Uit: Vroeger en Nu De Slaapzaal.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Advertisements

Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Tekst : Armand Preudhome
Echt gebeurd: om even over na te denken Er stond een straatmuzikant aan de ingang van metrostation "L'Enfant Plaza" in Washington DC.
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
De nieuwste uitspraken
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Kerstviering kleuterbouw
Ik ben Mo.
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
De oude wijze Klik hier om door te gaan.
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
De Slippertjes.
Op verschillende avonden in de week komen onze jongeren bij elkaar op verschillende plaatsen in Rijnsburg. Wanneer u, tussen 7 en 8 uur ‘s avonds, een.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Ik heb een steen verlegd…
Goed tegen de griep !.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
WELKOM Vrijwilligersavond De Rank
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
Het Leven /04/2017.
STUDIO PRESENTEERT BERTEM DORUS.
Fluisterwater.
Ik wil nieuwe schoenen, mijn tenen doen zeer
Muziek is mijn leven..
EEN VERRASSING KRIJGEN
Mannen, dit is de truc ! Jan wordt op een morgen wakker met een enorme kater. Hij kan nauwelijks zijn ogen open houden. Het eerste wat hij ziet is een glas.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Donderdag 24 november 2011 waren alle wijzers gerepareerd de volgende wijzer staat al buiten om weer op de toren geplaatst te worden de andere wijzers.
Thema voor vanavond is:
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Het kleurenfeest Door Jolien en Clio Niveau 7.
Geluid aan.
Even duwen. Lig ik vannacht heerlijk te slapen, wordt er om 4 uur flink op de deur gebonkt en aangebeld.
Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Opa & oma Snel deden we de deur open, Gisteren ging er bij ons de bel,
Opdracht Bezoek een gamebeurs Lees recensies en geef daar een reactie op.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
SEKSUELE VOORLICHTING        "Mam, is het waar wat ik net van een meisje op school heb gehoord? vraagt een tienermeisje aan haar moeder.     "Komen baby's.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 2000 Universal Songs 1/4 EEN KIND ALS WIJ (Rikkert Zuiderveld) 1. U bent niet zomaar langs.
K O E K J E S.
Onze popgroep 1 ’s Woensdags om een uur of twee, zitten we niet stil o nee. Want dan oefent onze band, in een ouwe tent. Drumstel, orgel, basgitaar,
Gisteren nog, was ik twintig jaar, Ik amuseerde me in het leven Ik dacht al de tijd te hebben Ik wist nog niet dat het leven Tussen onze vingers verdwijnt,
Verwachting Mijn verwacht van dit spel was erg laag. Voordat ik het spel ging spelen, vond ik het er maar stom, makkelijk en kinderlijk uitzien. Ik wou.
Marloes Waterschoot Klas 3D
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Het verhaal van de draak en de dino !
Vanmiddag was m'n vrouw in de keuken bezig met het eten.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Dienst 1e paasdag 2015 m.m.v. jongerenkoor BASS uit Winsum
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
In Griekenland daar zijn de huisjes wit en lacht de zon door alle straten.
Hoi ik ben dan 00:58 uur Hoi ik ben het Ik wilde gewoon ’s eventjes kijken of je thuis bent Het is weer een tijdje geleden...
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
De digitale klok.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Tussen kroegen en kerken
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Transcript van de presentatie:

uit: Vroeger en Nu De Slaapzaal

Grote zus op pensionaat, denkt vaak aan thuis, oei, is het al zo laat Grote zus op pensionaat, denkt vaak aan thuis, oei, is het al zo laat. De bel die gaat, 20 uur - de studie is voorbij, Iedereen in een lange rij. trap op, nog een, zo komen we aan slaapzaal één.

Van nu af aan wordt er gezwegen Van nu af aan wordt er gezwegen. Eerst samen bidden dan volgt het avondtoilet, de klok wijst half negen. Alle gordijntjes zijn nu toe een goede nachtrust, want sommigen zijn echt moe. Een late avondzon speelt door het raam, voor grote zus is de dag nog niet gedaan.

Stiekem neemt ze haar breiwerk. Op de toren van de dorpskerk slaat de klok nu negen, en uit het half open raam komen haar nog zomergeuren tegen.

Zachtjes tikken de naalden tegen elkaar, helaas de stille pret is vlug gedaan. Het gordijntje schuift opzij, Zr. Dominica is niet zo blij, “ Wat moet dat hier en wel zo laat?”

“ Zuster, ik brei poppenkleertjes voor mijn zusjes alle drie”

tot morgen ik zal er verder wel voor zorgen.” “ Geef toch maar hier, tot morgen ik zal er verder wel voor zorgen.” Geloof het, of geloof het niet, een beetje verder hoor je zacht getik; Zuster Dominica is in haar schik. ria - maart 2006 Waar gebeurd - heel lang geleden…

Om nog even verder te “luisteren”

Muziek --->

R. Clayderman

waar de ramen uitkeken op de velden en in de verte op het dorp. Zo was het echt, mijn bedje stond aan de voorzijde, waar de ramen uitkeken op de velden en in de verte op het dorp. De echte wereld ! Zuster Dominica sliep in de eerste chambrette en ik naast haar ! Ze was een eenvoudige zuster en voor ons een moeder. herinneringen aan mijn jaren op internaat, ria