Amersfoort, 27 september 2011 Tim Dees & De Sociale Verzekeringsbank.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Visitatiecommissie Waterketen
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Agenda Voorstellen Aanleiding Vraagstelling Aanpak
Onze kernwaarden.
SportMinistry. AIA, de kerk en sport  Kerken willen graag relevant zijn en in hun wijk getuigen van Jezus, maar hoe doe je dat?  AIA: sport als taal.
Hoe organiseer je eFactureren in je gemeente ?
Realisatie kindcentrum
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Online Marketing in het MBO “SEO, dat kun je zelf!”
Grenzen aan vrijwilligerswerk?. SGL Stichting gehandicaptenzorg Limburg Zorg beter met vrijwilligers 21 november 2013.
Middenmanagement in positie VO Congres 2013
Marc de Roos Amersfoort 29 november 2007 ID-game een ervaring in samenspel.
Bestuurlijke bijeenkomst Werken naar vermogen 10 oktober 2011 VNG Den Haag.
Goed benut, goed bestuurd Advies toekomst en transitie sociale werkvoorziening 15 september 2011.
ICT in een dynamische context
CoreNet Ontbijtsessie
Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen
Kansen voor Samenwerken
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
Zorgnetwerk Midden-Brabant. Inwoners: Zorgnetwerk Midden- Brabant Historie 28 december februari 2003.
Studeren met een functiebeperking: wat kan accreditatie betekenen? Karl Dittrich, voorzitter NVAO Utrecht, 24 november 2011.
De pedagogische civil society en het CJG.  Sociale omgeving = belangrijk voor advies over opvoeden  Minder mogelijk door: - Maatschappelijke ontwikkeling.
Geschikt wonen voor iedereen (GWI) Mw. M.P. Heerkens Wethouder Sociale Zaken, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Grondbeleid 14 oktober 2009 Woonzorgzones.
kwaliteitsbeleid MNN 22 september 2009 Mentorschap: goed geregeld
Zachte waarden klinkende resultaten?!. Uitgangspunten van de werkgroep De deelnemende ROC’s delen de notie dat (kern)waarden onderscheidend en legitimerend.
Met Stakeholders Gedeelde Visie
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
Quick scan Janneke Delisse, Renée van Os, Jan Jurriëns
2014 EVALUATIES N+1.
1 De businesscase: een belangrijke stap op weg naar een KlantContactCentrum Doret Boonstra Intern adviseur.
Beleidsinformatie Jeugd
Op weg naar de groenste school, resultaatverantwoordelijke teams (RT’s)
Samenwerking Wagenborgen September 2014
Heeft de Geefwet effect op fondsenwerving door culturele instellingen ? Onze eerste assumpties 25/09/2014 Saskia Franssen
1 sv Borger “nieuwe stijl ” 30 oktober Korte terugblik 15 december 2003 gestart met ondertekenen intentieverklaring Er is een stuurgroep geformeerd.
Edgar Wever Masterclasses Vastgoed in uw bedrijfsvoering, Amersfoort 16 april 2015 Waarderen maatschappelijke effecten maatschappelijk vastgoed Casus,
Bijeenkomst over pilot functiecreatie Jobbanking via de sociale economie bijeenkomst over pilot functiecreatie Hartelijk welkom! Mary van de Looij & Bert.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Ambassadeurs 29 augustus Agenda Mededelingen Digitale werkplaats Ambassadeurs (Hester) Bijeenkomst met RvT over cultureel ondernemerschap.
Kansen voor transformatie
VVR302 SLC42R3 Marcel de Voogd 8 februari  Opdracht(en)  Ieder blok een gesprek: (planning einde van deze bijeenkomst)  Procesadvisering  Onderhandelen.
Social work Week 2.
DEBAT OVER REGIOSAMENWERKING Welkom Korte kennismaking met de regio door wethouder cultuur Laren Tijmen Smit en cultuurregisseur Yvonne van der Zee Drie.
Onderzoek Kritische Succesfactoren Implementatie Beleid
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Uw LOGO Ingrediënten voor uw eigen presentatie : Elementen van een goede presentatie: Voorstellen van uw bedrijf Waarin onderscheid uw bedrijf zich van.
Gezonde School Centrum Gezond Leven1 Werkplaats Gezonde School Centrum Gezond Leven.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
Zonder opdrachtgever geen Programma (waarom zoekt het ISZF een opdrachtgever?)
Evaluatie Cursus.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Sociaal Domein Kop van Noord Holland Samenwerking tussen gemeenten Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.
Great Place To Work ® © Great Place To Work ® Institute Nederland, 2009 VGN voorlichtingsbijeenkomsten 11 november november november 2009.
Cultuuronderzoek naar gedrag van jonge allochtone ondernemers over succesvol (kleur)rijk ondernemerschap Mei 2007 tussenpresentatie door stagiëre J.Ridderstap.
Werkgroep MOF-MOD 28 mei 2013 Hugo Hoogwijs, afdelingshoofd MOD DAR-iV Bijlage 5: PROJECT INTEGRATIE MANAGEMENTONDERSTEUNENDE DIENSTEN MOD DAR-iV - MOD.
BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Jaarverslag Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere.
What is the meaning of? Student centered learning
Succesvol implementeren in de zorg
Samenwerking RSD – Biga Groep: de route naar werk
veilig en gezond bouwen
Ouders en school samen Maart 2016
Wij willen als gemeente/organisatie X onze klanten centraal stellen
Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 2: De gemeente
“Omgeving in beweging”
Groeien als team - het teamcharter als hulpmiddel
Fit voor de zorg Toekomstbestendig door slimmer en efficiënter te werken Waardevolle kennis en ideeën van jou als zorgprofessional Als organisatie toekomstbestendig.
Transcript van de presentatie:

Amersfoort, 27 september 2011 Tim Dees & De Sociale Verzekeringsbank

Wat is Adviestalent? Wie zijn we? Wij zijn Adviestalent, een bedrijf van dertig jonge adviseurs. In ons werk maken we gebruik van de kennis van Twynstra Gudde. Daarnaast volgen we een driejarig opleidingstraject. De combinatie van leergierige en gedreven adviseurs met professionele en solide begeleiding leidt tot verfrissende inzichten in ons werk. Wat doen we? We helpen (semi)overheden en bedrijven door middel van tijdelijke ondersteuning, management en advies. We hebben onder andere gewerkt als projectleider, programmasecretaris, (omgevings)analist en onderzoeker. We maken businessplannen, procesinrichtingen, rapportages, project- en programmaplannen en evaluaties. Ook begeleiden we groepsbijeenkomsten. Ten tweede verlenen we expertise op het gebied van talentmanagement en gaan we allianties aan met organisaties op het gebied van uitwisseling van jong talent.

Voor wie hebben we al gewerkt? We hebben succesvol samengewerkt met onder andere productiebedrijven, financiele dienstverleners, ministeries en gemeenten, zorginstellingen en NGO’s. In welke zin zijn we interessant voor SVB? Wij bezitten veel jong talent en zijn bereid daarin een samenwerking aan te gaan. Voor de korte termijn in tijdelijke ondersteuning, maar ook voor de lange termijn als talentpool en mogelijke doorgroei mogelijkheden van Adviestalent naar de Sociale Verzekeringsbank. Veel voormalige Adviestalenters zijn nu aan de slag bij opdrachtgevers.

De organisatie: De G4 Verkeer en Vervoer De opdracht: “Zorg voor continuïteit in de organisatie na het wegvallen van de secretaris van de G4 Verkeer en Vervoer.” De aanpak: Terwijl de lopende zaken doorgingen moest het secretariaat fysiek ingericht en opnieuw bemand worden, ik heb daarom voorbereidingen getroffen voor het nieuwe secretariaat. Daarbij was aandacht voor zowel de praktische zaken (zoals huisvesting en jaarplanning) als het werk rond overleggen tussen inhoudelijke experts, directeuren en wethouders. Verder heb ik bijvoorbeeld een gerichte lobby richting Den Haag gestart om meer financiële ruimte te creëren. Duidelijkheid en richting creëren, daar draaide het om in deze case. Het resultaat: Een goede uitgangspositie voor de nieuwe secretaris en zijn medewerkers. Daarnaast heb ik o.a. lobbybrieven en bestuurlijke annotaties geschreven en heb ik een evaluatierapport vijf jaar G4 VenV opgesteld. Thijs Kraassenberg

De organisatie: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) De opdracht: “Ondersteun het projectteam Jeugdwerkloosheid bij de resultaatverantwoording van arbeidsmarktregio’s aan SZW.” De aanpak: Met alle arbeidsmarktregio’s in NL zijn gesprekken gevoerd om ze te helpen met het invullen van het verantwoordingsformat. Daarbij hebben we achterhaald welke uitgangspunten zij hanteren bij het bepalen van resultaten. De volgende stap was het analyseren van de door de regio’s aangeleverde resultaten en het uitvoeren van een plausibiliteitstoets. Ten slotte hebben we met SZW nagedacht over hoe zij de verantwoording in de toekomst vorm kunnen geven. Resultaat: Een adviesrapport met onze bevindingen en aanbevelingen voor SZW om volgende verantwoordingsperiodes te verbeteren. Een verbeterd verantwoordingsformat met bijbehorende handleiding, zodat voor alle regio’s helder is hoe zij de verantwoording naar SZW moeten uitvoeren. Anneke Westhoff & Marleen Nicolai [Foto hier]

De organisatie: Both ENDS De opdracht: Projectmanagement van een gezamenlijke subsidieaanvraag van zes niet gouvernementele organisaties bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (MFS II). De aanpak: Ik heb een planning opgesteld voor de uitwerking van de subsidieaanvraag, taken verdeeld onder verschillende werkgroepvoorzitters en gestuurd op tijdige aanlevering van kwalitatief goede stukken. Vervolgens heb ik meegewerkt met het samenvoegen en editen van de aangeleverde stukken tot een samenhangende en volledige subsidieaanvraag. Het resultaat: Een tijdig ingeleverde en succesvolle subsidieaanvraag. Karen Reijnen

De organisatie: TNO, Bouw & Ondergrond De opdracht: “ Schrijf een strategiedocument voor een afdeling van TNO.” De aanpak: Door middel van interviews met medewerkers en bijeenkomsten met het managementteam hebben we bepaald welke proposities de komende jaren verder ontwikkeld zullen worden en wat de missie en visie van de afdeling is. Het resultaat: TNO heeft de beschikking over een strategiedocument. Hierin staat scherper beschreven voor welke doelen zij willen behalen. Daarnaast is meer focus in de proposities aangebracht. [Logo hier] Alieke Hordijk [Foto hier]

Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot deze presentatie berusten bij Twynstra Gudde. Niets uit deze presentatie mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder schriftelijke toestemming van Twynstra Gudde. Tim Dees