Ieder zijn leerstijl Voor we over leerstijl spreken moeten we duidelijk weten wat leren is. ‘Leren is het verwerven van nieuwe competenties’. Dit leren.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
windroos Oriëntatie met google earth: Verloop van de zon Beervelde
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
LTAD in wielrennen.
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Respectvolle bejegening
Communiceren Leidinggeven Blz. 53.
Blijf bij mij Jolink.
Waar ben jij heel goed in?
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
Wie is wanneer het snelst?
Een opkikkertje!.
“Op een dag...”.
Kunnen we leren kiezen? Jan Bransen Alumnidag 2006.
Honden..
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Vrijwel iedereen die aan sport doet, of heeft gedaan, kent wel de term fair play. Globaal kunnen we het fair play-beginsel omschrijven als 'het hanteren.
Dierenwereld door Jeanne en leo door Jeanne en leo.
Een man wandelde op het strand
Voorbereiding post 3 Even schrikken Groep 7-8.
Woord van Leven November 2012.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Vervolgbijeenkomst 3 Feedback geven
De waarheid van Chocolade ﻙ. De chocolade zal jou leeftijd weergeven! Niet vals spelen!
WELKOM Programma GC: gevolgen voor de eigen organisatie Drie manieren: presentaties discussie broodje.
Interpreteren van data
VIER KATHOLIEKE MOEDERS...
pret met intervisie: ket-lessen Conferentie BV NT2 24 mei 2014
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Een Antilliaanse vrouw komt binnen om een uitkering aan te vragen
Politiek jargon Bingo.
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
Aanpak problematisch gedrag
Mijn Ogen.
Het vlugge leven Wat zijn de mensen toch gehaast, er wordt wat heen en weer geraasd. Men is amper vertrokken, per auto of trein, en men zou al op de.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
VIER KATHOLIEKE MOEDERS.... Vier katholieke moeders zitten samen op de koffiekrans en praten over hoe ver hun zoon het wel gebracht heeft.
6 stappen in Risico management
Welkom in de samenkomst
15 feiten die u nog niet wist of waarover u nog niet nagedacht heeft.
Onze doelen en visie in beeld
Een opkikkertje ! Muziek : Will Tura Hemelsblauw.
Als een grote boom gevallen is Soms lijkt ons geloof op een bos.
Torens van Hanoi ● Uitgevonden door Franse Wiskundige Edouard Lucas in ● Beschreven in zijn wiskundig “spelletjesboek” Récréations Mathématiques.
Werkveldconferentie 3 juni 2015 Wat is de rol van zorgverlener door de ogen van leerjaar 2?
Welkom.
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
REFLECTEREN Wat is dat?.
Hoofdstuk 5: Lastige gesprekken met individuele studenten.
Plancyclus, les 4  Actualiteit  Vragen naar aanleiding van vorige les  Vragen over hoofdstuk 4 en 5  Observeren met een plan; het verschil tussen observeren.
DE MAN......
Verschillende rollen en stijlen
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 3 Onderdeel : LEIDING GEVEN.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 1 mei 2016.
Rob Goossens Komende lessen Werkomschrijving, werkplan en werkplanning.
1.
Groepsdruk Sarah Benabdallah 2015/2016.
Op welke manier kan men competenties verwerven?
Praktijk Opleiders Cursus
Blijf bij mij Jolink.
Blijf bij mij Jolink.
beslist geen rocket science
Iedereen in de dramadriehoek
Helicopterview Aansluitend op de vorige spreker nemen wij jullie mee: niet in de trauma helikopter maar, als symbool van helicopterview want zoals bij.
Transcript van de presentatie:

Ieder zijn leerstijl Voor we over leerstijl spreken moeten we duidelijk weten wat leren is. ‘Leren is het verwerven van nieuwe competenties’. Dit leren gaat in verschillende fasen; de leerfasen. De manier waarop we leren is van persoon tot persoon afhankelijk en noemen we de leerstijl. Elke persoon heeft zijn eigen leerstijl. Een leerstijl is de manier waarop het leren bij die persoon het hoogste rendement haalt. Dit wil zeggen de manier waarop de lerende het snelste de nieuwe competentie onder de knie heeft.

Ieder zijn leerstijl leerfasen Bij het leren onderscheiden we verschillende fasen. We maken hiervoor onderscheid tussen telkens het kunnen en het niet kunnen en tussen het weten of men het kan en het niet weten of men het kan (bewust – onbewust). Zo delen we de competenties in in 4 groepen. Veel gemaakte fouten Tips

Ieder zijn leerstijl leerfasen Bij het leren onderscheiden we verschillende fasen. We maken hiervoor onderscheid tussen telkens het kunnen en het niet kunnen en tussen het weten of men het kan en het niet weten of men het kan (bewust – onbewust). Zo delen we de competenties in in 4 groepen. (ga over de indelingstekening om de verschillende fases te herkennen. Deze vier fasen worden telkens in dezelfde volgorde doorlopen, maar niet iedereen zal voor elke competentie even ver zitten in zijn leerproces. 2 3 niet kunnen kunnen 1 4 Onbewust bewust Veel gemaakte fouten Tips

Ieder zijn leerstijl leerfasen ONBEWUST NIET KUNNEN De lerende is zich nog niet bewust van het feit dat hij een bepaalde competentie niet bezit. Dit kan als reden hebben dat hij de competentie niet kent, of dat hij ze nog nooit geprobeerd heeft en dus niet weet dat hem dat niet lukt. Het Kan ook zijn dat de persoon denkt dat hij de competentie onder de knie heeft maar dat dit niet zo is. Hij heeft het immers nog nooit geprobeerd. Een eenvoudig voorbeeld: Een kind kan niet met de auto rijden. Bij het leren onderscheiden we verschillende fasen. We maken hiervoor onderscheid tussen telkens het kunnen en het niet kunnen en tussen het weten of men het kan en het niet weten of men het kan (bewust – onbewust). Zo delen we de competenties in in 4 groepen. (ga over de indelingstekening om de verschillende fases te herkennen. Deze vier fasen worden telkens in dezelfde volgorde doorlopen, maar niet iedereen zal voor elke competentie even ver zitten in zijn leerproces. 4 3 niet kunnen kunnen 1 2 Onbewust bewust Veel gemaakte fouten Tips

Ieder zijn leerstijl leerfasen BEWUST NIET KUNNEN De lerende is zich bewust van het feit dat hij een bepaalde competentie niet bezit. Dit kan als reden hebben dat hij de competentie Kent en beseft dat hij ze niet onder de knie heeft of dat hij ze geprobeerd heeft en dus weet dat hem dat niet lukt. Het kan ook zijn dat de persoon denkt dat hij de competentie niet onder de knie heeft maar dat dit wel zo is. Hij heeft het immers nog nooit geprobeerd. Een eenvoudig voorbeeld: Een kind kan niet met de auto rijden. Bij het leren onderscheiden we verschillende fasen. We maken hiervoor onderscheid tussen telkens het kunnen en het niet kunnen en tussen het weten of men het kan en het niet weten of men het kan (bewust – onbewust). Zo delen we de competenties in in 4 groepen. (ga over de indelingstekening om de verschillende fases te herkennen. Deze vier fasen worden telkens in dezelfde volgorde doorlopen, maar niet iedereen zal voor elke competentie even ver zitten in zijn leerproces. 4 3 niet kunnen kunnen 1 2 Onbewust bewust Veel gemaakte fouten Tips

Ieder zijn leerstijl leerfasen BEWUST KUNNEN De lerende kan heeft de competentie maar moet steeds nadenken bij het uitvoeren ervan. Dit Is de eerste fase na het aanleerproces. Het uitvoeren van de competentie vraagt telkens de nodige concentratie en inzet. Vaak zal de Persoon de competentie dan in stappen uitvoeren Naast het kunnen is dan ook het willen doen belangrijk. Een eenvoudig voorbeeld: Een kind kan niet met de auto rijden. Bij het leren onderscheiden we verschillende fasen. We maken hiervoor onderscheid tussen telkens het kunnen en het niet kunnen en tussen het weten of men het kan en het niet weten of men het kan (bewust – onbewust). Zo delen we de competenties in in 4 groepen. (ga over de indelingstekening om de verschillende fases te herkennen. Deze vier fasen worden telkens in dezelfde volgorde doorlopen, maar niet iedereen zal voor elke competentie even ver zitten in zijn leerproces. 4 3 niet kunnen kunnen 1 2 Onbewust bewust Veel gemaakte fouten Tips

Ieder zijn leerstijl leerfasen Bij het leren onderscheiden we verschillende fasen. We maken hiervoor onderscheid tussen telkens het kunnen en het niet kunnen en tussen het weten of men het kan en het niet weten of men het kan (bewust – onbewust). niet kunnen kunnen Veel gemaakte fouten Tips

Ieder zijn leerstijl leerfasen Bij het leren onderscheiden we verschillende fasen. We maken hiervoor onderscheid tussen telkens het kunnen en het niet kunnen en tussen het weten of men het kan en het niet weten of men het kan (bewust – onbewust). Onbewust bewust Veel gemaakte fouten Tips