Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Geloven in de hoop.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Genade en veroordeling
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Geloven en nu….
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
GOED NIEUWS.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
“Met Christus opgestaan”
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom in deze kerkdienst
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
1.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
in nieuwheid van leven wandelen
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
de brief aan de Romeinen
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Je bent opgewekt: sta dus op. Wees 1. gericht op Christus; 2
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na interview: Paul leest tekst voor en benoemd het doel van de preek

Je hoort ervan Je gelooft het Je neemt het aan Je gaat er naar leven Paul: zoals het er aan toegaat bij het winnen van een grote prijs….

Illustratie:Willem de Vink Je hoort ervan Je gelooft het Je neemt het aan Je gaat er naar leven Paul: …zo gaat er ook aan toe bij het winnen van de grootste prijs: het leren kennen van Jezus Illustratie:Willem de Vink

Doop in de Heilige Geest Je hoort ervan Je gelooft het Je neemt het aan Je gaat er naar leven Geloof Bekering Doop in water Doop in de Heilige Geest Paul: Als je tot geloof komt volg je deze stappen

Dopen Waarom ? De doop is het zichtbare bewijs van een innerlijke verandering Kees Goedhart Marga: Waarom laten mensen zich dopen ? ………. Zichtbaar bewijs Niet de buitenkant wassen Innerlijke verandering De doop wast niet het vuil van uw lichaam, het is een vraag aan God om een zuiver geweten. Hierom kunt u vragen dankzij de opstanding van Jezus Christus 1 Petrus 3: 21

Gericht op onafhankelijkheid veranderen Waarom ? Vanaf onze geboorte zijn wij “doe-het-zelvers.” Paul: stofjas pakken en uitleggen het principe van “doe-het-zelvers” Gericht op onszelf Gericht op onafhankelijkheid

Wat ik verlang te doen, het goede, laat ik na; wat ik wil vermijden, het kwade, dat doe ik. Romeinen 7 :19 “Lichaam dezes doods” “het zondige systeem” Paul: tekst voorlezen en uitleggen verschillende benamingen en wat de jas inhoudt “oude bestaan” “Mijn vlees” “Zondige natuur” “natuurlijke neiging” “Eigen ik “

Gericht op onafhankelijkheid We geven het door … Paul: het principe dat het van nature wordt doorgegeven Gericht op onszelf. Gericht op onafhankelijkheid

God wil…. Gericht Afhankelijk op de ander van God Paul: Wat God van ons vraagt…..

veranderen “bekering” “wedergeboorte” hoe ? Door opnieuw geboren te worden. Paul: Hoe kunnen we veranderen ? “bekering” “wedergeboorte” “tot geloof komen”

“God, ik kan het niet alleen !” veranderen hoe ? Door opnieuw geboren te worden. Paul: God ik kan het niet alleen ! “God, ik kan het niet alleen !”

“Neemt u mijn doe-het-zelf-leven!” Paul: Neemt u mijn doe-het-zelf-leven !

…als zichtbaar bewijs van innerlijke verandering. Ik leg mijn leven af………. Paul: loopt naar achteren en legt de stofjas bij het kruis en zegt “Ik leg mijn leven af..” Muisklik Marga: zegt “…als zichtbaar bewijs van innerlijke verandering.” …als zichtbaar bewijs van innerlijke verandering.

Vader uit de dood is opgewekt, een Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden. Als wij delen in zijn dood, zullen wij ook delen in zijn opstanding. Immers, we weten dat ons oude bestaan met hem gekruisigd is omdat er een einde moest komen aan ons zondige leven: we mochten niet langer slaven van de zonde zijn. Romeinen 6:3 Marga leest voor Rom. 6: 3 Paul: waarom water ? IJs /waterdamp Het water omhult je je zit er helemaal in

Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed. Galaten 3: 27 Paul: Leest de tekst uit Galaten Vertelt over de wisseling van jassen

Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed. Galaten 3: 27 Zoals Hij kiest, zo wil ik kiezen. Zoals Hij leeft, zo wil ik leven. Zoals Hij praat, zo wil ik praten. Paul: zoals Hij…….

Vragen O O X O O X O O X Is een christen beter dan niet-gelovigen ? Ja Nee O O X Is een christen beter dan niet-gelovigen ? O O X Heeft een christen minder pech ? O O X Maakt een christen nooit meer fouten ? Paul: vraag 1 (+ verduidelijking) MUISKLIK Antwoord 1 vraag 2 (+ verduidelijking) MUISKLIK Antwoord 2 vraag 3 (+ verduidelijking) MUISKLIK Antwoord 3

Maar hij is wel beter af omdat… hij verbonden is met God hij stuurbekrachtiging heeft hij rembekrachtiging heeft Paul: wel beter af…….. MUISKLIK Tankpas

Welke jas wil jij aan ? Marga: Welke jas wil jij aan ? GEBED