BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt Buurt Informatie Netwerk Lochristi Januari2010.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jaap Dik Apotheker te Vianen Lid GR VZVZ
Advertisements

Het Forum Hoe ga je te werk met het forum?
Infovergadering nieuw BIN Nazareth centrum 07 mei 2012
Het Burgerarrest Het burgerarrest moet voldoen aan de volgende voorwaarden: - Er is sprake van een strafbaar feit - Er is sprake van een verdachte - Er.
VCA HOOFDSTUK 3 ONGEVAL.
Een verkooptool of webshop zonder onderhoud ? Wij hebben hem voor U ! Onze webshop stellen wij beschikbaar voor U.
Instructies ADRESSEN • Een vast adresblok wordt beperkt tot 60 lijnen en wordt vooraan aangevraagd • Bijkomende adressen ALS LAATSTE MEESTUREN • Kunnen.
Verhoor door AIG Uw rechten en plichten
Introductie ICT ICT Introductie.
SamenVeilig.net Het effectieve groepsbeveiligingssysteem van BySpy.
Workshop : Met de Buurtinformatienetwerken op kaffee
  Donderdag 14 oktober 2010 bent u en uw gezin als buurtbewoners van harte welkom bij ROC Aventus om te zien wat buurtpreventie is en wat wij als uw Buurtpreventieteam.
…We onderbreken even uw programma voor een speciaal bericht…
Algemene ledenvergadering BIN Hey-End 2012
Company A. A “BEELD” uw gemeente in Coördinatie van noodgevallen en interventiediensten (brandweer & politie) bij rampen. Communicatie met uw technische.
Verbrandingstoestellen werkend met bio-ethanol
Persoonlijk worden.
Wie beslist wat? 10 9 Wie beslist wat?
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
Dutch Bird Alerts Blijf op de hoogte van alle zeldzame vogelwaarnemingen in NL Ontvang waarnemingen op je vaste adres, maar ook op je mobiele .
BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt Buurt Informatie Netwerk Lochristi april2010.
opgesplitst in 2 delen: KB van 24 april 2014 DIVERSE BEPALINGEN
Opleiding KWS voor studenten en interim medewerkters
Hfdst 21 Onderzoek aan lichaam of kleding
Buurtinformatienetwerken Edegem
Welkom Jaarvergadering
Hfdst. 26 Het Proces-Verbaal
Het opbouwen van een data base
Hfdst 18 Staandehouden Blz
Welkom Jaarvergadering Dinsdag 27 Augustus 2013 BPV Alert.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
Derde jaarvergadering BIN LIEZEBOS maart 2015 Jaarvergadering 2015 van het B.I.N. LIEZEBOS.
Uw eigen App Communiceer via uw website de App aan al relaties. Uw klanten beschikken altijd (ook offline) over uw en andere geregistreerde gegevens.
Boeven de Buurt uit avond 22 april Agenda – 20.05Introductie Wat is WhatsApp? SAAR etc Verdachte situaties
Magister voor ouders.
Presentatie ontruimingsplan
Intro Brandveiligheid in de zorg Rotterdam | 9 oktober 2015.
Welkom Jaarvergadering Donderdag 12 november 2015 BPV Alert.
WhatsApp maakt uw buurt veiliger!
Welkom.
Veilige woon- & leefomgeving Veilige woon- & leefomgeving Politie Oost-Brabant2 Veilig gedrag (1)  Doe nooit zomaar de deur open  Laat alleen.
HOE HOU IK MIJN BIN LEVENDIG PROVINCIALE WERKGROEP “HOE HOU IK EEN BIN LEVENDIG”
WhatsApp-groep GB Welkom bij de bijeenkomst: WhatsApp-groep Veiligheid Gemert-Bakel.
WhatsApp Buurtpreventie. Doel van een WhatsApp-groep 1. Bijdragen aan een veiligere wijk; 2. Samen een oogje in het zeil houden; 3. Melden van verdachte.
Alarmeren en hulpverleningsregels
Veiligheid in de wijk en Burgerparticipatie ALV Buurtvereniging Wilhelminapark.
De nieuwe KNMG-Meldcode Waarom een nieuwe Meldcode? Kindermishandeling groot maatschappelijk probleem Artsen: –Melden relatief.
Buurtpreventie Samen voor een veilige en leefbare buurt.
WELKOM OP HET BURENOVERLEG ESSEN 25 februari 2015
Introductie ICT ICT Introductie.
- Welkom op onze tweede open dorpsraad 5 oktober
BuurtInformatieNetwerken (BIN)
HOE HOU IK MIJN BIN LEVENDIG
BuurtInformatieNetwerken (BIN)
SAMEN VOOR EEN VEILIGE BUURT. Om snel én moeiteloos melding van verdachte personen, groepen, voertuigen en de omgeving te maken.
Whatsapp en politie.
Buurtpreventie via Whatsapp
richtlijnen bij het betrappen van een winkeldief
Agressie door honden. Agressie door honden Enkele oorzaken van agressie bij honden Agressie is communicatie voor hond Reactie op prikkel of trigger.
Whatsapp en politie.
Naam BIN en/of Politiezone
Buurt Informatie Netwerk
Welkom bij de bijeenkomst: WhatsApp-groep Veiligheid
Wat is gebiedsgericht werken?
BIN-Z Informatie.
Melding en verslaggeving van significante gebeurtenissen
Algemene ledenvergadering BIN Hey-End 2012
IBP en AVG, wat moet wij er op school mee?
EHBO bij Movares Is er meer dan pleisters en 112?.
Buurtpreventie via Whatsapp
Transcript van de presentatie:

BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt Buurt Informatie Netwerk Lochristi Januari2010

BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt Goed melden  Een MELDING van een verdachte handeling of een verdacht voertuig wordt ONMIDDELLIJK doorgegeven aan het CIC-OV van de Federale Politie te Gent BEL 101 Gratis7 dagen op 724 uur op 24

BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt GOED MELDEN : BEL  Door GOEDE en NUTTIGE meldingen kunnen we als burger de politiediensten helpen misdrijven te voorkomen en op te lossen  WEES WAAKZAAM en alert voor verdachte voertuigen en handelingen  U hoeft dus zeker GEEN DREMPELVREES te hebben om iets verdachts te melden via 101  Liever teveel te melden dan achteraf vast te stellen dat er een feit gepleegd is in uw buurt

BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt GOED MELDEN : BEL  De gegevens van de melder worden gevraagd  Uw naam, adres en telefoonnummer zodat men u kan contacteren  Enkel nuttige meldingen (geen roddels)  Rechtstreeks bellen naar 101 en NIET eerst naar de coördinator  Geef een zo juist mogelijke beschrijving :  Waar, Wat, Wie?  beschrijving voertuig/personen,…  opvallende kenmerken (tekst op jas,…)

BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt  het CIC-ov zal deze melding ingeven in de computer en de gegevens controleren  De melding wordt tezelfdertijd doorgegeven aan de politiepatrouille die het best beschikbaar is  In overleg met de politiepatrouille wordt beslist of het BIN geactiveerd (=opgestart) wordt of niet GOED MELDEN : BEL

BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt  De dispatcher ziet dat deze melding uit een BIN- wijk is en zal aan de hand van een aantal parameters en in overleg met de politiepatrouille bepalen of het BIN opgestart wordt of niet 1. BIN wordt NIET OPGESTART :  Een politiepatrouille komt ter plaatse  De melder zal in kennisgesteld worden van de vaststellingen door de politie GOED MELDEN : BEL

BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt  In overleg met de politiepatrouille is beslist om 1 of meerdere BIN-wijken te verwittigen  Een politiepatrouille komt ter plaatse  Ondertussen spreekt het CIC-ov een telefonisch BIN-bericht in dat doorgestuurd wordt naar de BIN- coördinator van 1 of meerdere BIN-wijken  De BIN-coördinator verwittigd telefonisch alle BIN-leden uit zijn wijk via de BIN-foon 2.BIN wordt wel opgestart 2.BIN wordt wel opgestart

BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt  Elk BIN-lid ontvangt tezelfdertijd een telefonisch bericht op zijn vast telefoontoestel of GSM via de coördinator  met de beschrijving van de verdachte omstandigheden en eventuele persoonsbeschrijving, gebruikt voertuig,…  de te nemen maatregelen (controle slotvastheid van de deuren, …) + eventueel bijkomende informatie  met de vermelding “einde van het bericht” BIN wordt opgestart BIN wordt opgestart

BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt SAMEN MAKEN SAMEN MAKEN WIJ ER WERK VAN !! Buurt Informatie Netwerk SAMENZORGEN voor VEILIGHEID