© Magnus Andersen/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Husky’s.
Advertisements

Dieren en hun nest Ook dieren bouwen!.
De zuidpool en de noordpool
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
CO2 neutraal huis Door: Thomas I, Thomas R en Karlijn.
De Panda Van: Lisa van Aarle.
Zonnecollector.
GOED OF FOUT - QUIZ.
HERFST Met het tweede leerjaar op speurtocht …
Morning has broken………..
Werkstuk Justin Nienhuis
Vogels en hun omgeving voedsel broedgelegenheid veiligheid rustgebied.
DE IJSBEER.
SPREEKBEURT VAN LISA HET GAAT OVER HAMSTERS
De Tijger.
Godsdienst.
Niveau 5 Pinguïns Angelo Schooljaar
Ademhaling en Verbranding
Wolven Door Meike gemaakt.
“Het leven van een wetenschapper op Antarctica.”
De tijger Door Julie & Ulrike.
Opstaan egeltje, het is lente!
Evolutieleer Natuurwetenschappen. Inleiding Kijk om je heen.
© Hartmut Jungius/WWF-Canon
Dat België klein is wisten we.
© John E. Newby/WWF-Canon
Husky’s.
een les over kikkers (en padden) voor groep 1 t/m 3
We zeggen wel eens: “Ik kruip in mijn nestje”. We willen dan zeggen dat we gaan slapen. Maar de meeste dieren maken eigenlijk enkel een nest om hun jongen.
We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.  
Hoe gaat het verder na Bethel?
Ganzendries onderzoekt Inquire project (met de steun van de Europese Gemeenschap onder voogdij van de “Nationale Plantentuin van België”)
Door: Dennis en Jo.
van ei tot z…… Waar komt een ei vandaan ? Wanneer eet je een ei ?
Woordenschat groep 5 Thema 3 Les 2
Wat gebeurt er allemaal in de herfst?
6 juni 2014 – Mike Schuurman Europese Hamster – Bever – Europese Otter
Het safaripark. Door: Tom. Het begin Eerst werd ik thuis door Mirre en haar ouders opgehaald. Toen gingen we naar het safaripark Beekse bergen.
De ijsbeer Door senne en thibaut.
Komt de lente?. de bomen zijn nog kaal… maar deze struik heeft al bloemen: de toverhazelaar.
Welkom bij de presentatie
2.2 De neerslag.
Thema 4 d Weer en klimaat. Thema 4 d Weer en klimaat.
Hoofdstuk 2 Paragraaf 2.
6 DE WINTERIn de winter is het heel koud, en kan het soms ook sneeuwen. Dieren in de winter Verhaal.
Regenwormen.
Egels in je tuin Deze PowerPoint kan voor verschillende klassen gebruikt worden. Per klassenniveau kan er gekozen worden welke zaken wel en niet verteld.
De berberaap of magotaap Wetenschappelijke naam: macaca sylvanus.
Over welk dier gaan volgende vragen? Klik telkens het juiste dier aan.
1.
Poolgebieden.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
QUIZ: HOE KOM IK DE WINTER DOOR????. 1.Ze zitten diep onder de grond, waar het niet vriest. 2.Ze bevatten veel vet. 3.Ze bevriezen wel, maar daar kunnen.
De Pinguïn. Pinguïns komen uit een ei Vrouwtjes pinguïns leggen 1 of twee eieren in een nest. Het mannetje broedt het ei ook uit, samen met het vrouwtje.
Herfst Dieren in de tuin.
Lisa, Matthijs, Marit, Gerben
Ontdekkingen in de zomer
Paragraaf 3. Temperatuurverschillen op aarde Een deken over de aarde
Klimaat en het weer.
Over welk dier gaan volgende vragen? Klik telkens het juiste dier aan.
Regenwormen.
Het is winter. In het park bij het bos is het koud.
Koudbloedige en warmbloedige dieren
Verbranding en ademhaling
Woordenkist Dieren Deel 3.
Ademhaling en Verbranding
Poolgebieden.
Transcript van de presentatie:

© Magnus Andersen/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon

Er zijn op aarde plaatsen waar de temperatuur steeds tientallen graden onder het vriespunt blijft. En toch is daar leven mogelijk … © Wim van Passel/WWF-Canon

De ijsbeer heeft een dikke vacht die hem tegen de koude beschermt. Naam: © Jon Aars/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon De ijsbeer heeft een dikke vacht die hem tegen de koude beschermt.

Naam: © Paul Nicklen/National Geographic Stock/WWF-Canada De ijsbeer heeft onder zijn vacht een dikke vetlaag. Die zorgt voor een goede isolatie. Zowel op het land als in het water.

Naam: © Fritz Pölking/WWF © Fritz Pölking/WWF Ook pinguïns hebben een vetlaag om zich warm te houden. De jongen mogen zich verwarmen op de poten onder de buik van de ouders.

Keizerspinguïns hebben ook een originele techniek om zich te verwarmen. Ze gaan allemaal dicht bij elkaar staan. Soms staan er zo tot 6000 mannetjes bij elkaar. De groep blijft ook in beweging zodat elke pinguïn eens aan de koude buitenkant moet staan. © Fritz Pölking/WWF

Naam: Klein & Hubert/WWF De oren van de poolvos zijn kleiner dan die van de rode vos. Zo bevriezen ze minder makkelijk. Onder zijn poten heeft de poolvos kussentjes die ervoor zorgen dat hij geen koude pootjes krijgt.

De winter is bij ons niet zo koud als op de polen, maar dieren passen zich ook hier aan. © WWF-Finland/Pälvi Rosqvist

L’ours brun, le hérisson, l’écureuil… Naam: © Wild Wonders of Europe/Grzegorz Lesniewski/WWF Onder de vacht van de marmot zit een zeer dikke vetlaag die dienst doet als voedselreserve tijdens de winterslaap. Marmotten kruipen dan dicht bij elkaar in het nest. Tijdens de winterslaap kan zijn lichaamstemperatuur dalen tot 5°C.

Naam: © Klein & Hubert/WWF Tijdens de zomer eet de bruine beer om een goede vetlaag aan te leggen. Op deze manier heeft hij genoeg voorraad om de koude winter door te komen. Ook al voorziet hij een ondergronds hol met bladeren en twijgjes, de bruine beer houdt dikwijls geen echte winterslaap maar gaat op een veel trager ritme leven.

Naam: Ook in onze tuinen vind je dieren die een winterslaap houden. © Anton Vorauwer/WWF-Canon Van oktober tot maart-april houdt de egel een winterslaap in een nest van takjes en bladeren.

Dicht bij elkaar is het lekker warm.

Ook de vleermuis houdt een winterslaap wanneer de koude komt. Naam: Ook de vleermuis houdt een winterslaap wanneer de koude komt. Laat vleermuizen die een winterslaap houden steeds slapen. Wakker worden kost hen erg veel energie waardoor het voor hen moeilijker wordt om de lente te halen. © Wild Wonders of Europe/Ingo Arndt/WWF

Of ze passen zich niet aan en trekken naar het warme zuiden. Ook trekvogels leggen een vetreserve aan om energie te hebben tijdens hun trektocht. Migratie © Wild Wonders of Europe/Stefano Untherthiner/WWF