Leven zoals past bij God

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Ik wens je De kracht van god.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Welkom in de samenkomst
4 De kracht van de Geest.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Zingen Vers 1 Hoor, onze Vader, hoor ons aan
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
“De andere kant van de medaille”
Verzegeld met de heilige Geest
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Engelen.
In deze presentatie staan beide.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
God Vertrouwen is Jezus kennen
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
de Heilige Geest van de Hemelse God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Welkom in de samenkomst
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst: Ps. 84 : 1 Na de zegen: Ps. 100 : 3, 4 Schriftlezing: Kolossenzen 1:1-23.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Paulus uit Tarsen ‘Steek over naar Macedonië en kom ons te hulp!’
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
9 – Is er maar één waarheid?
Hoe wordt er over jou gepraat. En over ons als kerk
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
groeien & vruchtdragen
Transcript van de presentatie:

Leven zoals past bij God Gods wil kennen en doen Kolossenzen 1:3-14

Kolossenzen 1:3 t/m 14 3 In al onze gebeden danken wij God, de Vader van onze Heer Jezus Christus, voor u, 4 want we hebben gehoord dat u in Christus Jezus gelooft en alle heiligen liefhebt, 5 omdat u hoopt op wat in de hemel voor u gereedligt. Daarover hebt u gehoord toen aan u de waarheid verkondigd werd en het evangelie 6 u bereikte. Overal in de wereld draagt het vrucht en groeit het, ook bij u, vanaf de dag dat u over Gods genade hoorde en de ware betekenis ervan begreep.

Kolossenzen 1:3 t/m 14 7 Onze geliefde medewerker Epafras, die zich als trouw dienaar van Christus voor u inzet, heeft u daarin onderwezen. 8 En hij heeft ons verteld over de liefde die de Geest in u opwekt.

Kolossenzen 1:3 t/m 14 9 Daarom bidden wij onophoudelijk voor u, vanaf de dag dat we dat gehoord hebben. We vragen dat u Gods wil ten volle mag leren kennen door de wijsheid en het inzicht die zijn Geest u schenkt. 10 Dan zult u leven zoals het past tegenover de Heer, hem volkomen welgevallig. U zult vrucht dragen door al het goede dat u doet, uw kennis van God zal groeien 11 en u zult door zijn luisterrijke macht de kracht ontvangen om alles vol te houden en alles te verdragen.

Kolossenzen 1:3 t/m 14 12 Breng dus met vreugde dank aan de Vader. Hij stelt u in staat om te delen in de erfenis die alle heiligen wacht in het licht. 13 Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het rijk van zijn geliefde Zoon, 14 die ons de verlossing heeft gebracht, de vergeving van onze zonden.

Kolossenzen 1:10 U zult leven zoals het past tegenover de Heer, Hem volkomen welgevallig. U zult vrucht dragen door al het goede dat u doet, uw kennis van God zal groeien

Kolossenzen 1:9b We vragen dat u Gods wil ten volle mag leren kennen door de wijsheid en het inzicht die zijn Geest u schenkt (dan....)

Kolossenzen 1:11 U zult door zijn luisterrijke macht de kracht ontvangen om alles vol te houden en alles te verdragen (met blijdschap)

Kolossenzen 1:11 HSV: terwijl u met alle kracht bekrachtigd wordt, overeenkomstig de sterkte van Zijn heerlijkheid, om met blijdschap in alles te volharden en geduld te oefenen

Gebed Heer, ik vraag U dat ik (hij/zij) Uw wil ten volle mag leren kennen, wijsheid en inzicht mag ontvangen van Uw Geest en door Uw luisterrijke macht de kracht mag ontvangen om met blijdschap alles vol te houden en alles te verdragen

Gebed zodat ik (hij/zij) zal leven zoals het past tegenover U, U volkomen welgevallig en ik (hij/zij) zal vrucht dragen door al het goede dat ik (hij/zij) doe(t) - en mijn (zijn/haar) kennis van U zal groeien

Gebed Heer, ik vraag U dat ik - Uw wil ten volle mag leren kennen, wijsheid en inzicht mag ontvangen van Uw Geest en door Uw luisterrijke macht de kracht mag ontvangen om met blijdschap alles vol te houden en alles te verdragen zodat ik zal leven zoals het past tegenover U, U volkomen welgevallig en ik zal vrucht dragen door al het goede dat ik doe - en mijn kennis van U zal groeien