Het circus.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Een vrouw te zijn.
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Godsdienst 1.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
We zijn toch allemaal gelijk…
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
ZOO leuk!.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
De mayonaisepot en de koffie
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Loverboys.
Met meester Cor en meester detmer
digitale verkeerskrant van Rilland
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Gedachten bij het ouder worden.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Ik voel me zo alleen !.
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
Olle en de windmolens.
STUDIO PRESENTEERT BERTEM DORUS.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Carnaval Wat is de succes factor van carnaval?
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Geluid aan.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Dagboek van een vrouw.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Spelregeltest Oliveo Handbal
Interpreteren van data
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Hallo! Welkom bij de rondleiding door Xanten!
Mijn verjaardag..
- Het circus kwam in de stad en veel mensen kochten een kaartje om de voorstelling te zien.
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Ik doe mijn presentatie over…
De appel valt niet ver van de boom.
Als de haan niet kraait voor het avondrood dan gaat het regenen of de haan is dood ZAND EN STEEN.
Spreekbeurt hockey IRIS.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Talent 1 Ik heb talent, ik heb talent Ja dat is algemeen bekend
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Het is weer zover. Het circus is voor een paar dagen in de stad. Op een groot grasveld zie je opeens een paar grote tenten staan.
Het circus Een voorstelling in een tent met mensen en dieren.
Transcript van de presentatie:

Het circus

Wat is een circus Het circus is een plek waar je acts trucjes doet in een circustent.

Waarom hebben clowns een rode neus Dat weet niemand. Misschien omdat een domme August altijd een beetje dronken lijkt en dronken mensen hebben vaak een rode neus. Of komt het doordat August nogal een struikelt en keihard op zijn gezicht valt? Een ander idee is dat de bekende Engelse clown Grimaldi lang geleden de rode neus heeft bedacht. Maar zie je een rode neus,dan denk je meteen aan een clown.

Hoe word je acrobaat? Circuskinderen groeien op tussen de acrobaten en maken al heel jong hun eerste handstand,spagaat en ‘bruggetje’. Dit is voor hen net zo vanzelfsprekend als leren lopen en fietsen. Woon je niet in het circus, dan kun je naar een circusschool. Voor veel circusacts is kracht en soepelheidnodig.

Gebeurt er wel eens een ongeluk Ja en soms echt per ongeluk. De leeuw wil bijvoorbeeld zijn baasje even aaien,maar is vergeten dat hij enorme klauwen heeft, De dompteur heeft dan een grote kras op zijn arm. Om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken met het publiek gebeuren, staan er hoge hekken om de piste en lopen de roofdieren door een ijzeren looptunnel vanuit hun verblijf de piste in.

kun je alleen met je handen jongleren? Nee hoor,er zijn ook andere vormen van jongleren. Bijvoorbeeld ’contactjongleren’.Een doorzichtige bal is dan altijd in contact met het lichaam van de jongleur en lijkt wel aan hem vast te plakken. De Chinese bordjes zijn ook populair in het circus, De jongleur laat verschillende bordjes tegelijk op stokjes draaien. Verder zijn er nog de voetenjongleurs. Het moeilijke woord hiervoor is ‘antipodisten’. Deze artiesten liggen op hun rug en laten met hun voeten kubussen door de lucht vliegen. Kijk niet raar op als je een antipodist ziet balanceren met een andere acrobaat Jongleren met mensen heet ‘Ikarische spelen’. Het is fantastisch om te zien hoe de een de ander met zijn voeten door de lucht gooit en weer opvangt. En in de lucht maakt de acrobaat het nog spannender door salto’s te maken.

WANNEER IS HET CIRCUS UITGEVONDEN Meer dan tweeduizend jaar geleden stond in Rome, de hoofdstad van Italië,het eerste circus: Circus Maximus. Het was een enorm groot circus. Niet in een gebouw of in een tent, maar in de openlucht met tribunes van steen. In Circus Maximus kon je naar wagenraces kijken. Prachtige paarden die de wagens trokken, galoppeerden zo snel mogelijk naar de finish. Een spektakel waar de inwoners van Rome, de Romeinen, gek op waren! Later kwamen daar optredens van acrobaten, toneelspelers, muzikanten en wilde dieren bij. Als je nu naar Rome gaat, zie je alleen nog een grote grasvlakte met wat pilaren en een stukje tribune van het circus van toen.

WAT MOET JE KUNNEN? Je moet fit, lenig en sterk zijn. Als je bij een jeugdcircus hebt gezeten, is dat helemaal super, dan weet je al hoe het gaat in een circus! En het is heel handig als je goed kunt zingen, dansen of toneelspelen. Want als circusartiest ben je ook een soort acteur. Bovendien heb je een hele berg doorzettingsvermogen nodig. Als je trapezeoefening niet helemaal goed lukt, oefen je net zo lang totdat het perfect is – ook al heb je even geen zin. Voordat je op de circusschool begint, mag je eerst laten zien wat je allemaal kunt! Dit noemen ze met een deftig woord ‘auditie’.