Copyright © 2014 Tommy's Window. Alle rechten voorbehouden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Advertisements

De pot mayonaise en het bier Een verhaal met een moraal
Het seminarie Waar ik aan denk? Jezus zei: Als je bidt, wees dan niet als de hypocrieten, die opstaan in de kerk en op de hoek van de straat, zodat iedereen.
Gewetensvrijheid.
Uitzien naar de komst van Jezus 3. De kleine dingen die het doen.
Een professor wilde zijn studenten eens uitdagen.
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Principes Mor.Ver: Morele Verantwoordelijkheid  Vrije Wil (geen VW  geen MV) PAM: Vrije wil  Alternatieve Mogelijkheden (geen AM  geen VW) DET:
Woord van Leven November 2009.
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst 1.
4.1 De Pruikentijd.
THEMA: Gods naam is….
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: Before the throne of God above Traditional. ® dit arrangement 2000 Universal.
Het Potlood.
“Op een dag...”.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Echt of nep?.
Godsdienst.
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Welkom, welkom, Sinterklaas 1
Wat doet de Heilige Geest?
Mijn eerste levensbehoefte is…
Als je veel van iemand houdt
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Wie is God voor jou?.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Bestaat het kwaad?. Bestaat het kwaad? Een universiteitsprofessor besloot op zekere dag zijn studenten uit te dagen.
Verlangen naar licht.
Copyright © 2009 Tommy's Window. All Rights Reserved KLIK VOOR VOLGENDE PAGINA ♫ Zet je Speakers aan! ♫ Zet je Speakers aan!
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Godsdienst 1.
Aardige jongens…hoezo? Jan Bransen Nijmeegs Boekenfeest, 13 maart 2010.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
H4:§ 6:p79 Rationeel optimisme Onderzoekers (lees: verlichters) in de 18e eeuw vormen een andere visie op onderzoek en kijk op de wereld Met verstand Benaderen.
In Uw licht zien wij het Licht
Spreuken: De nederige wijze.
Jeff’s Power Point Presentation Albert Einstein (Citaten)
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
“de liefde van God”.
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Themadiensten in de Exoduskerk: Het geheim van Job.
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Wetenschappelijke Revolutie, Verlichting en Franse Revolutie
(Voor)lezen is leuk!.
En toen was het voorbij Vraag jij je nooit af wat mensen moeten denken net voor dat ze een ongeluk krijgen of zelfmoord plegen Hier kun je proberen om.
Gehoorzamen is cool.
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
Wat is een goede onderzoeksvraag?
Verlichting: Filosofische stroming uit de 18de eeuw waarin geloof en absolute macht plaats moest maken voor verstand, vrijheid en gelijkheid.
Taalkennis les 7. Talen in Friesland Welke taal wordt het meest gesproken in Friesland, denk je? Hoe veel mensen spreken thuis vooral Fries, Nederlands,
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
Introductie op de Bijbel
Een les over gehoorschade
De voordelen en nadelen van betaalmethodes
Transcript van de presentatie:

Copyright © 2014 Tommy's Window. Alle rechten voorbehouden

De Britse schrijver G.K. Chesterton stelde dat zelfs godslastering een soort verering van God is,...omdat het gebaseerd is op geloof “””“Als iemand daaraan twijfelt,” schreef hij, “laat hij dan eens godslasterende dingen proberen te denken over de god Donar.” —Michael Gerson, The Washington Post

“God dobbelt niet met het universum,” stelde hij vast. “Je kunt niet zeggen dat alles maar willekeurig tot stand komt. Integendeel; achter alles zitten natuurwetten, die eenvoudigweg nog niet ontdekt zijn.” Albert Einstein was de meest gevierde fysicus van de vorige eeuw. Ofschoon hij er geen traditionele godsdienst op nahield was zijn leven gewijd aan een zoektocht naar God door middel van wetenschap.

Hij zei dat er ofwel geen wonderen bestaan

“Wij zijn in de positie van een klein kind dat een enorme bibliotheek vol boeken binnengaat met boeken in allerlei verschillende talen. Het kind weet dat iemand die boeken geschreven moet hebben. Hoe, dat weet hij niet. Hij kent de talen niet waarin ze geschreven zijn.

Op een keer, toen Einstein les gaf aan het Instituut voor Technologie in Massachusetts daagde een student hem uit met de woorden:

Het schijnt dat atheïsten kunnen opscheppen over een uitgebreid onderzoek dat ze gedaan hebben over het hele universum waarbij ze tot de overweldigende ontdekking zijn gekomen dat we hier maar bij toeval zijn. —Peter Rosenberger

—Thomas Aquinas ( ), filosoof

Ga voor meer PowerPoint presentaties naar: