Welkom Artros Healthfocus Peter Rijfkogel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Basiselementen in een goede schoolslag (tips en tricks)
Advertisements

Regionalisatie Oost Brabant
WELKOM Zet je naam in deze dia. Stel jezelf voor en vertel wat over jezelf. BV: Waarom werk je bij de NHS? Wat heb je zelf met het hart? Vertel ook waarom.
OPEN DAG Welkom!.
Careport Een nieuw zorg en gezondheidsconcept.
Kanker en Werk Cobi Oostveen Bedrijfsarts
Plotse dood bij sporters
Preventief Verzuimmanagement
Elke maand buikpijn! Wat is endometriose?.
REUMATOÏDE ARTRITIS KENNIS – OPVOLGING – PERSOONLIJKE EVALUATIE
Schaatstechniek op het rechte eind
REUMA.
Een presentatie van: Pieter de Heer Hillebrand Verkroost René Schoen
Voorlichting Beeldschermwerk 2 februari 2008
Werken in cabines betekent:
Pijn.
“Het managen van veranderingen”
Voorlichting fysieke belasting
Voorlichting fysieke belasting
Voorlichting fysieke belasting
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
PREVENTIE VAN WERKSTRESS. IEDER BEDRIJF HEEFT ER MEE TE MAKEN 30% van de nieuwe WAO-gevallen wordt veroorzaakt door psychische klachten 40% daarvan is.
Gezond werken in de zorg Resultaten onderzoek januari 2015 Transvorm Marc Spoek – Sichting IZZ Babette Bronkhorst – Erasmus Universiteit Rotterdam.
Annie Minasian Maya Delafontaine
ARB(eids)O(mstandigheden
Handelen bedrijfsarts bij rugklachten (herzien)
BOUWEN AAN JE EIGEN DRAAGKRACHT
Reuma Informatievaardigheden
Volksuniversiteit Zwolle
Eerstejaarsproblemen
Voeding en kinderen.
Bewegen met RA Jef Van Rompay met dank aan Dieter Van Assche
100% Zorg op maat.. Informatieavond 1.Wat zijn rug & nekklachten 2.Behandeling van rug- en nekklachten 3.Voor wie? 4.Het programma.
 Klachten arm, nek, schouder  Engels: CANS, complaints of the arm, neck and/or shoulder  Verstoring balans en belastbaarheid  Langdurig uitgevoerde.
Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie
Tenniselleboog Wat houdt dit in?
GMFCS Vertaald door Dr. Jan Willem Gorter
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Expertisecentrum voor rug- en nekklachten.. Symposium 1. Wie zijn wij? 2. Wat zijn rug- en nekklachten? 3. Behandeling van rug- en nekklachten; 4. Voor.
Wat houdt dit in? Hoe lang houdt dit aan? Wat kan hier aan gedaan worden?
Fysiotherapie en ergotherapie Westsingel Valpreventie Minette Keijsers Cathelijne Strijbosch Emmy Bouten.
Wat is ( jeugd ) reuma ?? Daphne Veldman 4BA
Beter omgaan met ruzies
WORKshop oefentherapie Mensendieck beweegt mensen 26 maart 2011 Miriam Meijerink.
BEDRIJFSMASSAGE OP LOKATIE BEDRIJFSMASSAGE OP LOKATIE.
 Wie zijn wij?  Waar hebben wij dit gedaan?  Wat hebben wij gedaan?  Tandheelkunde en fysiotherapie?
Toelichting op het ontwikkelen van digitale content.
Pijn en Fysiotherapie Niels van Fulpen Fysiotherapeut/Psychosomatisch Fysiotherapeut Gezondheidscentrum Wassenaar Fysiotherapie gezondheidscentrum Wassenaar.
CANS Gemaakt door: Diane Krop Frenk Rikumahu Diane Schuitemaker R.S.I.
Oefentherapie Cesar/Mensendieck: Specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag dag maand jaar Naam.
Powerpresentatie over Fysiocentrum Heesch
Palliatieve zorg voor niet-westerse migranten
Toolbox Fysieke Belasting
Werken in een praktijk Les 1.
De Kleine Prins Expertisecentrum
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
REUMA.
Wat doen wij op school tegen pestgedrag?
Gezond werken met lichamelijke belasting
Artrose R.S. Gebel, huisarts.
Dr Paul Kuijer, Van spreekkamer naar werkplek: Aan de bak voor preventie in de afvalinzameling! Dr Paul Kuijer,
Art Asrian,Huisarts 20 april 2017
Duurzame inzetbaarheid
Toolbox Ongunstige werkhouding
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Goed ademhalen bij het hardlopen
Rugpijn.
Palliatieve zorg voor niet-westerse migranten
Hartelijk welkom. Vandaag wil ik wat vertellen over de app BewustBelast. Ik denk dat we hier baat bij kunnen hebben, om samen tot een gezondere werksituatie.
Nabehandeling Dupuytren
Transcript van de presentatie:

Welkom Artros Healthfocus Peter Rijfkogel

PETER RIJFKOGEL Certified Ergonomic Assessment Specialist (C.E.A.S.) Bewegingsdeskundige / Bewegingsanalist Fysiotherapeut / Sportfysiotherapeut (Kinder) CARA therapeut Sportleraar Trainer / coach van diverse sporten Directeur / eigenaar van Artros Healthfocus™, specialist in ergonomie en fysieke belasting Spreker op internationale congressen Sinds 35 jaren actief in binnen- en buitenland op het gebied van bewust omgaan met fysieke belasting en fysieke belastbaarheid Hoeveel calorieën Wat is het probleem vandaag de dag?

WAT IS HET PROBLEEM VANDAAG DE DAG? Er ontstaan veel klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. 80% van de westerse mens heeft wel eens (pijn)klachten in de rug, nek, schouders, ellebogen, heupen, knieën of enkels. 60% van het verzuim in de bouw in Nederland wordt veroorzaakt door deze klachten. Hoeveel calorieën Het gevolg hiervan is …

HET GEVOLG HIERVAN IS … De medische wereld behandeld alleen de pijn/symptomen (zwelling, irritatie, ontsteking) bij klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Wanneer de pijn/symptomen door medicatie, massage of injecties zijn gecamoufleerd, wordt niet verder gekeken naar de oorzaak van de klachten. Het werk krijgt altijd de schuld van deze klachten. Men acht het werk te zwaar en er wordt gezocht naar hulpmiddelen om het probleem op te lossen. Hoeveel calorieën Volgens Artros Healthfocus is het belangrijkste probleem …

VOLGENS ARTROS HEALTHFOCUS IS HET BELANGRIJKSTE PROBLEEM … Wij zijn ons niet meer bewust van ons houding- en bewegingsapparaat. Wij zijn fysiek niet meer opgewassen tegen de belasting van de dag, in en buiten het werk. Wij zijn niet meer FIT FOR THE JOB. Wij kunnen niet eens meer rechtop staan tegen de zwaartekracht in. Wij zitten te veel (statisch) en bewegen te weinig op de goede manier. Hoeveel calorieën Wat doet Artros Healthfocus anders?

WAT DOET ARTROS HEALTHFOCUS ANDERS? Door uit te gaan van het principe KENNIS IS MACHT geven wij werknemers de handvatten om fysieke belasting te controleren en verzuim te voorkomen. Door functionele scans uit te voeren, kunnen wij de belastbaarheid meten en de kans op uitval voorspellen. Door middel van goede functionele diagnostiek, achterhalen wij in het geval van klachten de oorzaken voor het ontstaan hiervan. Hoeveel calorieën Wat hebt u hieraan?

WAT HEBT U HIERAAN? 1. Bewustwording motiveert de werknemer om zelf de verant- woordelijkheid te nemen voor het oplossen van zijn klachten. 2. Werknemers leren hun eigen lichaam en het functioneren ervan goed kennen. 3. Werknemers worden zelfstandig in het controleren van hun klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit leidt tot een sterke verbetering van het welzijn binnen en buiten het werk. 4. Werknemers leren aan welke fysieke voorwaarden ze moeten voldoen om het werk verantwoord uit te kunnen voeren. 5. Verzuim Reductie Hoeveel calorieën Verzuim Reductie

VERZUIM REDUCTIE In de opleiding Steigerbouw heeft dit geleid tot een verzuim reductie van 23 naar 3 procent ( een daling van 91%). In de Bouw kan er bedrijfsbreed een verzuim reductie van 53% bereikt worden. Het korte verzuim wordt teruggebracht van 10 naar 3 dagen. Bij langdurig verzuim kan 93% van de werknemers binnen 3 maanden weer terugkeren naar eigen werktaken. Hoeveel calorieën Bewegen in Goed; Goed bewegen is Beter

BEWEGEN IS GOED; GOED BEWEGEN IS BETER HARTELIJK DANK BEWEGEN IS GOED; GOED BEWEGEN IS BETER Hoeveel calorieën