Het nieuwe bemestingsysteem. Waarom een nieuw bemestingssysteem?  Het bezoek van de AID bij collega loonbedrijven, en in eerdere jaren ook bij ons. +

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
CAO • IPA – Al twee weken onderhandelen • CAO – Enquête starten.
Advertisements

Een impressie van een schoolweek in groep 5 t/m 8
De historie & de toekomst
Route Oost Inventarisatie door Paulette en Theo
Konikpaarden Van:Jantine Brouwers.
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Door de nog steeds erg lage hypotheekrente is het vaak mogelijk om veel geld te besparen op uw huidige hypotheek.
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Door de nog steeds erg lage hypotheekrente is het vaak mogelijk om veel geld te besparen op uw huidige hypotheek.
Kennistafel ‘Saneringen’ Robbert Wolf  Mogelijkheden huidige / nieuwe Wro om saneringen te voorkomen  Actualiteiten saneringen -> rekenmodel.
Pioniercursus Dinsdag 13 februari.
de profeet Natan wees David op zijn grote zonde met Batsabe.
Beheer(s) je milieutaken Milieuzorgsysteem als tool! 19 november 2012.
Watersituatie in Ricatla – 01/01/2009. Open putten.
Gevolgen spoorverdubbeling in Tricht
Gemaakt door Noah en Siddhart
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Op welke manier veranderden de landbouw en het landschap op de Nederlandse zandgronden en hoe komt dat?
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © Onbekend 1/5 STA ‘S EVEN OP (Onbekend) Sta 's even op als je Jezus lief hebt Sta 's even op.
Ik wil de goedkoopste hypotheek! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek en hypotheekrente site kunt u onder andere berekenen hoeveel hypotheek u.
Sta ’s even op als je Jezus lief hebt
P1.3 Het platteland: Verval of herstel?
Praktijkpresentatie:
§ 4.2 Laag NL nóg lager?.
Dia 1 van 12 Mensen binden aan Balls. dia 2 van 12 Inhoud Hoe groot is het verloop? Waarom is dit een probleem? Wat zijn de oorzaken van het verloop?
1 Gewoon boeiend om daar in bezig te zijn. Inleiding op de stellingen Köhler Je zou elke bijeenkomst willen beginnen met de woorden: “… In den beginne.
Natuurkunde hoofdstuk 4 paragraaf 4.3
Het ontstaan van het landschap…

De beste hypotheek tegen de laagste kosten! Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek u.
Ik wil de goedkoopste hypotheek! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek en hypotheekrente site kunt u onder andere berekenen hoeveel hypotheek u.
Uitgekiende hypotheek vergelijking! Onze ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseurs vergelijken voor u de hypotheken bij bijna alle hypotheekverstrekkers.
Ik wil de laagste rente voor mijn hypotheken! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek rente site kunt u de maximale hypotheek berekenen en vindt.
Het beste hypotheek advies voor starters Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek starters.
Toepassing 30% regeling TU/e Bert Voets 12 juni 2007.
De watersnoodramp van 1953.
FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING
Opstaan egeltje, het is lente!
Bijeenkomst kader 1 december 2013 Zaalhockey.
Kindertehuis in Ghana.
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
SEKSUELE VOORLICHTING        "Mam, is het waar wat ik net van een meisje op school heb gehoord? vraagt een tienermeisje aan haar moeder.     "Komen baby's.
Dit bekoorlijke vrijstaande huis ligt op loopafstand van Montalto delle Marche en is omgetoverd tot 5 Bed & Breakfast kamers. U kunt het huis echter ook.
Hoe leg ik een drainage aan
Ademautomaten.
Inzichtvragen elektriciteit.
Hoe gaat het verder na Bethel?
Zondag 28 december 2014 Aanbiddingsdienst m. m. v
Vicon 3D wikkelen – De nieuwe dimensie in wikkeltechniek
GPS en de trekker/ het werktuig
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Gecijferdheid les 1.4 Grootst gemene deler Kleinst gemene veelvoud
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Hofplein Rotterdam.
Cases Kamprechter  4 groepen: personen  Iedere groep max. 4 cases  Oorzaak van situatie is niet belangrijk  Doel: discussie over mogelijke oplossing.
Zondag 14 februari 2016 “Invocabit” eerste zondag van de veertigdagentijd Lukas 4:1-13 Jezus zwierf 40 dagen rond in de woestijn, waar hij door de duivel.
Leidingstelsels en toebehoren
Taak Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud Charlotte Swertvaegher 2MAK Dirk Gijsemans.
6.4 transistor. In 6.3 zagen we een relais: In de ene schakeling (groen) loopt een stroom waardoor de spoel magnetisch wordt. Daardoor wordt het “anker”
Welkom bij de KWV ‘Loosdrecht’ Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian 1.
IJzerlaan(brug), Noordersingel P&R gebouwen Schoten - 9 juni
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Lees het artikel ‘Veertig koeien op drijvende boerderij’ hieronder.
Onderhoud weide Graslandbeheer’
Krachten op de surfplank en hun gevolgen
Messenkooi.
Precisielandbouw Vruchtbare Kringloop Achterhoek Zwier van der Vegte
Maaidorser.
Berekeningen glasteelt
Het ontstaan van het landschap…
Berekeningen glasteelt
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Het nieuwe bemestingsysteem

Waarom een nieuw bemestingssysteem?  Het bezoek van de AID bij collega loonbedrijven, en in eerdere jaren ook bij ons. +  De bijeenkomst in juli 2009 samen met collega’s in discussie met de AID. +  De plassen mest die altijd in de binnenbochten lagen op de kopakkers. +  Halve bemesting in de buitenbochten.  De ronde punten die geheel niet bemest werden op de kopakkers.  Boete’s en kortingen op toeslagrechten zijn de gevolgen die er aan zitten te komen.

Hoe zou het moeten volgens de AID (volgens de bijeenkomst in Juli 2009)  De bemester moet afgesloten worden tijdens het wenden op de kopakker.  De kopakkers apart bemesten.  Netter bemesten, geen overlappingen meer.  Mest moet tussen het gras liggen en niet er op.  Geen mest in of vlak langs de slootkanten.

Wat zijn de problemen waar je tegen aan botst als je volgens die regels wilt sleepslangbemesten?  De pomp die blijft pompen tijdens wenden op de kopakker, stilzetten is haast niet te doen.  Op de sleepvoetbemesters zitten geen afsluiters, alleen een hoofdkraan.  De slang die altijd in de weg ligt bij apart kopakkers bemesten.  Drukverschil van pomp tot bemester 12-1 bar.  Wanneer je de pomp wel uitzet op de kopakker heb je een groot capaciteitsverlies.

Hoe gaan wij het doen vanaf ?  Pomp laten draaien op de kopakker en tankje deels vullen.  Na wenden op kopakker bemester zakken en tankje leegrijden +  Kopakker ophalen doordat slang kan worden neer gelegd aan zijkant.  Spoelen met lucht. +  (Bijna) Niet meer over bemeste perceel rijden en met gps bemesten.

Voordelen van de nieuwe bemester  Bemester loopt op 2 breden wielen, ook tijdens wenden op kopakker.  Bemester kan in/ op of tussen het gras/graan werken.  Afsluitbare eindtoppen in 3 fase’s.

Voordelen van de trike  Ideale gewichtsverdeling.  In ieder wiel maar 1 spoor.  Op 12 meter keren in 1 keer. +  Drukwissel systeem.  Eigen mestcomputer, trike regelt ingestelde gift, onafhankelijk van de rijsnelheid.  Trike heeft eigen pomp met snijder, waardoor bemester niet meer verstopt.

De nieuwe pompkar  Volledig eigen bouw in onze eigen werkplaats  Werken met 2 zuigslangen.+  Aanzuigleiding tot pomp 8 duims  Extra meter voor mest, voor extra controleop gift +  Radiografisch bediend voor gemak van de bestuurder.  Extra watertankje.+

Luchtreiniger compressor  7.5 m3 bij 8 bar per minuut aan blaasvolume  Geen waterplassen meer op het land.  Grotere doorspoelcapaciteit i.v.m. vaak kleine slootjes om boerderijen

Dit is hem dan!

Bedankt voor uw aandacht, en dan is het nu tijd voor een drankje!!