Tool Strategische Samenwerking Job van de Sande

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Topsport in Limburg Who cares?. Maatschappelijke context  1. Mondiaal  A. Recessie.  B. Oorlogsdreiging  C. Arm/rijk  D. Milieu  Nationaal  A.
Advertisements

Ieder voor zich in de arbeidsmarkt, werkt dat nog wel?
workshop geld zoeken loont
SEH Congres 2013 Hersteladvies Jan Vromans.
Welkom op de website van VTDO Mijn naam is Hans Blauw, adviseur in telefonie en data. 80% van alle bedrijven heeft haar telefonie en data niet optimaal.
Deze tool maakt onderdeel uit van het project Kompas Duurzaam Goederenvervoer. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees.
Workshop Social Media Laat jij jouw bedrijf op z’n kop zetten door Social Media ?
1 Workshop voor maatschappelijke organisaties ter voorbereiding op de Beursvloer.
Welkom. Verwachtingen Hoe groeien WELKOM ! VANDAAG >De beste distributeurs uit 50 landen zijn samen om een nieuw hoofdstuk in de Welding Industrial Distribution.
Facility Management & Ideamanagement A PERFECT MATCH René Blok
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Strategisch management Samenvattend. Wie of wat is Strategisch management? Verantwoordelijken binnen een bedrijf voor het vastleggen van – Missie – Visie.
Deze tool maakt onderdeel uit van het project Kompas Duurzaam Goederenvervoer. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees.
Business projects: IBeO
Het innovatiemodel van IMEC
De toekomst van de Cyberschool Gaan we de goede kant op? Praktijkonderzoek van Kim Tran, Dianne Maasdijk & David van Diepen.
Let op de ijsberg! Over de klimaatscrises, leeftijdsbewust personeelsbeleid en diversiteit Sjiera de Vries.
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
Strategische partnerschappen Erasmus+ Actielijn 2 - Samenwerking voor innovatie en goede praktijken Versie november 2013.
De kracht van Herke ICT Group Herke is gespecialiseerd in automatisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen in de bouw. Als marktleider in rolgebaseerde.
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Cloud voor uw bestuur? Wij gaan samen met u op onderzoek. Nabespreking.
De ICT-sector heeft nood aan uw profiel en kennis!
Veldeman Bedding Generatief leren tussen ‘meester’ en ‘gezel’ (kennisoverdracht en –borging) -aanleiding: de volgende 10 jaar  uitstroom 72 arbeiders.
PLATO™-Intensief- Leadership
Product/marktmatrix Producten en markten waarop we actief zijn
Ontwikkeld door Anne Coppens en Carlo Verhaar les 11 - Google I-C1#, datum.
Workshop Kennisdelen Wilma Kossen 16 januari 2014.
A WAY OF LIFE René Blok. Ideamanagement is een middel om alle medewerkers op een creatieve manier te laten meedenken met het bedrijf.
Cedris-bijeenkomst Cie De Vries Loonbalans-methodiek Novatec NovaWork bv.
Samen werken aan duurzame productketens Dromen, durven en doen…
Een theoretische verkenning
Dat zouden we vaker moeten doen…
Zelfcontrole door agrarische bedrijven: samen beschouwd.
Onderwijsproject: “Natuurlijk Bewegen”. Oprichter heeft in 1999 de opleiding HBO Fysiotherapie succesvol afgerond en vervolgens jaren ervaring opgedaan.
Strategie en positionering
Voortplanting! Specialisatie Grote huisdieren Les 1: fokken.
Kennismanagement & Sociale media
Woordenschat groep 5 Thema 5, les 4
Hoe zet jij de black box Aangifte Inkomstenbelasting om in een geldpot dat je blij maakt? Elma de Bruijn zelfboekhouden.org We starten om 10 uur Nog even.
BrabantZorg Het creëren van een innovatief klimaat.
 A-94 A-94.
‘De OR maakt afspraken over meer banen voor mensen met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
PERSONEELSMANAGEMENT 2. 1 Onderdeel : 2. Omgeving PPT : 1
Relatie tussen het PI en bedrijven Anne van Opijnen (2015)
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 7 Thema 13 – Concurrentie en samenwerking Business IT & Management
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Verschillende rollen en stijlen
Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie.
Versneld van Proof of Concept naar Volwassen Product Wrap-up: doelen terugblik evaluatie vooruitblik.
Ik wens u veel personeel Personeel in de Praktijk Tips en Tools Melanie Andriessen, Auto Voskuilen Marleen van Reeden, BOVAG.
SFEERIMPRESSIE TRAININGEN Wij geloven dat het echt anders kan! Wij, Mariel Koopmans en Jan Wijnand Hoek, oprichters van TrainingenLean.nl, werken dagelijks.
Investeringsselectie Bij het beoordelen en selecteren van investeringen (overname,uitbreiding,nieuwe productielijn) maken ondernemingen gebruik van cashflow.
Coöperatief leren?? E-twinning Digitaal samenwerken in het klaslokaal (en daar buiten )
INNOVATIE DOOR NETWERKEN met ‘altruïsme, vertrouwen, redelijkheid en vrijgevigheid’ als basis Hilde de Groot en Jan A. Jurriëns Lectoraat Innovatie HAN/FEM.
Continuïteit van de Samenleving Strategische Agenda Renee Linck Uitvoerend projectleider November 2015.
Matching ideals stichting laluz & logo IO invoegen!! Contactgegevens account manager.
Bedrijven en kennisinstellingen: doen waar je goed in bent! Louise van Weerden Lector “SMEs in International Business” Saxion Veenendaal, 28 januari seminar.
Cursus vrijwilligers werven
ironHand – de co-creatie van een robotische handschoen
Menukaart Buitengebied (Regio Foodvalley)
Master Practitioner Coach
Co-creatie kan plaatsvinden met: Publiek Andere culturele organisaties
Presentatie bedrijfsplan
Persoonlijk Leiderschap
Presentatie van ondernemingsplan
The making of: Omgevingsvisie
Presentatie van: Logo van je bedrijf.
Voorbeeld presentatie
Transcript van de presentatie:

Tool Strategische Samenwerking Job van de Sande

Strategisch Samenwerken Aanleiding: Onderzoek bij Concessies / CNGnet Waarom en wanneer samenwerken? Hoe komt het dat samenwerking met het ene bedrijf beter gaat dan met de ander? Is dit te voorspellen vooraf? Wat maakt een partner de juiste partner voor een bedrijfs-, project-, of productidee? Hoe bepaal je dit vooraf? Doel: Uitstellen van direct bellen met wie je kent; Zoeken naar een meer analytische manier van partners selecteren Resultaat: ontwikkeling van een partner selectie tool voor bedrijven, projecten, producten Benadrukken: Wij zijn goed in samenwerken Nodig om langdurig met de klant samen te werken Nodig om de ketenintegratie te bewerkstelligen tussen onze partners en zusjes Nodig om allerlei andere partijen op het juiste moment, in een vroegtijdig stadium, aan tafel te hebben

Benadrukken: Wij zijn goed in samenwerken Nodig om langdurig met de klant samen te werken Nodig om de ketenintegratie te bewerkstelligen tussen onze partners en zusjes Nodig om allerlei andere partijen op het juiste moment, in een vroegtijdig stadium, aan tafel te hebben

Focus Benadrukken: Wij zijn goed in samenwerken Nodig om langdurig met de klant samen te werken Nodig om de ketenintegratie te bewerkstelligen tussen onze partners en zusjes Nodig om allerlei andere partijen op het juiste moment, in een vroegtijdig stadium, aan tafel te hebben

Ervaring Reeds gebruikt bij BNC PPS & Private tenders, CNGnet, Climate Green en BN Offshore. ‘Positief’ Structureert gedachten, dient als reminder/checklist, geeft inzicht, stelt bellen uit “ Bij een samenwerking waar vooraf niet helemaal duidelijk is of het succesvol zal zijn of niet; juist daar levert de partner selectie tool een goede bijdrage” ‘Negatief’ Genoeg tijd, training, begeleiding nodig voor gebruik Benadrukken: Wij zijn goed in samenwerken Nodig om langdurig met de klant samen te werken Nodig om de ketenintegratie te bewerkstelligen tussen onze partners en zusjes Nodig om allerlei andere partijen op het juiste moment, in een vroegtijdig stadium, aan tafel te hebben

Beschikbaar Via Ballast Nedam Intranet: >> Thema Sites >> Innovatie >> Innovatie Management Mede mogelijk gemaakt door 1BN! (BNC, CNGnet, ABL2, BN Offshore, BN Innovatie, ICT) kwaliteit nog benadrukken?