De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het."— Transcript van de presentatie:

1

2 Lesbrief Jongerenprogramma

3 Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?

4 Nederlands Film Festival: Nederlandse films Korte én lange films Interviews, workshops, lezingen, filmfeesten Gouden Kalveren: prijzen voor de beste films, acteurs Ontmoetingsplek voor filmmakers Thema 2015: grenzeloos Nederland

5 Film

6 Wat valt er allemaal onder de art direction van een film? Wat weet je hiervan?

7 Art Direction Art direction, ook wel de mise-en-scène genoemd, is de vormgeving die vóór de camera plaatsvindt. Elementen van deze vormgeving kunnen uit de bestaande realiteit komen, zoals een straat, of ze kunnen speciaal voor de film zijn gemaakt, zoals decors in een studio of kostuums. Bij historische films wordt het belang van art direction direct duidelijk: alles wat in beeld komt, moet passen in het tijdperk waarin de film zich afspeelt.

8 Art Direction Art direction geeft informatie over de situering van het verhaal en over de personages. Dankzij art direction hoeft er in een film niet altijd iets uitgelegd te worden in dialoog of in voice-over: wat er getoond wordt, zegt genoeg! Art direction bestaat uit de volgende onderdelen: locatie, decors, licht, kleding en make-up. De locatie speelt bij een film een grote rol. Het bepaalt samen met de andere onderdelen van de art direction de sfeer van de film. Een film kan op locatie worden opgenomen of in de studio.

9 Jany Temime Bekende kostuumontwerper uit Nederland Gast op het NFF 2015 Maakte kostuums voor onder andere: Harry Potter, Bridget Jones, SkyfallSkyfall

10 MICHIEL DE RUYTER

11 Michiel de Ruyter Bekijk hier de trailer van Michiel de Ruyter In welke periode speelt dit verhaal zich af? Is deze film op locatie of in de studio opgenomen ? Bekijk hier de Making of van de film Wat valt je op aan de kostuums, decors, make-up en licht? Wat weet je over Michiel de Ruyter? MICHIEL DE RUYTER

12 Opdracht Storyboard Filmmakers gebruiken bij het maken van een film altijd een storyboard, zodat ze van tevoren weten hoe het verhaal er ongeveer uit zal zien. Een storyboard is eigenlijk de voorbereiding van de filmmakers op het draaien op de set. Je kunt een storyboard zien als een soort stripverhaal hoe je een verhaal in beeld kan brengen met de camerahoeken en regieaanwijzingen. Zie hier een voorbeeld van een storyboard. Maak een storyboard van Michiel de Ruyter in 6 vlakken op een wit vet. Denk bij het maken van het storyboard aan de art direction. Aan welke locaties, decors, belichting, kleding en make-up denk je bij het maken van je storyboard? Voordat je aan de opdracht begint is het handig om op internet informatie over deze periode (de 17 e eeuw) te zoeken!

13


Download ppt "Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het."

Verwante presentaties


Ads door Google