والأنبا أنطونيوس-أيندهوفن -هولندا كنيسة الملاك ميخائيل.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Advertisements

Kenmerk 16 De expansie van de christelijke wereld naar buiten toe, onder andere in de vorm van de Kruistochten Les 3: Het Grote Schisma van 1054.
Ark naar Jeruzalem.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Nelson Mandela overleden. Het nieuws ging 5 december rond als een lopend vuurtje. Nelson Mandela was dood.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Mara & Elim.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
BOODSCHAP VAN PAUS BENEDICTUS XVI VOOR DE VASTEN VAN 2009
Godsdienst 1.
Evangelie = blijde boodschap = goed bericht Paulus in 1Timotheüs 1:11 “... de gezonde leer, naar het evangelie der heerlijkheid van de gelukkige God, dat.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
DE INHOUD VAN DE PREDIKING 1Korinthe 15. evangelie 1 Ik maak u bekend, broeders, het evangelie dat ik u verkondigd heb…
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Quiz ter afronding van hoofdstuk 2
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Woord van Leven November 2012.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
De Romeinen en het christendom
والأنبا أنطونيوس-أيندهوفن -هولندا كنيسة الملاك ميخائيل.
Godsdienst. Jezus is 12 jaar Een gewone jongen? Zijn jouw ouders wel eens bezorgd geweest?
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
18 december 2014 Rijnsburg Paulus in 'Handelingen'
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Het was in de tweede wereldoorlog.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
15 januari 2015 Rijnsburg Paulus in 'Handelingen'.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
13 december 2012, Bodegraven bijbelstudie nr. 1 Vanaf hoofdstuk 1:1.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Paragraaf 1.3 De Hervorming.
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom`
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Pater Damiaan. Wie is Pater Damiaan Pater Damiaan is in 1840 geboren in het dorpje Tremelo. Hij is opgegroeid op een boerderij. Arm waren ze niet. Jozef.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
… DOOR LEVENDE CHRISTENEN Leerdienst evangelisatie - 2 LEEF HET DOOR! 1.God wil dat het doorgaat 2.door levende christenen 3.door een bewegende kerk Gods.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
GROTE WOORDEN... 1.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.
Transcript van de presentatie:

والأنبا أنطونيوس-أيندهوفن -هولندا كنيسة الملاك ميخائيل

Op deze dag in het jaar 488 A.D. ging de grote heilige anba Petrus III, 27 e paus van Alexandrië, heen. Hij werd tot patriarch gekozen na het heengaan van St. Timotheüs II, 26 e paus van Alexandrië. Kort na zijn troonsbestijging op de apostolische troon,

kreeg hij een brief van St. Acacius, patriarch van Constantinopel, waarin hij de ene natuur van Christus belijdde, naar het geloof van St. Cyril en St. Dioscorus. Hij verklaarde ook duidelijk dat het niet goed is om na de vereniging over twee aparte naturen van Christus te spreken.

Anders zou het nut van de vereniging tevergeefs zijn. Anba Petrus antwoordde met een brief waarin hij verklaarde dat hij het Orthodoxe geloof van anba Acacius aanvaardde. Hij stuurde drie geleerde bisschoppen met de brief naar anba Acacius,

die hen met respect ontving en met hen de Goddelijke Liturgie celebreerde. Anba Acacius las de brief voor aan zijn volgelingen. Hij schreef een andere brief aan anba Petrus. Toen anba Petrus die ontving,

verzamelde hij de bisschoppen en de vaders en las de brief aan hen voor. Ze verheugden zich buitengewoon en ze bewonderden de woorden en de bedoeling daarvan. Vervolgens erkenden ze anba Acacius als hun broeder in het Orthodoxe geloof.

Anba Petrus leed onder vele verdrukkingen door degenen die zich tegen zijn geloof en zijn mening verzetten. Anba Petrus werd één keer uit zijn stoel verbannen, maar werd later in ere hersteld.

Tijdens zijn ballingschap onderwees hij zijn volgelingen voortdurend. Hij predikte tot hen door middel van geschreven berichten en wanneer hij aanwezig was, door zijn gesproken woorden. Hij bleef acht jaar op de troon van St. Markus en ging daarna heen in vrede.