De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Interculturele communicatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Interculturele communicatie"— Transcript van de presentatie:

1 Interculturele communicatie

2 Wat is cultuur en wat is interculturele communicatie?
Interculturelee communiceren met de zes basiswaarden van Hall Werken met de culturele dimensies van Hofstede Van culturele aanvaring tot culturele synergie Interculturele sensitiviteit als groeiproces

3 laagcontext

4 hoogcontext

5

6 Hoog/laag http://www.youtube.com/watch?v=-QpLZi1m_aw Verschil!

7

8 Opdracht Creëer een interactief verhaal met daarin verwerkt de theorie die wordt behandeld tijdens de hoorcolleges. Boek: Interculturele communicatie van ontkenning tot wederzijdse integratie.

9 Synopsis

10

11 Wat is een synopsis? Voor dit vak maak je een synopsis voor een film, boek, of toneelstuk. Andere woorden voor een synopsis zijn behalve samenvatting, ook wel uittreksel, beknopte weergave, overzicht, korte beschrijving.

12 Het verhaal in een notedop

13 Ovr wie gaat het en waar gaat het over?

14 Welk Genre?

15

16

17

18

19

20 Logline Het verhaal in een zin.
De reis van een jongen op zoek naar zijn vader. Bert komt terug in zijn geboorte dorp om een geheim te ontrafelen Een prins op zoek naar ware liefde en vindt die op een heel andere plek dan hij gedacht had. De zin dient de essentie weer te geven van het verhaal.

21

22 Plot point In televisie en film is een plot point een moment in het verhaal dat het een totaal andere wending kan geven. Het kan van alles zijn van een event tot het ontdekken van een nieuw karakter, of motief in de film.

23 Wat is een synopsis niet
Geen herhaling van jouw verhaal of roman Het is geen reclame tekst Het is geen flaptekst (een flaptekst is de tekst die achterop een boek staat en waar het begin van het verhaal in het kort beschreven wordt)

24 SCHRIJFTRAJECT

25 SCENARIOSCHRIJVEN = STRUCTUREREN

26 Van logline tot outline Van outline tot synopsis
THE WRITING FLOW Formulering idee Toetsing idee Van idee tot logline Van logline tot outline Van outline tot synopsis

27 SCENARIOSCHRIJVEN = STRUCTUREREN
IDEE > THEMATIEK, GENRE LOGLINE > VERHAAL(TJE) > SYNOPSIS KARAKTERISERING (KARAKTEREIGENSCHAPPEN EN MOTIVERING) DRAMATISERING (KARAKTERS OP ELKAAR BETREKKEN) DOEL EN MOTIEF, VERTELPERSPECTIEF EN PLOT MINI-TREATMENT (EERSTE FASE STRUCTURERING)

28 THEORIE | SYD FIELD | 3-AKTEN-OPZET

29 SCENE * Eenheid van plaats, tijd en handeling.
* Begint met scenehoofding: duiding van plaats en tijd. PLAATS: waar de scene zich afspeelt, op welke lokatie. TIJD: wanneer de scene zich afspeelt. HANDELING: wat er in de scene gebeurt, ofwel: de actie (handeling).


Download ppt "Interculturele communicatie"

Verwante presentaties


Ads door Google