FILMS MAKEN Fictiefilms Documentaires Animatie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
PSO wordt spannend gemaakt!
Advertisements

CAMERA BEELDKADER EN CAMERASTANDPUNT
De verschillende stappen
Het ontwerpen van een film
Stappenplan animaties maken
Een algemene inleiding bij het maken van video’s
Onderdeel van de workshop
Periode 8 Instructiefilm maken.
1 minuut film Korte scenes (5 / 6 seconde)
Presentatie Danny Vos.
Interculturele communicatie
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Immersive Space Storyboards
Werkgroep video prototyping V1 blok 2 Maaike van Cruchten Bart-Jan Steerenberg b ‘FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT’
Media & Creativiteit / Pia Terstroet (wiki)
Fictie hoofdstuk 2 VMBO 3A 27 januari 2014.
de ze me je te de wat moet ik doen ik stop de ze me je te de wat moet ik doen ik stop.
Montage en Nabewerking
Werkgroep les 5 PRE-PRODUCTIE Maaike van Cruchten b ‘FAKE IT ‘TILL YOU MAKE IT’
Letterkunde van 1800 tot 1914 griezelverhaal schrijf je eigen
Video opdracht Video maken met de smartphone
De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Pecha Kucha Scriptie 2 Demi Hansen.
Samenvatting Havo 5.
Workshop videomontage
Camera tips Video opdracht maken met de smarthphone B. Plaat.
Hoofdstuk 4 GELUID.
Het schrijven van een verhaal
stappenplan klei-animaties maken mei 2006 P de Man - APS
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
DYNAMIC IDENTITY. Film taal grammatica elementen Introductie op het onderwerp SHOT SIZES – KADERS.
Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het.
Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het.
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Lesbrief Jongerenprogramma
Lesbrief Jongerenprogramma
Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het.
FILMEN MET JE SMARTPHONE Een workshop voor schrijvend journalisten door Annelotte Verhaagen Amsterdam, 7 november
Kies je personages en sleep ze op de prent. Titel Geschreven door :
De voorbereiding De planning
Klik om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken Wat is kunst?
Instructiefilm maken. Het maken van een instructiefilm voor je praktijkproject uit periode 12. DOEL.
BOEKBESPREKING EX2 Hagar Sakkaki 4TSTW. Beschrijving boek : Titel: ‘Dansen op de vulkaan’ Auteur: Floor De Goede Verschijningsdatum: 2012 Uitgever(s):
Film Beschikbare tijd Acteurs en crue Werken aan de film tijdens de muziekles Script Storyboard Ontstaan van een film iMovie op iPad Presentaties met het.
Lesbrief – Meester Kikker. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF.
Lesbrief – Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba.
Lesbrief – Kort Blok 1. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF.
Lesbrief – Kort Blok 3. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF.
Lesbrief – Tony. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF geweest?
Het schrijven van een verhaal
Portret in beeld THTEX.
SCENARIO ROSS WALKER “To make a great film you need three things: the script, the script, and the script.”  — Alfred Hitchcock 1.
Cadeau’s voor het kindje
Camera vormgeving.
Introductie, filmanalyse verhaal en mise-èn- scene
Framing: camera afstand
Blok 5. Film Productieproces Blok 5. Film. Productieproces 12/31/2018.
Introductie, filmanalyse verhaal en mise-èn- scene
De schrijver mee op Reis
Communicatiemanagement
ADL Les 1.
nibi conferentie 2019 Annnemieke Gemmink, CLV
ADL Les 1.
Kies je personages en sleep ze op de prent.
Transcript van de presentatie:

FILMS MAKEN Fictiefilms Documentaires Animatie

De 3 fases van het filmmaken de preproductie (o.a. script schrijven, storyboarden, draaiboek schrijven en acteurs / locaties zoeken) de productie (de ingeplande draaidagen waarin je de scènes afwerkt) de postproductie (o.a. de montage, de geluidsnabewerking, evt. marketing)

Preproductie Een filmplan schrijven Schrijven van het script Storyboard uittekenen Draaiboek maken Locaties zoeken Acteurs zoeken

Het Filmplan Het filmidee schriftelijk uitwerken. Logline Synopsis Praktische informatie (werktitel, duur etc) Lijst met karakters / acteurs en locaties Een planning

De Logline Logline: In 1 zin opschrijven wat de kern van de film is; in welk genre de film valt, wat het onderwerp is en wat de probleemstelling is. Voorbeeld fictiefilm: “Korte fictiefilm over Boris, een twintiger die besluit te stoppen met zijn studie om zijn droom na te streven; de wereld rondreizen” Voorbeeld documentaire: “Portret van een ambachtelijke slager die moeite heeft zijn hoofd boven water te houden door de opening van een nieuw winkelcentrum in zijn straat” Voorbeeld animatie: “Educatieve stop motion animatie over de evolutietheorie van Darwin”

De Synopsis Een korte samenvatting van het verhaal, zonder veel uit te wijden over de details. Uitgaan van de logline. Kort ingaan op de voorgeschiedenis Probleemstelling aangeven Kort ingaan waar de film naar toe gaat (plot)

Praktische Informatie De eerste werktitel Geschatte lengte Doelgroep van de film

De Planning Film maken is veel werk! 1 minuut film is in de praktijk minimaal een uur werk. Zorg voor een realistische planning met genoeg ruimte voor het voorwerk, het filmen zelf en de montage Verkijk je niet op het monteren!

Het Script In het script schrijf je het verhaal uit, dit doe je door middel van 'filmjargon'. Ook de dialogen schrijf je uit. Het script moet naar een plot (einde van de film / samenkomst gebeurtenissen) geschreven worden. In het script staan niet alleen de dialogen, maar ook de locaties en emoties van de personages.

Voorbeeld Script Fade in Int. Woonkamer. Gerard en Henk eten aan tafel, Gerard probeert een gesprek aan te knopen, Henk zit chagrijnig voor zich uit te staren en speelt met zijn eten. Gerard: “Wat heb jij vandaag gedaan?” Henk: “Ik heb me verveeld” Gerard: “Hoezo dan, had je niets te doen?” Henk: (geïrriteerd) “Dat gaat je niets aan, laat me gewoon met rust” Fade out

Storyboard In een storyboard werk je het script uit in tekeningen Je gebruikt per shot 1 tekening, de hoek die je tekent is de camerapositie die je gebruikt. Nooit in je scene over de as heengaan! Schrijf informatie bij je tekeningen – stilstaande (statische) of bewegende camera – shot van veraf (totaalshot) ingezoomd shot (close) of een extreem ingezoomd shot (extreme close)

Voorbeeld Storyboard

Opdracht komende tijd Maak een duidelijke taakverdeling binnen je groep Schrijf een filmplan zoals net uitgelegd. Schrijf het script voor je film Teken het storyboard van je film