WIS module en aanvraag E-WWB

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT en plaatsbeschrijving
Advertisements

WIS module en aanvraag E-WWB
Kmo-portefeuille Afhandeling steunaanvraag in 3 stappen
LCMS 1.3 Kort samenvatting “Wat is het verschil met CEDRIC?”
Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
Digitaal wedstrijd formulier Presentatie scheidsrechters Versie sept 2013.
Beste klant, Welkom op Modelovereenkomst.nl. Onder de knop ‘Documenten’ vind u al onze documenten geordend in mappen. Klik iedere keer op ‘pijltje naar.
De Altijd meteen aan de slag
Installatie instructie
Inleiding instructie MijnSmile
LRP FONDSEN /ABONNEMENTEN/REKENINGEN release 2.1 Koos Willemse.
OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT
WorldCat Local – Eenvoudig zoeken. In deze demo Eenvoudig zoeken: •Zoeken naar titels •De sortering van de resultaten aanpassen •De beschikbaarheid van.
Informatie en gebruikershandleiding versie 3.0 Mei 2010 Arthur Kleijn
Feedback applicatie Introductie in het gebruik Aanleiding •Wie? Het betreft de Autorisatie artsen en de eigen Huisarts van de Patiënt •Wat? Het betreft.
Zoeken in de NAZ Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg (alleen voor abonnees) LEVV, november 2006.
Informatie en gebruikershandleiding versie 2 April 2009 Arthur Kleijn
Implementatie ondersteuning werkpleinen
Welkom Webshop (PSH). Geachte klant, De online documentatie is vervangen in een webshop. Hier een korte beschrijving van de webshop, met daarin enkele.
Handleiding Cency.nl Versie april De openingspagina toont foto’s van mogelijke voornemens.
INFOSESSIE STAGE & STAGEREGISTRATIE
Je wil met een groepje vrienden afspreken?
FlexForum februari 2009 Deel : Release
WebHIS Call Manager 3.5.
Klik hier als u voor de eerste keer op de website komt.
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
Exposantentool Handleiding. Stap 1: Start ! Ga naar de link die u via ontving van Sylvie Buydaert. Login met uw: Gebruikersnaam Wachtwoord.
Workshop nieuwe release Roy-data september Agenda Aanleiding en uitgangspunten nieuwe release Roy-data 1 x nieuwe zoekfunctionaliteit, 4 logistieke.
E-WWB inrichtingstool
Digitale urenverwerking voor leerbedrijven
Instructie leerling- activatiecode
Presentatie Website Oldtimer Caravan Club
Aan de slag met:. Door hier te klikken komt u op het inlog scherm.
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Hoe toegang krijgen tot de nieuwe webapplicatie? Ga naar onze website:
Sociological Abstracts Op de hoogte blijven van nieuwe publicaties Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
Subsidie individueel vervoer:
Magister voor ouders.
. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
DEMO MIJN BIBLIOTHEEK GEBRUIK VAN MIJN BIBLIOTHEEK.
LAM Forum LAM Forum : presentatie. LAM Nederland website Laatste keus in het menu „LAM Forum“ opent een nieuw tabblad met het LAM Forum.
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Instructie eBook Pack via Entree-account (met activeringscode)
U bevindt zich op de website gbkwaliteit.nl. U kunt hier uw project beoordelen met de digitale scoreformulieren van Preffi 2.0 of het EKI. Maar: hoe werkt.
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
Instructie inloggen docent via Entree. Licentie bestellen Heeft u nog geen docentlicentie voor het digitale lesmateriaal? U kunt uw licentie bestellen.
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
Quick Reference Guide Plandix versie 2.0 Loket. Uitleg 1. Dashboard [2] Een lijst van alle notificaties die niet zijn gemarkeerd als afgerond [4] Klik.
21 juni 2016 Omgevingsloket online: wijzigingen korte en lange termijn Marleen Koot, Maarten Lindenhovius & Sandhia Hoelas InfoMil RWS Leefomgeving.
Quick Reference Guide Plandix versie 2.0 Plancoördinatie.
School– en studietoelagen Het nieuwe Digitaal Aanvraagformulier Overzicht voor Intermediairen 19/09/2016 │1.
Instructie inloggen docent
Renault Merchandise Webshop – Gebruiksaanwijzing
School– en studietoelagen Het nieuwe Digitaal Aanvraagformulier
Gebruik van Video en het Prospectrapport
Aanvraagproces AMIF.
MBO-dag: Gebruik Digitaal Doorstroomdossier Regio Rijnmond
Proces Opnames analyse
Subsidie individueel vervoer:
Gebruikerstraining Digitaal Doorstroomdossier Regio Rijnmond
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
Handleiding Interactief Aankoop systeem (IAS)
Handleiding NODR Schade App
Het Digitale Wedstrijdformulier (DWF)
Handleiding Prodas-app
Instructie inloggen docent
Instructie inloggen docent
Transcript van de presentatie:

WIS module en aanvraag E-WWB Deze demo is tot stand gekomen vanuit een testomgeving voorafgaand aan de in productiename (releaseplanning 28 juli). Samensteller demo harry.wiersum@uwv.nl Versie 1.0 (22 juli 2013)

Inhoud Scherm met overzicht WWB aanvragen inclusief toegang WIS via Sonar of SUWI inkijk. Printen schuldhulpverleningsformulier Op aanvraag WWB wordt meldingsdatum, inschrijfdatum, digitale verzenddatum en emailadres getoond. Aanpassing vragen studiefinanciering / detentie. Knop om zoektijd uit te schakelen in WIS module. IBAN uitvragen bij Nederlands bankrekeningnummer. Verplichting Email adres in klantmodule. Uitbreiding persoonlijke verklaring klant i.v.m. aanscherping sanctiebeleid. Verwijderen en vereenvoudiging complexe vragen m.b.t. medebewoners in klantmodule.

Toegang WIS Via Sonarautorisatie kan je direct naar de WIS- c.q. Professionalmodule. Ook kunnen gemeenten een aparte autorisatie voor WIS aanvragen buiten Sonar om via de helpdesk@erow.nl. Vervolgens wordt door BKWI de WIS module via SUWI Inkijk ontsloten.

WIS module

Toegang overzicht WWB aanvragen Op de startpagina van de WIS module staat een nieuwe link ‘overzicht bijstandsuitkeringen’.

BSN link leidt naar de aanvraag in WIS Status aanvraag (zie toelichting volgende dia) Het overzicht bijstandsaanvragen is per kolom sorteerbaar. De status van de aanvraag staat aangegeven in de laatste kolom. Gemeenten, die alleen de eigen aanvragen willen zien moeten hier aparte autorisatie voor aanvragen (zie toelichting dia 3).

Toelichting status aanvraag WWB De status “afgehandeld” toont verschillende waarden: Leeg veld: De aanvraag is gestart vanuit WIS, maar niet verzonden door de professional. (Klant): De aanvraag is gestart vanuit de klantmodule, maar niet verzonden door de klant. Datum + toevoeging (WIS): De aanvraag is verzonden vanuit WIS inclusief verzenddatum. Datum + toevoeging (klant): De aanvraag is verzonden vanuit klantmodule inclusief verzenddatum. N.b. Indien de WIS module wordt gebruikt om een verzonden WWB aanvraag te muteren, dan zal de waarde WIS + verzenddatum worden getoond. Aanvragen blijven 60 dagen bewaard in het overzicht na de laatste mutatie.

BSN invullen Vul het BSN van de aanvrager in en klik op ‘ga door’.

Aanvraag printen Kies het tabblad ‘Aanvraag Printen’ om een blanco WWB aanvraag te printen.

Vergeet deze knop niet Overzichtsscherm om vooringevulde of blanco aanvragen WWB, IOAW of schuldhulpverleningsaanvraag te printen. Alle berichten komen ook in Sonar binnen.

Verstuurde WWB en IOAW aanvragen komen binnen als bericht in Sonar op het tabblad Berichten > Overige Berichten.

Email adres Meldingsdatum in klantmodule wordt automatisch gevuld na inlog E-WWB. In de Wismodule kan deze datum aangepast worden door professional. Op het aanvraagformulier worden ‘datum inschrijving, datum melding en email adres aanvrager getoond’. Onderaan het scherm wordt tevens de ‘datum digitaal verzonden’ getoond.

Studiefinanciering en detentie werken blokkerend. Als de klant aangeeft studiefinanciering te ontvangen of in detentie te verblijven, kan de aanvraag niet afgemaakt worden. De leeftijdsgrens bij studiefinanciering is uitgebreid naar 40 jaar (was 27). Deze leeftijdscheck ziet de klant/professional niet.

Email adres Email adres niet verplicht in WIS module. Wel verplicht in klantmodule. Telefoonnummer niet verplicht in beide modules.

De zoektijd vraag in de WIS module In de WIS module is de zoektijd instelbaar. De professional kan de zoektijd aan-/uitzetten, zodat de klant wel/niet verder kan in de klantmodule. Deze vraag is alleen van toepassing bij jongeren tot 27 jaar.

Toelichting zoektijd Gemeenten willen zelf kunnen bepalen of de zoektijd <27 jaar van toepassing is. Bij max. WW klanten en bij WWB gerechtigden die verhuizen van de ene naar de andere gemeente is de zoektijd niet van toepassing. De zoektijd werd voor de julirelease berekend op basis van de inschrijfdatum. Na de julirelease wordt de meldingsdatum gebruikt. De meldingsdatum is de datum waarop de werkzoekende met DIGD inlogt in de E-WWB module. Gemeenten hadden moeite met het vaststellen van het recht op WWB. Met het tonen van de diverse data op het aanvraagformulier, wordt dit nu eenvoudiger vast te stellen.

Rekeningnummer wijzigen i.v.m. IBAN. IBAN wordt uitgevraagd bij Nederlandse bankrekening. Rode hulptekst verschijnt. In de klantmodule is ook een toelichting (hulptekst) beschikbaar met verwijzing naar IBAN informatie.

Medebewoners worden met rekeningnummer getoond. IBAN wordt uitgevraagd bij Nederlandse bankrekening. Medebewoners en rekeningen worden getoond (ook in de klantmodule). Bij alleenstaande aanvraag dient de klant zijn rekeningnummer te bevestigen om verder te kunnen.

Persoonlijke verklaring uitgebreid In verband met aangescherpt sanctiebeleid en fraudebestrijding dient de klant uitgebreid te verklaren alles naar waarheid te hebben ingevuld.

Als op de knop ‘Versturen’ wordt geklikt volgt aanvullende informatie Versturen aanvraag Als op de knop ‘Versturen’ wordt geklikt volgt aanvullende informatie

De klant krijgt instructies getoond als op ‘volgende’ wordt geklikt.

Gemeente gebonden informatie met vervolgafspraken.

Eindscherm met verwijzing naar Werk.nl

Klantmodule E-WWB

Complexe vraagboom m. b. t. medebewoner is verwijderd Complexe vraagboom m.b.t. medebewoner is verwijderd. De klant kan via een vrij tekstveld de relatie met de medebewoner beschrijven.

Helptekst bij IBAN inclusief internetlink naar website om bankrekening te converteren naar IBAN en BIC nummer.

Email adres is een verplicht veld in de klantmodule.

Aangepaste tekst in de klantmodule (persoonlijke verklaring).

Standaardtekst bij zoektijd in de klantmodule Standaardtekst bij zoektijd in de klantmodule. De standaardtekst kan worden aangepast op gemeenteniveau. Via de WIS module kan de vraag “overruled” worden, zodat de klant hier wel verder kan (dia 14).