toch bij me, riep Tok-Tok. Maar Raafje riep, ‘nee ik wil vliegen hoog in de lucht.’ Het derde “kuikentje” zag hoog in de lucht een heleboel kraaien vliegen. Daar wilde hij heen. daar hoorde hij bij. Hij sloeg zijn vleugels uit en vloog omhoog de blauwe lucht in. zijn soortgenootjes achterna. Raafje, raafje, blijf toch bij me, riep Tok-Tok. Maar Raafje riep, ‘nee ik wil vliegen hoog in de lucht.’

13 Want uilen zijn wakker in de nacht en slapen overdag.
Nu had ze nog maar een kleintje. die liep braaf mee terug naar het kippenhok. Maar toen het nacht geworden was kroop het kleintje naar buiten om op muisjes te gaan jagen. Want uilen zijn wakker in de nacht en slapen overdag. Nu had ze nog maar een kleintje. die liep braaf mee terug naar het kippenhok. Maar toen het nacht geworden was kroop het kleintje naar buiten om op muisjes te gaan jagen. Want uilen zijn wakker in de nacht en slapen overdag.

14 Nu had Tok-Tok de kip helemaal geen kleintjes meer.
verdrietig keek ze naar haar lege nest. Toen hoorde ze roepen. Tok-Tok- Kom eens kijken. Nu had Tok-Tok de kip helemaal geen kleintjes meer. verdrietig keek ze naar haar lege nest. Toen hoorde ze roepen. Tok-Tok- Kom eens kijken.

15 Het was Klok-Klok, de kip met heel veel kuikens.
Niet huilen Tok-Tok volgend jaar heb jij vast ook zulke mooie kuikentjes, maar dan van je zelf en niet van eitjes uit andere nestjes. Ja Tok-Tok had spijt. En wist nu ook heel goed wat wel mag en hoe het moet. Zij zal haar eigen kuikentjes hebben en ook eens zo gelukkig zijn. Het was Klok-Klok, de kip met heel veel kuikens. Niet huilen Tok-Tok volgend jaar heb jij vast ook zulke mooie kuikentjes, maar dan van je zelf en niet van eitjes uit andere nestjes. Ja Tok-Tok had spijt. En wist nu ook heel goed wat wel mag en hoe het moet. Zij zal haar eigen kuikentjes hebben en ook eens zo gelukkig zijn.

16 En ja hoor! Toen het weer lente werd kreeg Tok-Tok een prachtig nest vol met lieve kleurige kuikens helemaal van haar! En ja hoor! Toen het weer lente werd kreeg Tok-Tok een prachtig nest vol met lieve kleurige kuikens helemaal van haar!

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 rood

28 geel

29 groen

30 zwart

31 wit

32 oranje

33 paars

34 blauw

35 bruin

36 roze

37 einde


Download ppt "De kip met de vreemde kuikens."

Verwante presentaties


Ads door Google