De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Buurt Informatie Netwerk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Buurt Informatie Netwerk"— Transcript van de presentatie:

1 Buurt Informatie Netwerk
Wat is het ! Wat is het niet ! Werking ! Wat hebben we reeds gerealiseerd ! Waar willen we naar toe !

2 Buurt Informatie Netwerk
Wat is een BIN ! Een BIN, of een buurt informatie netwerk, is een structurele samenwerking tussen buurtbewoners en politie, die elkaar op de hoogte houden van wat er gebeurt in de buurt. Die uitwisseling van informatie zorgt voor meer sociale controle en vergroot het veiligheidsgevoel. .

3 Buurt Informatie Netwerk
Wie is hierbij betrokken ? De wijkraden, het gemeente bestuur van Aartselaar, de politie zone Hekla werken hier samen met gemotiveerde burgers om BIN’s op te zetten en te laten functioneren, dit alles onder de supervisie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

4 Buurt Informatie Netwerk
Hoe werkt een BIN? Als een BIN-lid een verdachte situatie of gedrag (bijvoorbeeld diefstal) opmerkt in de buurt, verwittigt en informeert hij of zij de politie. De politie gaat na wat er aan de hand is. Ze kan een patrouille sturen en/of een BIN- bericht versturen naar alle leden. Een BIN-bericht wordt verspreid via telefoon. De BIN-leden verwittigen de politie als ze de verdachte(n) opmerken. Zo kan de politie gericht interventiepa­trouilles aansturen om de verdachte(n) op te sporen. De politie geeft nuttige informatie voor de bewoners door aan de BIN-coördinator.

5 Buurt Informatie Netwerk
In feite zijn we een extra paar ogen voor de politie !

6 Buurt Informatie Netwerk
Wat zijn wij NIET, … groepering van mensen die toezicht rondes of patrouilles uitvoeren

7 Buurt Informatie Netwerk
BIN Bruynenbaert opgestart in 2015 Waar staan we nu ! Huidige aantal leden : 71 wat +/- 5 % is van het aantal woningen ( +/ ) in de Wijk Bruynenbaert !!!

8 Buurt Informatie Netwerk
BIN leden per straat Antwerpsesteenweg (Tussen Kontichsest. en G. Gezellestraat kant centrum) 1 Arkel - B. L. de Borrekenslaan Constant Permekelaan 4 Baron van Ertbornstraat (Solhofdreef tot Kontichsesteenweg) 1 Drie Bunder - Frits van den Berghelaan Gustaaf de Smetlaan 6 H. De Braekeleerlaan Heiveld - Helenboslaan Hoevelei 6 J. F. Kennedylaan Jacob Smitslaan - James Ensorlaan Jan Stobbaertslaan - Kamersveld Kerkeveld 1 Kleine Grippe Kontichsestw 2 Merelveld Oudestraat 1 Schuurveld Vrijheidsstraat 1 Wolffaertshoflaan Wouwersveld 1 Totaal : 71 leden

9 Buurt Informatie Netwerk
Waar willen we naar toe ! tenminste één BIN lid in iedere straat van onze wijk ! Dus er is nog werk aan de winkel !


Download ppt "Buurt Informatie Netwerk"

Verwante presentaties


Ads door Google