Ideale School groep 3 Gebouw

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Management & Organisatie
Advertisements

ROC Mondriaan Domein Zakelijke Dienstverlening Haverkamp 250
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
Aandachtspunten voor een jeugdtraining
ISchool Koll groepje Maarten, Rob, Jason, Elmina, Paola en Daisy Docent John Hukom.
Welke koers vaart het Zuyderzee College?
Informatieavond.
Gebruikersdag Gelukskunde 6 oktober 2009 VAN HARTE WELKOM! Gebruikersdag Gelukskunde.
Ideale School groep 3 Gebouw Ligging Wat vindt vinden wij belangrijk aan de ligging van de school? Een centrale ligging en goed bereikbaar met het openbaar.
ISchool Koll groepje Maarten, Rob, Jason, Elmina, Paola en Daisy Docent John Hukom.
LeerKansenProfiel op De Buutplaats Harro Veerman - coördinator
Welkom.
TOP AQUA. De omgeving Het gebouw Ruim Genoeg lokalen ICT ruimtes en mediatheek Grote bibliotheek Zelfstandige werkruimtes Sportfaciliteiten Goede keuken.
Na de basisschool Informatie over soorten voortgezet onderwijs.
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Even voorstellen.... Presentatie PABO-2 september 2009
D E I DEALE S CHOOL GroepKOLL3EnEenHalf Eric, Jan, Dave, Arjen, Raymond en Remko.
De Ideale School Robert Erich Hans van Wieren Renske Blom
Het Mebra Kollege Informatieavond.
Prikkel: leren is leuk Mediamatic • Cidi Davidse •
Mayte Lesley kinderarbeid Raiko Noah Nina.
De Zeester Informatieavond - Ouderpanel 12 maart
Wonen in Nederland Hst 3: Stedelijke vraagstukken van grote en middelgrote steden in Nederland.
HUMAN MOVEMENT & SPORT er in 2028 uit?
DALTON compleet?.
Van harte welkom namens
De Wingerd: een brede school in ontwikkeling….  Ontwikkelingsarrangementen  Buurt  Kunst en cultuur.
ISchool Koll groepje Maarten, Rob, Jason, Elmina, Paola en Daisy Docent John Hukom.
D E I DEALE S CHOOL GroepKOLL3EnEenHalf Eric, Jan, Dave, Arjen, Raymond en Remko.
Van ICT-coördinator naar ICOACH
Tessa Alexander Karima Ettayebi
Competentiegericht leren vmbo
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
OPLEIDING ONDERWIJSASSISTENT
Van groep 8 naar klas 1 Paul Koolen muziekdocent
‘Onze ideale school!’ Presentatie Koll Datum: 26 oktober 2010
Voorlichtingsavond MAVO 3
Stages Keuzen en kansen.
Van groep 8 naar klas 1 Het Nieuwe Eemland Amersfoort
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
GSTPGO1 Onderzoek in Onderwijs
Krimp biedt kansen ! 3 november 2015.
Welkom! Ouderavond TK2+ project Donderdag 26 november 2015.
Vijf gelijke dagen model  De praktijk  Waarom?  Voordelen  Nadelen.
Montessori Lyceum Amsterdam Een impressie voor betapartners “HELP MIJ HET ZELF TE DOEN”
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
Na de basisschool. beroepsopleidingen basisschool voortgezet onderwijs.
Op naar het VO…….. En nu?. Wat kunt u verwachten? uur- Wat houdt het VO in? - Het schooladvies; waarop is dit gebaseerd? - Uitleg over de Centrale.
Informatieavond Adalbert Basisschool ‘Andere schooltijden?’
Informatieavond leerlingen en ouders mavo scholen Dunamare Overstap 4 mavo naar 4 havo per
Voorlichting rsg de Borgen. Voor iedereen Dichtbij huis en vertrouwd Alle opleidingen in huis De route die bij je past De plek die bij je past.
Welkom Dinsdag 2 april uur Andere schooltijden.
Differentiëren & klassenmanagement
Welkom Voorlichtingsavond ouders groep 8 Het Twickel College Borne Welkom Voorlichtingsavond ouders groep 8 Het Twickel College Borne.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Religie, mens en samenleving (voorlichting algemeen) 1 RMS – Wat? Waarom? Voor wie? Presentatie voor de leerlingen van VWO 3 over een nieuw keuzevak in.
Schoolplan Een verdere uitwerking van onze visie op toekomstig leren.
Studiereis Finland Maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2013.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Vervolgadvies Wat is op dit moment de beste opleiding voor mijn kind?
23 maart 2017 profilering.
Studie vaardigheden Thema 2 : Plannen.
Onderwijsontwerp cluster havo/vwo
De Frissel Veenwouden Ouderavond 3 april Keuzes klas 2.
We gaan vernieuwen! KWT en VO verdwijnen
van Basisschool naar Voortgezet Onderwijs
Transcript van de presentatie:

Ideale School groep 3 Gebouw Ligging Wat vindt vinden wij belangrijk aan de ligging van de school? Een centrale ligging en goed bereikbaar met het openbaar vervoer, trein, bus. In de buurt van bedrijven zodat er makkelijker context gericht geleerd kan worden. Bosrijke of lommerrijke omgeving voor schone lucht en rustige omgeving voor goede concentratie en rust. Entree Wat vinden wij belangrijk aan entree van de school? Visitekaartje voor de school overzichtelijk en ruim van opzet om grote groepen te verwerken -Toezicht op wie er binnen komt. Aantrekkelijk vormgegeven, eventueel met ruimte voor presentatie van werkstukken etc. Dit geeft betekenis aan de school. Concierges die iedereen begroeten bij binnenkomen.

Ideale School groep 3 Lokatie VELDHOVEN - De nieuwbouw van de Prins Willem Alexanderschool in Veldhoven komt niet langs de snelweg A2. De gemeente Veldhoven heeft dit besloten, ondanks een eerdere vergunning die ze hiervoor had afgegeven. Over de plek was tot in de Tweede Kamer verontwaardiging ontstaan. Ouders protesteren tegen de bouw van een basisschool aan de A9. Dieselroet is slecht voor de luchtwegen, betogen ze. Maar gemeente en schoolbestuur zien geen andere oplossing. In de oksel van de A2 en de A9 ligt Ouderkerk aan de Amstel. Vierentwintig uur per dag razen er motoren, auto’s en vrachtwagens over de snelwegen langs het dorp, met bestemming Amsterdam.

Ideale School groep 3 Entree Een concierge die persoonlijk de leerlingen begroet

Ideale School groep 3 Lokalen Grote overzichtelijke lokalen met verschillende werk- en doehoekjes. Overal Computers voor ICT opdrachten waar lln. zelfstandig kunnen werken Voldoende goede stoelen en tafels, ook om in groepjes aan te werken Theorielokaal: minstens uitgerust met beamer, smartboard ed, kasten aan de zijkant met 'kleine' bibliotheek maximaal 24 lln. per lokaal omdat ruimte en lln. te overzien moeten zijn. Praktijklokaal Afhankelijk van de grootte van het lokaal, maar praktijk lessen met 1 docent is een aantal van 16 leelingen max Optie is een grootte ruimte met diverse beroepsgerichte stromingen met voldoende vakdocenten techniek breed (voorbeeld goudse waarden) Theorie lokaal Kleinere groepen, bijvoorbeeld maximaal 20. Daarmee is voldoende ruimte in het lokaal om naast het frontale lesgven ook in groepen gewerkt kan worden (Montessori-achtig ).

Ideale School groep 3 Ideaal Lokaal en ICT!

Ideale School groep 3 Sportzalen Wat vinden wij belangrijk aan de sportmogelijkheden en waarom? -Voorzieningen, binnen en buitensporten, ruimte voor moderne sporten. Klimmen, Judo, Fitness ( Roland), Karate en meditatie (hoofd leegmaken) Schaatsmogelijkheden, ski-vakanties?

Ideale School groep 3 Sportzaal of lekker id buitenlucht?

Ideale School groep 3 Aula Aula meubilair, voorzieningen, wat voor eisen moet dit voldoen? Goede kantine met gezond voedsel? Ruimte om te stoeien? Naar buiten te lopen in het bos?

Ideale School groep 3 Gezonde kantine?

Ideale School groep 3 Schoolklimaat Er moet gestreeft worden naar een schoolklimaat waarin leerlingen en medewerkers zo goed mogelijk functioneren. De begeleiding richt zich op alle leerlingen Leerlingbegeleiding is een taak van alle medewerkers Leerlingbegeleiding moet systematisch geoorganiseerd zijn en ondersteund door deskundigen Een goed opgezet LL volgsysteem, waarin de ontwikkelingen van de LL op het gebied van prestaties en emotioneel goed gevolgd kunnen worden

Ideale School groep 3 Schoolklimaat?

Ideale School groep 3 Dagindeling Lesuren: begintijd, eindtijd, duur vd lessen wat is onze mening hierover? Overweging zou kunnen zijn om lessen later te laten beginnen. Het ritme van leerlingen is aan het veranderen, zie het artikel "Puberbrein" Je zou moeten kijken naar een indeling met bijv, beginnen met sport, vervolgens theorie en om indutten te voorkomen daarna praktijk lessen. Frontale lessen kort houden, voldoende ruimte houden voor zelfstandig/groepswerken. Zelfstudie ruimte in het rooster Leerlingen de gelegenheid geven om op school en met ondersteuning huiswerk te maken Pauze hoe lang en hoe vaak Na 2 uren les te hebben gehad, korte pauze, daarna 2 lessen en een lange pauze.

Ideale School groep 3 Dagindeling niet te lange lessen

Ideale School groep 3 Ideale Pauze

Lessen/instructievormen Ideale School groep 3 Lessen/instructievormen Lokaal opstelling Hoefijzer, recht….. Losse tafeltjes zodat eenvoudig van werkvorm kan worden gewisseld. Subgroepen Subgroepen ruimte om sterke en zwakkere leerling samen te laten werken Ruimte om workshops bij te wonen,van docenten of externe. ICT gebruik ICT gebruik Computers, hoeveel per leerling, systeembeheerder

Ideale School groep 3 Lokaalopstelling

Ideale School groep 3 Subgroepen

Ideale School groep 3 ICT-Gebruik

Onderwijvorm, Visie en Schooltype Ideale School groep 3 Onderwijvorm, Visie en Schooltype Onderwijsvorm: Gebaseerd op Van Parreren, Jenaplan/Montessori, Vmbo volgens goudse waarden, veel met handen, doen en denken (Vygotskij) Havo/Vwo iets meer traditioneel, Intellectuele uitdagingen om de ‘hersenhonger’ te voeden Visie Moderne school met normen en waarden, respect voor elkaar, volgens NIET STOREN-principe; er mag veel (vrijheid, eigen keuzes maken, zaken zelf plannen), maar je mag elkaar niet storen (bv zelfstandig werken met niet te luide muziek) “We leiden onze leerlingen op om in de huidige maatschappij met enorm snelle ontwikkelingen zich zo goed mogelijk te redden en de tools daarvoor me te geven”. Schooltype Onderbouw bovenbouw gemengd, Vmbo-Havo-Vwo. Maximaal 900 leerlingen? Waarbij het ons goed leek dat het Vmbo geinspireerd wordt door Goudse Waarden, vakken dus vanuit context.

Ideale School groep 3 Kortom wij hebben de ideale school: Docent ↑ van het jaar

Ideale school; de toekomst??? Om verder te bekijken: Koefnoen Leraren in het Vmbo Onderwijs anders Activerende Didactiek http://www.youtube.com/watch?v=zbRTDdlk2oM (ideale leerkracht) Nieuwe Werkvormen Wat moet er aan het Onderwijs worden verbeterd Onderwijsvernieuwingen Toekomst van het Onderwijs Toekomst van het leren Het Nieuwe Leren Zelfstandig Leren