Inleiding op de functies van dorpshuizen Een schema om de gedachtengang over de functie van een dorpshuis op gang te brengen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dorpsvoorzieningen en leefbaarheid
Advertisements

2 juli 2013 Voorjaarsnota 2013: algemene beschouwingen in een notendop Eigen verantwoordelijkheid eerst.
Visie ‘t Haarhoes Noordijk 24 april 2013.
Huurder en de VvE Door één deur!
Een onderzoek naar burgerinitiatieven in de gemeente Medemblik
Ontwikkelplan MFC De Kreek Visie en rendement Presentatie Commissie Samenleving en Financiën Gemeente Maasdriel, 21 augustus 2012 door Leendert de Jonge.
Het dorpsontwikkelingsplan voor Spoordonk is verdeeld in zes thema’s.
Multifunctioneel centrum
Stichting de Jansheeren Perspectief na kortingen ?
Stichting vs. Vereniging overeenkomsten en verschillen
KBO BUDEL – 25 maart 2014 Oog voor elkaar! In Cranendonck doen we
Nationale Conferentie Kleine Scholen  De Weebosch - Bergeijk 14 december 2013.
Veghel Transparant (lid VPPG)1 Hoofdlijnenprogramma raadsverkiezingen 3 maart 2010 Veghel Transparant! voor leefbaarheid & gezondheid.
Geen geld naar onnodige stenen, maar naar activiteiten Advies aan bestuur gemeente Oss over de voorzieningen in het dorpengebied Herpen in 2030.
Slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties Met volle kracht vooruit! Slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties Met volle kracht.
Plan van Aanpak Nivon-accommodaties Zaterdag 4 mei 2013
De toekomst maak je zelf
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
O PVOEDINGSONDERSTEUNING Sarah-Lynn Logghe. INHOUDSTAFEL definitie doelstellingen groeiende interesse vanuit het beleid functies van opvoedingsondersteuning.
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
TEL Veghel (lid VPPG)1 TEL Hoofdlijnenprogramma raadsverkiezingen 3 maart 2010 Transparant, Evenwichtig & Leefbaar Veghel.
Wmo-scan voor dorpshuizen!
Samenwerken dorpsgebouwen Zicht op accommodaties en voorzieningen Inspiratiedag 2014 VKK-FDG.
Workshop Marketing voor Dorpshuizen. Training Marketing voor dorpshuizen Landelijk project ‘Meer dan stenen’
Het Westerwoldse zorgmodel
Programmering voor het hele dorp? Neem het heft in eigen hand! Kennisnetwerkdag L&G 20 juni 2014 Anja Slendebroek Gerrit Kapteijns.
Hoe zet ik een goed projectplan op?
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Traject Hoe het begon Enquête oktober 2011 Wat wil je beslist niet missen in 2015 Wat zou je wel kunnen missen? Uitwerking resultaten en.
Recht op zelfbeheer iets voor ons? Trevor James 17 maart 2015.
Edgar Wever Masterclasses Vastgoed in uw bedrijfsvoering, Amersfoort 16 april 2015 Waarderen maatschappelijke effecten maatschappelijk vastgoed Casus,
Presentatie| door: Verkenning ontwikkeling Dorpscentrum - Multifunctionele Accommodatie Kloetinge 2015.
MFA Nieuw Welgelegen te Utrecht Expertmeeting Sportieve Buurt, 12 december 2011.
Wmo-scan voor dorpshuizen! Plattelandsparlement 14 november 2015 Gerrit Kapteijns.
Sportieve omgeving / onderneming Hulsberg Jack Opgenoord Huis voor de Sport.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Bijeenkomst DUURZAME ACCOMMODATIES. Deelnemers vanuit Gemeente Sittard-Geleen  Corry de Koster Projectmanager  …Stadsdeelmanager  Frans DrissenProjectmedewerker.
Erve Kampboer Dorpshuis krabbelt op. Geschiedenis Problematiek Interventie traject Acties Resultaten en Ontwikkelingen Toekomst.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Welkom! Ledenvergadering ChristenUnie De Marne 9 november 2011.
IDOP Zeeland Een visie van en voor het dorp. Agenda Inleiding Proces Visie op hoofdlijnen Leefbaarheidsagenda Vervolgtraject.
Toekomst AWBZ: zeker van zorg? Monique van der Meulen 7 november 2008.
Schenktijden Stichting/vereniging gerelateerde activiteiten Persoonlijke feesten Sportief Ma t/m vrij – Za zo Uitzondering: Als.
Informatiebijeenkomst subsidie- en accommodatiebeleid Gulpen- Wittem, 20,21 en 22 april.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Informatieavond subsidie- en accommodatiebeleid Gulpen, 2 juni 2009.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
Uitslag enquête De uitslag van de enquête Werkgroep Dorpsraad Nieuw Bergen 17 juni 2015.
Van Woningwet naar Prestatie-afspraken WONEN IN HAREN.
2 e Berap Portefeuille Petra Dassen Diverse baten Gemeentefonds€ (incidenteel nadeel) OZB€ (incidenteel voordeel) Toeristenbelasting€
Prisma Brabant Provinciale steunfunctie-instelling op het terrein van welzijn en educatie. De provincie Noord-Brabant is de grootste opdrachtgever. Bijdrage.
Een heldere visie op samenwerking!. Het Klokhuis Bibliotheek Bs Sint Antonius Bs de Lingelaar.
COLLECTIEF WONEN IN ZELFBEHEER
ACCOMMODATIEBELEID KERN ZEELAND
Auteur: Marieke van Schie, huisarts te Leiden
Bouwen aan de toekomst II
KENMERKEN: Grote spreiding t.a.v. ligging
Dat gaat naar het meanderplein toe!
Samen werken aan leefbaarheid
Vmbo 2 economie Waarom werken?
Prettig leven in Sittard-Geleen in 2025
Locatiestudie brede school kern Zeeland
Inleiding, slot, functies, samenvattend tekstverband
Vrijwilligers Nóg meer samenwerking onderling ‘gebruik’ maken van elkaars vrijwilligers Elkaars kennis gebruiken; een buitenstaander heeft een frisse blik.
De collecte is voor Red een Kind.
Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken
Financiering van het zorgstelsel
Stichting Jeugd activiteiten NUNHEM
Transcript van de presentatie:

Inleiding op de functies van dorpshuizen Een schema om de gedachtengang over de functie van een dorpshuis op gang te brengen

1. Ontmoetingsplaats Centrale plaats in het dorp Openbaar Laagdrempelig 2. Onderdak verenigingen Multifunctioneel Betaalbaar 3. Maatschappelijk verhuurder en aanbieder van activiteiten Vaste huurders en activiteiten die bijdragen aan de leefbaar- heid van het dorp. Bijv: Medische voorzieningen Ouderen eetcafé Dagopvang zorg 4. Commercieel verhuurder en aanbieder van activiteiten (Vaste) huurders en activiteiten die niet bijdragen aan de leefbaarheid, maar wel bijdragen aan de exploitatie van het dorpshuis

Vragen n.a.v. het schema: Welke functies hebben we? Welke functies zijn goed ingevuld? Welke functies zijn niet goed ingevuld? Verbeteren ze de functie voor het dorp? Zijn ze lucratief voor de exploitatie? Vormen ze een risico voor de (toekomstige) bedrijfsvoering? Klopt de verhouding? Zijn we tevreden of gaan we aanpassen?