Kindertehuis in Ghana.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Advertisements

Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Stichting Vrienden van Thomas
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Stichting Vrienden van Thomas
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Alle meiden naar school! Jij helpt ons toch ook mee? Both Sides Now Where have all the young girls goneWhere have all the young girls gone?
De historie & de toekomst
Scholenbouw Soroti Oeganda Kerst-In 2010 start ondersteuning: Situatie Oeganda:  Grote klassen, weinig meubilair  Weinig leermiddelen en materialen 
•Wat is spinning? (foto van de fiets laten zien) •Wat is Spinningevent 2009? (foto van de zaal laten zien) •Waarom Spinningevent 2009? •Wat is Villa Joep?
Onze beste wensen voor het jaar 2010 gaan naar Groep 7A en Meester Kees. En speciaal naar: Joost, Sarissa, Meeke, Timo, Maikel en Bas Van: Justin, Divainy,
Het Kippenproject Kenia
Spreekbeurt Kinderarbeid
Welkom bij de World Vision Quiz.
Laat uw nabestaanden niet in twijfel achter
‘Het podium op voor Villa Joep!
Financieel Jaarverslag 2012 Exploitatierekening debet Bijzonderheden niet begroot: Procesleider ad € 5.622,00 Paasvoorstelling ad € 2.033,00 De procesleider.
TEST JE MEDISCHE KENNIS
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Crisis en de oogst mislukt
Onderwijs en kinderarbeid
Zingen Vers 1 Met Mozes zijn wij meegegaan, omdat de Heer ons riep.
Zingen Vers 1 Zo maar te gaan met een stok in je hand, zonder te weten
De Tijger.
Wat moet je leren: Heel hoofdstuk 3, behalve paragraaf 5
KWF Ze zamelen geld in voor mensen met kanker. Heel veel mensen willen er mee helpen. En sommige doen het ook heel goed met de opbrengsten van bijvoorbeeld.
Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom MAROKKANEN veel gemakkelijker een huis kunnen kopen dan de BELGISCHE werkende mens ?
Beste, Twee jaar geleden werd er in Port-au- prince te Haïti, een nieuwe school gebouwd voor 300 leerlingen. Dit dankzij de steun van de Redemptoristen.
Ongelijke verdeling 2 Als de som en de verhouding gegeven zijn.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie “Rode Centjes”
BESTE LEERLINGEN. de oudervereniging daagt jullie uit om mee te doen aan hun acties voor.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Zonneboilers - baten en kosten CWL ledenvergadering 22 September 2010.
8.1 Waarom handel met het buitenland?
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
Vodafone simkaarten. Kwaliteit A: Onze Prepaid is gemaakt van plastic in dit plastic zit een chip deze zijn vaak gemaakt van chipplaten. B: We verwachten.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Het Life School Project
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Jubileumproject Ark Mission 100 jaar
Toepassingen 5L week 15: ‘Sportief spelen’ gespaard bedrag berekenen intrest – kapitaal – tijd procent van een getal breuk van een getal spaarperiode berekenen.
“Slootje springen, een vuurtje stoken of fruit plukken van de boom… Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Is het belangrijk om te doen? Ja! Want.
Brandwag -27º º41.16 KALKKUIL DRIVE, ODENDAALSRUS, FREE STATE, ZA Box 76, Odendaalsrus 9480 Facebook: Brandwag Volkskool.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
André Kuipers op Mars De ontwikkeling van een ruimtehuis.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
United Action for Children Kameroen ligt in Afrika.
Het land van de lieveheersbeestjes. In een bos hier ver vandaan, leven 100 lieveheersbeestjes. Ze doen allerlei dingen samen. Binnen het land geldt 1.
SPORTCENTRUM HELSDINGEN: OOG VOOR JOUW KIND! Oog voor jouw kind. Dat is wat wij belangrijk vinden. Onze bevlogen zwemonderwijzers kijken waar jouw kind.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Van harte WELKOM op INDABA
Jeroen zaagt de plank precies doormidden.
Niet alleen op de wereld
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Kindertehuis in Ghana

Ghana ligt in Afrika.

Abel en Pamela zijn in 2008 verhuisd vanuit Nederland naar Ghana. Ze willen een veilig tehuis bieden aan weeskinderen en aan kinderen waar de ouders zelf niet meer voor kunnen zorgen.

In Ghana komt relatief veel kinderarbeid voor In Ghana komt relatief veel kinderarbeid voor. Arme kinderen worden dan gedwongen om te werken en gaan niet naar school. Op de markten zie je vaak kinderen aan het werk maar het is niet alleen daar. Ook in de visserij en elders worden jongens en meisjes als slaven gebruikt. De eigenaren hebben vaak de ouders beloofd de kinderen een vak te leren maar in de praktijk worden zij als slaven gebruikt, zonder medische zorg en zonder school en zonder hoop. Wij willen graag zulke kinderen op nemen in een kindertehuis en ze daar een nieuw leven te schenken.  

Wij zijn bezig met het bouwen van een kindertehuis in Ghana. We hopen het kindertehuis volgend jaar (2011) klaar te hebben en officieel te openen. Momenteel zijn er nog geen kinderen want we zitten in de bouwfase. We hebben straks genoeg ruimte om 30 kinderen op te vangen. Het huis krijgt heeft twee verdiepingen en een totaal oppervlak van ruim 300m2. De kosten van dit gebouw zijn berekend door twee Ghanese calculators en bedragen € 60.000 tot € 100.000.  

Momenteel zijn we niet aangesloten op de waterleiding. In december 2009 hebben een waterput laten graven maar deze levert te weinig water. Nu kopen wij iedere maand 4,5 kuub drinkwater dat met een vrachtwagen wordt gebracht. De verwachting is dat met een huis vol kinderen iedere week een vrachtwagen water moeten laten komen en dat is niet goed voor het milieu.

Daarom willen we ons laten aansluiten op het leidingnet.   Een inspecteur heeft de situatie bekeken. Wij zitten volgens de inspecteur veel te ver weg om een kleine leiding te leggen. Er moet een grote 3 duims pijp gelegd worden over een afstand van 600 meter. De kosten van de pijp en het graafwerk, kranen, etc bedragen samen 4000 Ghanese Cedis (zo'n EUR 2.220,-). Er is ook geld nodig voor de aanschaf van een watertank op het dak. Zo'n tank kost tussen de 500 en 700 euro. De tank op het dak is een reserve en zorgt ervoor dat er ook water naar het huis stroomt op de dagen dat er geen water uit de leiding komt (wat veel voorkomt).

Hoe komen we aan geld hiervoor? Verschillende mensen hebben giften overgemaakt en anderen hebben een machtiging gegeven voor maandelijkse steun. We zijn ook blij verrast door de sponsoractie door de leerlingen van Dalton

We wensen jullie heel veel succes met de sponsoractie. En we zijn heel erg benieuwd of het gaat lukken om een waterleiding bij elkaar te zwemmen. Heel veel succes en groeten van, Abel en Pamela .