De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een algemene inleiding bij het maken van video’s

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een algemene inleiding bij het maken van video’s"— Transcript van de presentatie:

1 Een algemene inleiding bij het maken van video’s

2 Voorbereidingen

3 FASES De pre-productie (wat wil ik vertellen?) idee De productie (hoe breng ik mijn verhaal in beeld?) opname De post-productie (hoe komt mijn verhaal het beste over?) montage De publicatie uploaden (welke site of server ga ik gebruiken?) Idee > Premisse focus in 1 zin bijv. “Ajaxieden zijn verwende klojo’s” > Invalshoek authentieke uitwerking van premisse door bijv tegenstelling of onverwachte kijk op iets te hebben. > Research informatie verzamelen voor je verhaal > Opzet elementen als personen, lokatie, stijl, gebeurtenis > Het verhaal Het begin (stijl, introductie) en einde (conclusie). Het midden (spanningsboog) > Script? of draaiboek? Afhankelijk van je idee? Vroeger noodzakelijk! Uitgebreide uitleg Preproductiefase

4 Soorten film Documentaire Docu-soap Korte film Muziekclip Portret
Registratie Reportage Videokunst ……. een op documenten, feiten berustende film Documentaires zijn vaak informatief van aard. Soms pogen documentaires een objectief beeld te geven van een politiek, wetenschappelijk, sociaal-maatschappelijk of historisch onderwerp, maar soms wordt juist de nadruk gelegd op de subjectieve visie van de filmmaker. docudrama in veel afleveringen Een docusoap is een registratie van gebeurtenissen in een bestaande arena, samengesteld langs de dramatische regels van een soap: doorlopende verhaallijnen, cliffhangers en kort vertelde scènes. film korter dan 45 minuten De term 'korte film' is vanuit de Amerikaanse filmindustrie historisch gerelateerd aan iederefilm die maximaal twee filmrollen (ongeveer 20 minuten) of minder lang was. Tegenwoordig is deze grens opgerekt tot zo'n 45 minuten; daarboven worden het 'feature films' genoemd. korte videofilm ter promotie van een popsong Een muziekclip is een film(pje) op muziek, bedoeld om een muzikant en z'n werk te promoten. persoonsbeschrijvingEen portret is een film over een persoon. Hierbij wordt het voorkomen en het leven van dezepersoon op artistieke wijze weergegeven. Een registratie is de opname van een voorstelling, tentoonstelling of concert, waarbij de nadruk vooral ligt op het weergeven van deze manifestatie. Een reportage is het verslag van een nieuwsfeit, gedistribueerd door de media. Veel mediaanalyse en -dekking over een onderwerp kan samengevat worden in deze categorie. Videokunst is een kunstrichting ontstaan in de zestiger jaren van de twintigste eeuw die gebruik maakt van de mogelijkheden van elektronische registratie en weergave van beelden.

5 De camera Long of totaal Vogel 2 shot Medium Close Kikvors

6 Tips van de expert Zoom Statief Beweging Extra shots
Stilte in je beeld ……………………………… Gulden snede Zonder statief > dicht bij staan Film een totaal, medium en close De 180 graden as …………………………….. “shot - reserve shot” Geluid Licht (wit papier)

7 Mis-en-scene (camerastandpunt t.o.v de objecten)
Productie Uitgebreide uitleg opnamedag GOED filmen = MONTEREN Mis-en-scene (camerastandpunt t.o.v de objecten)

8 Post -productie De montage met montagepakket bv, WindowsMoviemaker
Ondersteunende muziek (rechtenvrij) Begin en eindtitels Overgangen tussen shots

9 Monteren oefenen Uitleg op >>
Opdracht: Zet de film weer in de juiste volgorde! Uitleg op >>

10 Publiceren Naar een site Naar een server

11


Download ppt "Een algemene inleiding bij het maken van video’s"

Verwante presentaties


Ads door Google