Gemaakt door Michelle & Lisette

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Opscheppen les 3 voorbereiding op het bezoek aan Firma Ruizendaal in Waverveen.
Groep 3, 4 & 5 Voorstellen en kort vertellen welke onderwerpen aan bod komen.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Rekenen Cito M6 oefenen.
Het Floraliaproject!!!.
Spaans 24-Kitchen.
Zuivelproducten en Eieren
Bloemen, vruchten, zaden
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
De Paasquiz.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
In de wereld van : chocola.
“Leonardo Project” F&B 4You
VRUCHTEN EN NOTEN.
Denemarken Door Pol, Jana en Wies.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Fonologische herkenning en verwerking
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
5. Brood nodig Recept / gisting
3. Over smaak valt niet te twisten
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
3.3 zaadplanten bedektzadigen bomen
4.5 Samenstelling van mengsels
RARA wie ben ik? Ik ben geel en zuur van smaak..
Noten en zaden.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Verse worstenbroodjes
Bloem is een wit poeder dat we gebruiken om brood te bakken.
De afvaldetectives op bezoek bij McDonalds
CHOCOLADE Door Mare van de Bilt.
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Malus domestica kortlot APPELS.
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Revolutie van cosmetica
mijn spreekbeurt gaat over
Macaroni met hesp en kaassaus
Juliette Dekker, Kim van Garderen, Suzanne Wesselo, Natasja Buijl
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Smaak.
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Plastic.
De vlinder vliegt naar de eerste bloem.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
FRUIT.
Herfst Planten in de tuin.
Moleculen Mo eculen Les 5 Zoek het uit! deel 1.
Spreekbeurt Koffie.
Arembergschool Hallo Wereld groep 1 en 2b
VWO 6 Wiskunde C – les 1 Meneer Ypma.
Foto Recept Pizza rondjes

Thema 3 mijn school Week 3.
Albert Heijn.
Hoofdstuk 25 Procenten. Hoofdstuk 25 Procenten.
Wortelpuree met vissticks
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Basis Voedingsmiddelen Les 9
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Hoofdstuk 10 Procenten basis. Hoofdstuk 10 Procenten basis.
Transcript van de presentatie:

Gemaakt door Michelle & Lisette Appels! Gemaakt door Michelle & Lisette

Soorten appels   De Fuji-appels zijn rood-roze van kleur, rond van vorm en ongeveer de grootte van een honkbal. Tussen de rode kleur zie je wat groene en gele strepen. De appel heeft een relatief hoog suikergehalte met zacht en sappig vruchtvlees. Gala-appel zijn verkrijgbaar van september tot mei. Deze appel werd in Nieuw Zeeland gekweekt, door het kruisen van de Golden Delicious en de Kidd'Orange Red. De appel heeft vast vruchtvlees en is zoet. De Golden Delicious is een zeer populaire en meest gekweekte appel ter wereld. De Granny Smith is een groene appel. De smaak is zuur. Het is een appel waar je van moet houden, wil je hem eten. Jonathan appel. Deze appel is roog/groen van kleur en heeft een zure smaak. Jonathan appel. Deze appel is roog/groen van kleur en heeft een zure smaak De Rubens appel. Er zijn veel nieuwe appelsoorten op de markt gekomen de laatste jaren.

Recept appeltaart Ingredïenten : voor de vulling: 250 g bloem 8 appels 175 g boter 1 eetlepel suiker 80 g suiker snufje kaneel 2 eieren boter voor invetten Bereiden: Verwarm de oven tot 180 C. Maak een deeg door bloem, boter, suiker en eieren goed door elkaar kneden. Laat het deeg even rusten. Schil de appels en haal het klokkenhuis eruit. Snijd de appel in blokjes en meng het met suiker en kaneel. Rol het deeg uit en leg het in een beboterde taartvorm. Schep de vulling hierin en druk het goed aan. Gebruik de restjes deeg om de bovenkant van je taart te versieren. Bak de taart in een voor verwaarmde oven ongeveer 50 minuten tot het gaar en goudbruin.

Proces van het kwekerij. Hoe gaat het proces van de oogst. Wat gebeurt er allemaal in het proces. Wat is precies de kwekerij.

Verschillende appelproducten Welke verschillende appel producten zijn er? De appeltaart. De appelflap. De appelcake. Appelsap. Appelmoes.

Wat hebben we van dit project geleert. We hebben geleerd wat er allemaal van appels gemaakt wordt en hoe ze worden gekweekt. Welke soorten appels er zijn, welke smaken ze hebben en het blijkt dat het ene zuur is en de andere zoet. En dat ze in alle landen gekweekt worden. Er is ook verschil in het suiker gehalte, in de ene appel zit meer suiker dan de anderen.

Dit was onze powerpoint. Eindeeee!