Uitgangssituatie: Probleemstelling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Training/jeugdbeleidsplan
Advertisements

Opleidingsadviseur Fundeon
Vinden – Binden – Boeien door Maarten Verwer
Informatie avond Sectorkeuze mavo 3 Dinsdag 22 januari 2013.
Mobiliteit en Loopbaan
NVP bijeenkomst Willen is Kunnen Friesland Bank.
Het Vakcollege: Meerwaarde in de regio
EVC: Ervaring van uw medewerkers is een diploma waard
Starten met competentiemanagement, een eenvoudige klus ?
CE Ondernemerschap in beweging
De waarde van cultuureducatie
Kenteq Erkennen Verworven Competenties Techniek “van praktijkervaring naar diploma” 12 november 2007.
E-competentiescan. Wie kunnen de scan gebruiken? De medewerker Vult de scan in en krijgt inzicht in eigen handelen De leidinggevende Krijgt een beeld.
Nieuwe loopbaanvisies
ICT in een dynamische context
Hoe geef je organisatie ontwikkeling echt vorm?
NVP Strategische personeelsplanning en talent management
Hoofdstuk 3 - Structure ‘Structure follows strategy’ (Chandler)
Instrueren Leidinggeven Blz. 161.
1. Leidinggeven Blz. 7 Boekje Leidinggeven. leidinggeven Wat wil een leidinggevende? Dat het werk goed gedaan wordt en dat medewerkers met plezier werken!
Management en beleid Leidinggeven Blz. 29.
Opleiden van medewerkers
Talentpools.
De Praktijkschoolleerling en het MBO
Voorlichting Kellebeek College
Wsw in de Handel: Werkgevers Scheppen Werk voor iedereen Binnenstebuiten.
Wie zijn wij? Welkom Wie ben ik en wat is mijn functie (diegene die de presentatie geeft) Wat doen wij in dit bedrijf? Waarom geef ik deze presentatie?
Legrand Nederland: - onderdeel van Legrand Group - producten en systemen voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties en datanetwerken - ca. 150 medewerkers.
Afstudeerproject = Proeve van Bekwaamheid
EVC: Erkenning Verworven Competenties Laat zien wat je waard bent! Toepassing bij [corporatie]
Verkenning Strategische personeelsplanning voor [uw organisatie]
Klassieke benadering ‘Theory of classical management’ Henry fayol:
Het Voortgezet Onderwijs
H2 Organisatiestructuur
Uitgangssituatie, waarop is dit concept advies gebaseerd?
Personeelsmanagement
Uitgangssituatie: Probleemstelling Een advies aan de organisatie All Tech BV met betrekking tot de Nederlandse businessunit Materiaalkunde als Pilot betreffende.
Traject Opleiding Ervaringsdeskundigheid (TOED)
Management in de zorg Groep 3 Jacquelien van der plas
Functiecreatie… Gemeente Wijchen samen met Sociale Werkvoorziening BREED hoe laat je het werken in de praktijk Gemeente Wijchen samen met Sociale Werkvoorziening.
Informatieavond mavo  Voorstellen mentoren  Algemene informatie leerjaar 4  Eindexamen  Sectorwerkstuk: doorstroom MBO of havo  Activiteitenweek.
Social work Week 2.
Mini- symposium zorg. Passend onderwijs. Expertisecentrum Studentbegeleiding Alle 2 e en 3 e lijns-begeleiding samengebracht in één team Regie, samenhang.
Informatie-avond 12 januari LoopbaanOriëntatie en - Begeleiding (LOB) Mavo 2.
Loopbaanoriëntatie en vakkenkeuze leerjaar 3. LOB Loopbaanoriëntatie en begeleiding Begeleiding noodzakelijk van:  ouders(coach)  mentor  decaan.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Herkent u Mark?. Mark is een leidinggevende die antwoord moet geven op opleidingsvragen? Waar loopt Mark tegenaan? Waarom is dat zo moeilijk?
VPH Les 1.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
Tevredenheidsmeting OCMW Presentatie MC Bea 24/08/09.
Kompas voor het diplomalandschap. Ik vind het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen de diploma’s van Wetenschap & Technologie Internationaal.
Levensfasebewust personeelsbeleid en PROS 2007 Impuls voor het binden & boeien van medewerkers.
Met PERSPECTIEF klaar voor de toekomst. nieuwe kwalificatiedossiers keuzedelen diverse onderwijsconcepten het werk van nu en van de toekomst Met PERSPECTIEF.
Startbijeenkomst Veilige Publieke Taak Noord-Nederland Naar een nieuw evenwicht in de omgang met klanten die over de grens gaan Wanneer de klant van links.
RGO Middelharnis Voorlichtingsavond mavo vmbo Dinsdag 8 maart 2016 Klas 2 mavo & vmbo.
Cost engineering en Project management. Wat kan je bereiken? Voor wie bedoeld? Wat leer je? Opbouw? LEERLIJNEN: Technische vaardigheden.
Brunssum & Landgraaf Januari Even terugkijken.
De opleiding helpende zorg en welzijn in een notendop.
De kunst van het zwartkijken… Sander Dresken Haarlem, 4 maart 2015.
Herziening kwalificatiestructuur mbo Jouke Dijkstra, Lidy van Oers en Laura Punt| 21 januari 2016.
Je hebt iets te kiezen op het mbo!
Welkom informatieavond 3 mavo J. De lange S. Martens
Kennis delen.
Bunnik,
BEDRIJFSCULTUUR.
BEDRIJFSCULTUUR.
Personeelsbeleid Sirius
Organisatie structuur
Opleiding Zorg technicus Ton Pagen Zorgtechniek Limburg.
Hoofdstuk 2: Taken teamleider
Transcript van de presentatie:

Uitgangssituatie: Probleemstelling Een advies aan de organisatie All Tech BV met betrekking tot de Nederlandse businessunit Materiaalkunde als Pilot betreffende het binden, boeien en ontwikkelen van medewerkers op MBO 4.   Kernprobleem De doorstroom van de oudere medewerkers op MBO 4 niveau verloopt niet wenselijk. Deze medewerkers stromen onvoldoende door naar de functie van teamleider, senior en projectleider. Er zijn voldoende (momenteel ongeschikte) medewerkers met ambities voor de bovengenoemde functies. De sociale en communicatieve vaardigheden zijn onvoldoende ontwikkeld bij deze medewerkers om door te kunnen stromen.

communicatie Advies fase Concept advies inventarisatie definitief advies Voortraject medewerkers managers Pop gesprekken Instroom in loopbaanpaden Uitvoeren en controle Instroom ontwikkeltraject communicatie Advies fase

Voorbeeld loopbaanpaden: Verticaal loopbaanpad training praktijkopdrachten Intervisie Proeve van bekwaamheid Doorgroei hogere functie POP Horizontaal loopbaanpad snuffelstage praktijkopdrachten taakroulatie Intervisie Taakverbreding / andere bedrijfstak

Vragen aan opdrachtgever: In hoeverre is het leren ook echt vrijblijvend? Mensen moeten toch employable blijven? Waarom wordt de r&o cyclus niet uitgevoerd. Wie bepaald er momenteel wie wel en niet een opleiding mag volgen, hoe zou dit er volgens u in de toekomst uit moeten zien? Wat zijn de plekken waar u mensen naartoe wil laten doorstromen (naast leidinggeven) wat is het gat tussen nu en deze functies? Wat is in uw organisatie MBO niveau: Hebben de medewerkers een MBO diploma of zijn ze doorgegroeid naar MBO functies vanuit een LBO scholing Hoe staan mensen tegenover veranderingen en tegenover ‘leren’. Wat is de cultuur? Hoe komt het dat jonge medewerkers te snel uit of doorgroeien?