Een waardevolle partner in de bestrijding van depressie? De moderne pharmacognosie en degelijke klinische studies lichten een tipje op van de sluier die.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitsluiting en discriminatie
Advertisements

Suïcide en schizofrenie, risicofactoren en implicaties voor behandeling M. De Hert & J. Peuskes.
P R E K L I N I S C H O N D E R Z O E K
HET ONTSTAAN DER SOORTEN
Bipolaire stoornissen
Inspelen op ontwikkelingen farmaciemarkt
PSORIASIS.
Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie De G-Standaard Leonora Grandia WINAp Geneesmiddelinformatie 8 oktober 2004.
Implementatie van Elektronisch Voorschrijven (EVS)
Diabetes Carroussel Transmuraal
Waarom doen wij wat we doen ! Toekomst visie Observatie systeem AchterAchter KantKant Uw Adviseur Dienstverlening Aan u als consument Uw Adviseur Back-office.
fotosynthese Invloed van licht op planten
Behoud een open mind, maar ook je verstand.
Zorglandschap: IJstijd of Paradijs Mei 2012 Eke Zijlstra.
Polyfarmacie bij Ouderen
Yoga Flor Stickens Het maatschappelijke leven wordt alsmaar sneller Yoga wil oplossing bieden aan stressvolle situaties: door oefening en onthechting 
Het ontstaan der soorten
Nieuws over CF Dr Kors van der Ent CF-Centrum Utrecht
Psychologische behandeling van depressie na een beroerte
Reflecteren en een knoop
Afwachten als methodiek om een ziekteproces te “behandelen”.
19 e eeuw Arbeiders niet beschermd Bedrijven waren slecht georganiseerd 1850 in Londen Werkloosheid 40% Het aantal faillissementen 70% Geringe financiële.
Medicatie.
Klinische Bouwsteen Project Generieke Overdrachtsgegevens Overdracht Contact (v 1.0)
Hoofdstuk 4 Aardrijkskunde, economie en maatschappij
Ronde Tafel Conferentie Biosimilars 02/11/2007 Den Haag Biosimilars: Door Emea goedgekeurd op basis van aangetoonde kwaliteit, werking en veiligheid Biosimilars.
Welkom Outdoor Furniture Nederland (OFN) Strategie OFN
Fysieke training bij depressie
Farmacotherapie.
Seizoensgebonden depressie Seasonal Affective Disorder (SAD)
Opbrengsten van onderwijs
Systematische en individuele patient registratie in de CAM praktijk Voorjaarsconferentie Stichting CAM research 11 juni 2010 van Praag Instituut, Utrecht.
Depressie Symptomen Eigen verhaal Het ontstaan van een depressie
Depressie bij ouderen.
Psychotherapie bij depressie Frans de Jonghe – Pien Wijn
Is de varkenshouderij gebaat bij TTIP? Door: Ingrid Jansen (voorzitter NVV)
1 VWO Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 - 4
Sandra Schouws20 september 2012 Verbeteren van therapietrouw: includeren van patiënten in Herhaalrecept Service.
Camille Coussée 1 BaTP B2 DEPRESSIE PREVENTIE.  Betekenis: voorkomen van een ziekte  Doel:  meer kwaliteit van leven  mensen minder/korter ziek 
Nierdialyse bij geriatrische patiënten Voordracht voor Maatschappelijk werkenden Catharina Ziekenhuis Eindhoven,
L. W. J. Van Rens, G. H. De Weert- van Oene, A. A. Van Oosteren, C. Rutten KLINISCHE BEHANDELING VAN POSTTRAUMATISCHE STRESSSTOORNIS BIJ PATIËNTEN MET.
Het toenemend gebruik van psychofarmaca. Maatschappelijke context  Aantal mensen dat hulp zoekt ↑  ↑ gebruik = symptoom van problemen  verantwoordelijkheid.
1 Medische Heroïne-Unit (MHU). 2 De MHU biedt: Gecontroleerde heroïnebehandeling onder medisch toezicht aan 20 patiënten Methadonverstrekking aan ca.
VUmc Basispresentatie Roeliene Kruizinga, AIOS interne
Top Australië, maandag 24 maart Australië Australië ligt, met een oppervlakte van bijna 8 miljoen vierkante kilometer, “Down Under” omringd door.
1. Strategische componenten Wat bouwen we op? Waarom bestaat Riwal? Onze overtuigingen en principes Hoe boeken we in de loop der jaren succes? 2 Visie.
Vragen filmpjes Duitsland. Deel 1: keizerrijk en Weltpolitik 1 Waardoor liep het machtsevenwicht door het ontstaan van het Duitse keizerrijk op politiek,
14 experimenten in krimp- en anticipeerregio’s Evaluatie Anne-Jo Visser Programmamanager.
De apotheker, geneesmiddelenspecialist
Empirisch beleid UWI in WZC 15 dec 2012 Koen Verhofstadt CRA.
Dierproeven. Leg dat maar eens uit!. Inhoud -dierproeven en alternatieven -proefdieren -wetgeving en controle -de mens achter de dierproef -vragen.
Palliatieve zorg voor niet-westerse migranten februari 2016 ROC Midden-Nederland studenten verpleegkunde 1.
De mate van ‘ziektelast’ bij mensen met COPD onder behandeling van de huisarts versus longarts Erik Bischoff, Laura Elbers, Tjard Schermer, Jan Vercoulen.
Uitleg Apotheekteam FARMACOGENETICA
Complementaire zorg Les 5 Healthy Ageing.
Palliatieve zorg voor niet-westerse migranten
Een museum is géén bedrijf!
Welkom havo 3..
Dierproeven. Leg dat maar eens uit!
Verschillende middelen zijn al op de markt voor andere aandoeningen
Uitleg Apotheekteam FARMACOGENETICA
Research Centre for Education and the Labour Market
Dierproeven. Leg dat maar eens uit!
Aardappelen.
Weloverwogen of niet? Dilemma’s bij euthanasiewens oudere psychiatrische patiënten Ista Bogers, Gert van Dijk 16 november 2017.
Research Centre for Education and the Labour Market
Brugge-Heidehuis 18 november 2017
Palliatieve zorg voor niet-westerse migranten
Toepassing van geneesmiddelen
Lichaamsbeweging voor vrouwen met borstkanker na adjuvante behandeling
Transcript van de presentatie:

Een waardevolle partner in de bestrijding van depressie? De moderne pharmacognosie en degelijke klinische studies lichten een tipje op van de sluier die reeds eeuwen rond dit gekende phytotherapeuticum hangt.

HYPERICUM WHO: 10% van alle patiënten in een huisartsenpraktijk lijden aan een vorm van depressie.

HYPERICUM De veroudering van de bevolking geeft een hogere incidentie van depressie in deze steeds groter wordende groep patiënten (+ polymedicatie) De psychiatrische wereld pleit voor MONO therapie, gezien de vele interacties met andere medicatie HYPERICUM biedt een mooi alternatief bij de behandeling van milde en matige depressies.

HYPERICUM

HYPERICUM HYPERICUM

HYPERICUM DE DUITSE SUCCESS STORY VAN HYPERICUM De omzet van Hypericum in Duitsland is 50% van de markt der antidepressiva. 20 jaar klinische ervaring bij miljoenen mensen hebben hypericum een verdiende plaats gegeven naast de andere synthetische antidepressiva. Duitsland is leidinggevend op gebied van fytotherapie in Europa en waarschijnlijk in de rest van de wereld.

HYPERICUM DE DUITSE SUCCESS STORY VAN HYPERICUM Deze snelle evolutie vereist een vergrote controle op de afgeleverde producten zoals voor de synthetische middelen: Dit betekent hoge eisen op gebied van: - kwaliteit - werkzaamheid - veiligheid

HYPERICUM DE DUITSE SUCCESS STORY VAN HYPERICUM Status van hypericum in Duitsland * De hypericumpreparaten zijn geregistreerd * St. Janskruid is de eerste keuze remedie voor de practici bij milde tot matige depressies in Duitsland. Ook de patiënt verkiest een natuurlijke behandeling.

De totaliteit van de plant is superieur aan de optelling van zijn componenten. De oorspronkelijke verhouding der componenten dient zoveel mogelijk bewaard te blijven Het Sint Janskruid-extract dient identiek te zijn aan het in de studies gebruikte extract. Daarom: Standaardisering op basis van actieve merkers Registratie als geneesmiddel Dit geeft de arts de hoogste zekerheid omtrent de werkzaamheid, de stabiliteit van het extract en de herhaalbaarheid van zijn effecten.