„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doelloze dingen!!  Je bent vast wel ooit iets doelloos tegen gekomen? Daarover hebben wij dus een mooie presetatie over gemaakt!!
Advertisements

Wat betekend ARM zijn?.
KINDERUITSPRAKEN enter.
Uitleg over de politiek !
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Kerstviering kleuterbouw
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
DE ECHO VAN HET LEVEN..
Het Scheppingsverhaal.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Vrouw vs. man -.
Er was een man die vier zonen had
Suriname Soraya van Lomwel.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Sjakie en de Chocoladefabriek
Vrouw contra man.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Ik was ondeugend, zei m’n moeder. Bekketrekkers Tja, ik heb gevochten en op mijn tong gebeten. Zot gezicht hè?
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Godsdienst.
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Glow 2011 Gijs Kahmann. Verwachting Mijn verwachting voor Glow was eigenlijk vrij hoog want ik was de vorige keren ook al geweest en toen vond ik het.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Mijn verjaardag..
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Het verschil tussen logisch- en ‘inclusief – intuïtief denken’….. 
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
De zee..
Kinderen
Herinneringskamp Westerbork
HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.
Vanmiddag was m'n vrouw in de keuken bezig met het eten.
Een jongeman komt in de apotheek en vraagt de apotheker :
WAT BETEKEND ARM ZIJN Klik om verder te gaan – muziek gaat aan.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
“de liefde van God”.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
‘Mixed up piles’.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Thema 2. Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat.
Thema 4.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
DE ECHO VAN HET LEVEN. manuela.
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Überall auf der welt PPS St.J.STR. JUNI 2007.
Transcript van de presentatie:

Een klein indianen jongetje vraagt zijn vader om wat uitleg over de namen die ze dragen in hun stam:

„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?

„tja, jongen, dat komt omdat wij mensen zijn die dicht bij de natuur leven en een poeetisch leven leiden, terwijl de blanke man woont in steden en alles allang vergeten is van hoe je met de natuur moet leven ...

...kijk, jouw zusje heet: „Mooie Zilveren Maan Spiegelend In Het Meer“. En dat komt omdat ze geboren is in een héle heldere nacht in het voorjaar, met de maan spiegelend in het meer, omringd door sterke hoge bomen...

„Mooie Zilveren Maan Spiegelend In Het Meer“. ...Het landschap was zeer mooi en je moeder en ik wilden ons dit mooie moment voor altijd herinneren,...daarom hebben we je zusje de naam; „Mooie Zilveren Maan Spiegelend In Het Meer“. Gegeven.

„Grote Adelaar Vliegend Over De Bergen“ De naam van je broertje hebben we ook zo bedacht hij heet: „Grote Adelaar Vliegend Over De Bergen“ Hij werd geboren op een mooie dag in de zomer, en toen we naar buiten keken zagen we een grote Adelaar vliegend over de bergen.

„Grote Adelaar Vliegend Over De Bergen“ Het was grandioos, fantastisch, en je moeder en ik wilden dit moment voor altijd onthouden, daarom heet je broer: „Grote Adelaar Vliegend Over De Bergen“ Zo zie je mijn zoon,...het is eigenlijk allemaal logisch en eenvoudig.

Heb je nog meer dingen die je wilde vragen, „Kleine Condoom Vol Met Gaatjes?