De achtste dag Leviticus 23:36 (HSV op scherm)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

Feesten van de Joden. *Bevrijdingsfeest Pesach
Geheimzinnig en onzichtbaar
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Stromen van levend water Johannes
Welkom in de samenkomst
Gezang 44 : 1 – 4 Kinderopwekking 185 Matteüs 28 : 5 – 7, 16 – 20
4 De kracht van de Geest.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
De 7 Feesten des Heren De bijbelse feesten
De feesten van de Heer.
Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Feest- en gedenkdagen in het joodse jaar
1. 3 hoogtijden in de eerste maand 14-de: Pascha vanaf de 15de: ongezuurde broden daags na de sabbat: eerstelingsschoof Leviticus 23: zeven hoogtijden.
2 Corinthiërs brief voor het hart
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Klinkende herinnering!
Pasen & Pinksteren op één dag!
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
Godsdienst.
Sukkot Het Slotfeest in de 7e maand tisjri is het Loofhuttenfeest, of Sukkot (Leviticus 23:33-34). Dit feest heet naast Loofhuttenfeest ook wel Feest van.
Het Heiligdom Een Afbeelding voor Redding 4e Kwartaal 2013 INLEIDING
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Plaatjesboek. Spiegel van Gods grootheid Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat je van Hem ziet en hoort Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat.
Een dag van vreugde in de Heer
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Zoeken wij ons behoud * wel? * dat je na je dood eeuwig mag leven bij God.
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Loofhuttenfeest De instructies voor het Loofhuttenfeest
Loofhuttenfeest Soekkot. Soekkot De voorjaarsfeesten 1.PesachPascha, Pasen 2.MatsootOngezuurde broden 3.Jom habbikoeriemDag der Eerstelingen 4.SjevoeootWekenfeest,
Grote verzoendag Jom Kippoer
Pinksteren... is een telwoord.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
Waar gaat het nou toch om?!
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
1. 2 Psalm Maar ik vertrouw op U, JAHWEH, ik zeg: Gij zijt mijn God. 15 Mijn tijden zijn in uw hand...
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Pinksteren zondag 23 mei 2010 Handelingen 2 verzen 1 – 11 Allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen,
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Deuteronomium 1:1-3:22  Het begin van het onderwijs door Mozes voor de Jordaan: herinnering aan de woestijnreis,
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
Spring in het diepe!.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Heiliging op zondag en doordeweeks. Gedenk de sabbatdag Gedenken is ‘onderhouden’ maar ook ‘terugdenken aan’ en ‘vieren van’: -de schepping -de uittocht.
Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b.
Joodse Feesten Jodendom.
Gedachtenis des Geklanks
De Joodse kalender en de zeven feesten van de HEERE
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Les 9 Vier een rustdag met God
De Feesten van de Heer.
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
2 Oktober 2016 Dag van de bazuin.
Oudtestamentische feesten:
Loofhuttenfeest / סֻכּוֹת
de feesten – de kado's – de oogst
EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018.
Transcript van de presentatie:

De achtste dag Leviticus 23:36 (HSV op scherm) (…) Op de achtste dag moet u een heilige samenkomst houden en de HEERE een vuuroffer aanbieden. Het is een bijzondere samenkomst. U mag geen enkel dienstwerk doen. Vandaag: God gaat Zijn plan voltooien! De achtste dag Het achtste feest In deze hoop leven wij!

Welke dag is het vandaag? De achtste dag, waarvan? Hoort deze dag bij het Loofhuttenfeest? Betere vraag: waar vanaf? De achtste dag vieren we geen Loofhuttenfeest meer, maar een nieuw feest! Het Loofhuttenfeest, de woestijnreis, is ten einde! Direct aansluitend wel, na een volheid van tijd (7 dagen), is er nu het begin van een nieuwe periode Het doel van de reis is bereikt!

Wat is het doel van de reis? Wat zouden we na het Loofhuttenfeest nog wensen? God woont bij ons en beschermt ons We zijn “werkelijk blij”! (Deuteronomium 16:15) Houdt dit na het Loofhuttenfeest op? Gaat God weg? Natuurlijk niet! Alleen de loofhut mag weg! Het tijdelijke wordt ingewisseld voor het eeuwige Dit kan alleen als heel de schepping is hersteld!

Heel de schepping komt tot zijn doel De Joden noemen deze dag Simchat Torah = vreugde der wet/onderwijzing Heel Gods Woord komt tot Zijn doel Uit Zijn Woord is heel de schepping voortgekomen Gods onderwijs en Gods schepping zijn nauw verbonden Denk aan Psalm 19 Het leesrooster van de parasjah van de week eindigt vandaag ook, maar begint ook opnieuw

Het achtste feest De “feestdagen van de Heere” (Lev. 23) zijn: 1 wekelijks feest 7 jaarlijkse feesten De achtste dag is het achtste feest dat genoemd wordt Het slotfeest van alle feesten Welke feesten hebben we allemaal gehad?

De sabbat

Het Pesachfeest

Het Ongezuurde Brodenfeest

Het Wekenfeest

De Bazuinendag

De Grote Verzoendag

Het Loofhuttenfeest

De achtste dag

Alle feesten zijn profetisch 1 wekelijks feest, de rode draad door de geschiedenis Sabbat: ziet uit naar de eeuwige rust (Hebr. 4) 7 jaarlijkse feesten, Gods heilsplan in de geschiedenis 3 voorjaarsfeesten, vervuld rond de eerste komst van Jezus Pesach (offer/dood van Jezus) Ongezuurde broden (opstanding/leven van Jezus) Wekenfeest (Jezus wordt zichtbaar in ons door de Heilige Geest) 4 najaarsfeesten, vervuld rond de wederkomst van Jezus Bazuinendag Grote Verzoendag Loofhuttenfeest De achtste dag

Najaarsfeesten al gedeeltelijk vervuld Alle feesten zijn gevierd ook voordat hun volledige betekenis duidelijk werd Zo vieren wij nu ook de najaarsfeesten! Toch zijn ook de najaarsfeesten al een stuk vervuld De verzoening is al tot stand gebracht God woont al in ons door Zijn Geest Wij mogen nu al eeuwig leven kennen in Jezus! We zien uit naar de voltooiing van Gods plan!

Samenvatting: in deze hoop leven wij Romeinen 8:18-23 Openbaring 21:1-8