Zwembadcomplex De Bosselaar naar een hoger niveau

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Funkties moderne verzorgingsstaat; • -zorgen • -verheffen • -verbinden • -verzekeren.
Advertisements

Gezamenlijk Programmeren in de Programmaraad
Ervaringen in samenwerking
Nederland participatieland?
“Smash sportief op weg naar 2020”
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
DE WMO: kansen of bedreigingen voor de ouderenzorg
Stage gemeente Neerijnen Kerntaak 3B
1.Geschiedenis tot nu toe. 2.Wat is er al voor elkaar? 3.Belemmeringen/kansen 4.En wat wenst u nu en hoe wilt u zich er voor inzetten? 5.Tenslotte…. Waar.
Dorpshuus Heino MFA Heino
Presentatie varianten Schepenenstraat1 Brede School Schepenenstraat Presentatie 12 februari 2008 raadsbijeenkomst.
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
Kostprijsdekkende huur presentatie sportoverleg Hoogvliet 27 maart 2013.
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
Ambtsdragers avond april 2013 Samenwerken
WMO en de kerken.
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Sportcafé Amsterdam Zuid
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
Lokaal het verschil maken voor kinderen in armoede
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Project “De brede huiskamer”. Ontstaan Huiskamers ( 4 tot 13 jarigen ) Onvoldoende gebruik buitenschoolse opvang (BSO) Onvoldoende deelname naschoolse.
Jeugdopbouwwerk 2.0 Een schets van de ontwikkelde praktijk
Zorg nieuwe stijl.
Even voorstellen Anja Hol
Samenwerken dorpsgebouwen Zicht op accommodaties en voorzieningen Inspiratiedag 2014 VKK-FDG.
Kinderopvang Kan dat beter en op maat? Enquête gehouden december 2005 Presentatie resultaten juni 2006.
SBB Summercourse, 18 juli Wat is sociaal kapitaal? “Alle mogelijke middelen van mensen uit het netwerk die ter beschikking komen voor een persoon.
Sociale teams wat werkt (en in welke situatie)?
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Deltion Prokkelt in samenwerking met: Frion, zorginstelling JP van de Bent en Philadelphia, ODDC de Niloka en Onderwijscentrum de Twijn Een kort overzicht.
Woningstichting realiseert en initieert Verkenning zonder voorwaarden vooraf –Samenhang ouderinitiatief –Samenhang bewoners –Ideeën, wensen, eisen en vragen.
Traject Hoe het begon Enquête oktober 2011 Wat wil je beslist niet missen in 2015 Wat zou je wel kunnen missen? Uitwerking resultaten en.
De Wiekelaar als ontmoetingspunt De rol van Kulturhusen en de Wmo.
Hoe spelen we daar in de dorpen op in? Presentatie: 4 maart 2015 Veranderingen in de zorg.
Presentatie| door: Verkenning ontwikkeling Dorpscentrum - Multifunctionele Accommodatie Kloetinge 2015.
Hoe verhoog je de waarde van het Special Heroes programma? Profilering en werving van middelen Rob Fransen & Carolien Kram 30 juni 2015.
Regio West-Brabant Paul Vermeulen Programmamanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Leefbaarheid “Ontkoppelen behoud en bereikbaarheid voorzieningen”
Nationaal Eenzaamheid Congres 24 september 2015 Nico Ooms Samen onder één dak.
Informatieavond We moeten het met elkaar doen.
Preventief Organisatie Advies 2014 Daan Ros Frank van Deventer.
: VNG programma Energie en rol VNG inzake EED/energieaudit door Rommy Bakker bijeenkomst Friese gemeenten en FUMO op 4 februari 2016.
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Sportieve omgeving / onderneming Hulsberg Jack Opgenoord Huis voor de Sport.
Bevordering leefbaarheid Oostdijk Presentatie Themaraad 16 april 2013.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Nieuwkoop, wat heb ik daar te zoeken?!? Jessica Megens Femke van Kampen Jord Klijn Joël Haasnoot Marije Spruit Kees Perquin.
Welkom Dinsdag 2 april uur Andere schooltijden.
Zaterdag 21 november 2015 Niet-leden als vrijwilligers, Een uitdaging NTB congres zaterdag 21 november 2015.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Kinderboerderij Didam ligt in een open park in een woonwijk in het centrum van Didam.
Minder kinderen, minder scholen? Bijeenkomst gemeente Sluis dinsdag 28 juni 2011.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
Een heldere visie op samenwerking!. Het Klokhuis Bibliotheek Bs Sint Antonius Bs de Lingelaar.
Ledenvergadering 16 november Verkiezingsprogramma Alphen aan den Rijn, van groei naar bloei!
Verhuisadviseur / Wooncoach Senioren
Stichting Jeugdformaat
Anders denken is Anders doen
Doelen behalen met activiteiten
Ontwikkelingen Peuterspeelzaal
Doelen behalen met activiteiten
Naastenbest.
Werkgroep Communicatie
De toekomst van de maatschappelijke stage
1958.
Transcript van de presentatie:

Zwembadcomplex De Bosselaar naar een hoger niveau

Inhoud Inleiding Zwemmen in de gemeente Moerdijk Locatie de Bosselaar, lange termijn Locatie de Bosselaar, korte termijn Rol en acties van Stadsraad Zevenbergen Vragen….

Inleiding Probleem: Door de hoge kosten voelt de gemeente Moerdijk zich genoodzaakt om meerdere van haar zwembaden te sluiten. Doel Stichting Stadsraad Zevenbergen: Langdurig behoud van zwembad de Bosselaar door het ontwikkelen naar een duurzame en gedragen zwem-, recreatie- en sportvoorziening.

Zwemmen in gemeente Moerdijk Belangrijke aspecten: Gezondheidsbevordering Recreatie Ontmoeten (sociaal cultureel) Aantrekkelijkheid van Zevenbergen (zeker ook voor gezien de uitbreiding van Zevenbergen – Bosselaar 2) Bereikbaarheid Zwemmen laagdrempelig Locatie: in het bevolkingszwaartepunt Flexibele openingstijden

De Bosselaar, lange termijn Kansen & mogelijkheden van de locatie (1): Goed bereikbaar, ook met het OV (trein/bus) Locatie: in het bevolkingszwaartepunt (gem. kleine reisafstand) Ruimte op het terrein voor extra voorzieningen (speeltuin, ijsbaan, horeca, enz.) om het complex rendabeler te maken / houden

De Bosselaar, lange termijn Kansen & mogelijkheden van de locatie (2): Ruimte voor 2de accommodatie (combinatie binnen én buiten)Efficiënter gebruik van algemene voorzieningen, personeel en energie. Behoud en versterking sociale samenhang (gezinnen, kinderen, ouderen) Ruimte op de locatie voor grotere evenementen voor zowel jongeren als senioren

De Bosselaar, korte termijn Kansen & mogelijkheden in gebruik: Meer publieksgerichte activiteiten (zoeken naar slimme combinaties): Gymlessen en sportdagen scholen (Markland College ligt om de hoek) Gebruik door kinderdagverblijf en kinderopvang in de zomer 55+ (Zorginstelling en ouderenwoningen dichtbij) Flexibele openingstijden: Langer open bij een warme dag (eerder dicht bij een koude / regenachtige dag) Langer open in de schoolvakanties ’s Avonds open voor doelgroepen of verenigingen

Rol en acties Stadsraad Wat heeft Stadsraad Zevenbergen gerealiseerd? Het open houden van zwembadcomplex de Bosselaar tot en met 2015 Besparing voor de gemeente in de jaren 2013 t/m 2015 door het regelen van sponsoring t.w.v. € 117.500 !!!

Rol en acties Stadsraad Volgens de enquête waren hier 29% van de geënquêteerden toe bereid Rol en acties Stadsraad Wat wil Stadsraad Zevenbergen (mee-)realiseren op de korte termijn? Bevorderen oprichting vereniging “Vrienden van zwembad de Bosselaar”. Vrijwilligers met bijdrage in bijv. terreinonderhoud, extra toezicht, bemanning receptie en horeca. Mogelijkheden voor inzet uitkeringsgerechtigden Verbeteren van de ijsbaan Werving van fondsen en sponsoring Contacten aangaan met scholen, kinderopvang en ouderen

Rol en acties Stadsraad Volgens de enquête waren hier 29% van de geënquêteerden toe bereid Rol en acties Stadsraad Wat wil Stadsraad Zevenbergen (mee-)realiseren op lange termijn? Een duurzame en gedragen zwem-, recreatie- en sportvoorziening Fungeren als klankbord Bijdrage leveren door netwerk Meedenken over concrete kansen ideeën en haalbaarheid Meedenken over participatie van burgers en bedrijven Doorzetten “korte termijn”acties

Vragen……… Volgens de enquête waren hier 29% van de geënquêteerden toe bereid Vragen………