Jord Knaap & Paul Crouwel

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Naam: ricardo Mijn sport: darten Klik op “Naam”. Vul je naam in .
Advertisements

Basiselementen in een goede schoolslag (tips en tricks)
Basiselementen in een goede schoolslag (tips en tricks)
AzzCardfile • Het programma om je rommel te beheersen • Kees van Doorn.
Wat heb je allemaal nodig Een schroevendraaier nummer 4
Koninklijk Paleis, Amsterdam Van Vonderen Schildersbedrijf, Bergeijk.
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Labelen van cd, dvd…… Filip d’Hoore VZWCUM.
Logotypes Woord- en beeldmerken.
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
PKN Kerk te AXEL. De Protestantse Gemeente te AXEL Koestraat 2 AXEL Restauratie van het orgel
PowerPoint Architectuur klas 2
Loverboys.
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Gemaakt door: Koen en Jasper
Bouwmaterialen Intern
Klik na afloop rechtsboven op X om terug te keren naar deze animatie.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Tekenen.
LED’s.
De bedradingslijst.
Centerpunt Naar volgende dia © 2008 | Noordhoff Uitgevers bv.
Halfgeleider.
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Beschrijving De Jarno.Jelle.Harm.Roy Windmolen, is opvallend voor vliegtuigen/helikopters want, het is rood van kleur. het is natuurlijk in alle kleuren.
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
Gemaakt door: David, Hans en Paul.. ‘t Bloemke Dit is onze windmolen; ‘t Bloemke. Onze windmolen heeft veel technische snufjes.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
beeldaspect materie - textuur
Public design – Concept 1 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Binnenhofje.
Dit is de drukkerij in Den Helder waar wij de kampkrant laten drukken.
Het waarom van schade vrij openen c.q. manipulatie
Vervanging vlinderkleppen Streefkerk
Breien!.
Het opbouwen van een data base
Het herkennen van diverse kluizen
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Strengere brandveiligheid stallen door wijziging Bouwbesluit per 1/4/2014.
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Wat een waarheid schuilen er in deze woorden
Lichtkracht een creatief project voor en mèt jou!
Apartamenta “Bouwvallia”
Gameplan parkeergarage zelfsturende auto’s. Met wat? 2 Parkeergarages om de 2 gebieden Den Haag en Rotterdam te faciliteren Per parkeergarage zijn er.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Ondernemen moet je doen
hoe kun je krachten grafisch ontbinden?
EXTOSEAL ENCORS Goedkoper Gegarandeerd lucht-, wind- en waterdicht 2 x sneller geplaatst flexibel aanpasbaar aan ondergronden.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Gereedschappen Door Jord en Paul.
Trouble shooting voor het printen. Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet.
Tekenen marktplaats Thema Verzin een thema voor jouw tekening, zoals markt van vroeger, of een markt in Azië. Of iets wat je zelf verzint.
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuur-bedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Hoofdstuk 9 M&O JUNI 2016 H3. Wat gaan we doen? - Hoofdstuk 9 M&O - Introductievragen - Uitleg / aantekeningen - Sommen maken.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
Wilt u een embleem opdruk op uw kleding, bedrijfskleding of werkkleding? Met een bestaand plaatje of logo, of iets wat u zelf heeft gemaakt of samengesteld?
Inpaktechnieken.
Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.
Logistiek Hoe spullen komen waar ze moeten zijn!
Maken van een Egyptisch of staaf boeket
toolbox ELKE VEZEL TELT!
!Tutorial Bp-Vuurpijlen maken ! Gemaakt door: Yellowcard
Magnetisch flexibel leven
Werken als wegbeheerder bij de provincie
Uw bedrijfsbrochure Dit is een uitstekende plek voor een missieverklaring U kunt deze nieuwe professionele brochure gebruiken zoals hij nu is of u kunt.
Art& Design Leerjaar 1 Productvormgeving.
Vincent van Gogh.
Asbest en keramisch materiaal
Transcript van de presentatie:

Jord Knaap & Paul Crouwel Reparatie's Jord Knaap & Paul Crouwel

Reparatie van geboorde gaten * Opvullen met tapse pennen. * Opvullen met kneedbaar staal. * Opvullen met diverse materialen. * Lassen. * Afwerking.  

Opvullen met tapse pennen Als je een gat geboord hebt kun je deze vaak eenvoudig dichten met een tapse pen.   Deze pennen zijn in een set met diverse diameters verkrijgbaar. Deze reparatie geld niet voor enkel of dunwandige kasten deze dienen gelast te worden. Bij het gebruik van deze pennen die zowel aan de binnenzijde als aan de buiten zijde te gebruiken zijn worden meestal ook nog geharde tussen materialen gebruikt  zoals bv kogellagers. Zodat de plaats waar wij geboord hebben niet eenvoudig weer geboord kan worden. .

Op vullen met kneedbaar staal Op vullen met kneedbaar staal lijkt misschien een lap middel maar dient meerdere doelen.   Ten eerste natuurlijk vaak voor de afwerking maar ook bij lichte brandwerende kasten als totaal reparatie, omdat goede uit twee componenten bestaand kneedbaar staal als brandvertrager werkt. Daar kneedbaar staal zeer snel droogt is het vlug over schilder baar en levert een strakke afwerking op Ook kleine gaatjes van bijvoorbeeld de drill rig zijn met kneedbaar staal snel weer goed te vullen.

Opvullen met diverse materialen Er zijn nog andere materialen die wij in speciale gevallen kunnen gebruiken. Denk hierbij aan bijvoordeeld gips of kalk in oude brandwerende kasten of aan hout om een kast weer zijn brandwerendheid te geven ook materialen zoals glaswol zijn voor dit doeleind geschikt. Het ligt ook voor de hand om materiaal te gebruiken wat bij de te repareren kast van fabrieks wegen is gebruikt. Wees dus creatief en leer van de reparaties ook hier in is geen standaard te geven maar blijf zo dicht als mogelijk bij het originele product.

Lassen Het af lassen van de gerepareerde gaten is de goede manier om het gat stevig dicht te maken.   Dus meestal gaan wij in deze volgorde te werk, aan de binnenzijde tapse pen plaatsen daarna een kogel van de buitenzijde in het gat plaatsen desnoods brand vertragend materiaal daarop dan van de buitenzijde een tapse pen plaatsen en daarna binnen en buiten zijde af lassen. Bij enkelwandig materiaal wordt alleen het gat dicht gelast dus zonder toevoegingen.

Gaten kaas

Gelast

Andere manieren van repareren In plaats van de tapse pin kun je ook aan de buiten en binnen zijde van het geboorde gat draad tappen,dan aan de binnen zijde een bout hier in draaien en daarna de kop er af flexsen.   Hierna vullen wij het gat af wij kunnen in plaats van de kogel b.v. een stuk boor of dergelijk gehard materiaal stoppen dan weer een warmte vertragend materiaal plaatsen en dan ook de buitenzijde afsluiten met een bout. Hierna weer de kop er af flexen om daarna het geheel weer af lassen.

Afwerken Wij hebben in het gedeelte van de database ook het noteren van de ral kleur genoemd. Dit houdt in dat u meestal als u naar de klus gaat deze kleur al bij u kunt hebben{dit geld alleen voor moderne kasten}. Dan is de afwerking vrij eenvoudig u maakt de  gerepareerde plaats mooi vlak met een lammelen schijf op de flex en maakt de plek vet vrij.   Hierna behandeld u de plek met een sneldrogende primer en lakt daarna de plek met de juiste ral kleur als deze bekend is. Vermeld wel op de factuur dat u de kast gerepareerd heeft.