Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Is er leven na de dood?.
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Evangelie der genade Vragen :
Zonde, de grootste vijand
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Vrijheid?!.
Vader wie bent u? Vader ziet
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Genade en veroordeling
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
Op weg naar Herstel Op Weg naar Herstel 4 januari 2014 ’t Veerlicht
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Onze identiteit in Christus
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
In de leerschool van het gebed
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Christelijke Vrijheid
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Waarom al dat lijden als God goed is?
Hoe luister je naar de wet van God?
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Leven zoals past bij God
Strijd tegen de zonde?.
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Bid mee, help mee en geef!.
Welkom in de samenkomst
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
Welkom in de samenkomst
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
"de goede strijd".
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Welkom in deze kerkdienst
“de liefde van God”.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
WIJ MOGEN LEVEN MET CHRISTUS Romeinen 6:8: “Wanneer wij met Christus gestorven zijn, geloven we dat we ook met Hem zullen leven.”
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
Gedachteniszondag 22 november 2015 Jij was verweven met mijn leven. De dood heeft ons uiteen gejaagd. Toch is ons iets van troost gegeven: Jouw naam staat.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
1.
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
5 – Hoe word je relaxed?.
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Jezus ontmoeten - straks
Les 18 Mijn wereld.
Transcript van de presentatie:

Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Mattheüs 5:4

De Bergrede De betekenis van de zaligsprekingen Alle christenen moeten zo zijn Alle christenen moeten deze karaktereigenschappen bezitten De eigenschappen verwijzen niet naar iets dat je van nature bezit Ze tonen het grote verschil tussen christenen en niet-christenen Ze kennen een natuurlijke opbouw

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Treuren omdat… …ik het tegengestelde doe van wat God van me vraagt

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Wij weten dat de wet het werk van de Geest is, maar door mijn natuur ben ik uitgeleverd aan de zonde. Wat ik doe, doorzie ik niet, want ik doe niet wat ik wil, ik doe juist wat ik haat. Maar wanneer mijn daden in strijd zijn met mijn wil, dan erken ik dat de wet goed is. Dan ben ik het niet die handelt, maar de zonde die in mij heerst. Immers, ik besef dat in mij, in mijn eigen natuur, het goede niet aanwezig is. Ik wíl het goede wel, maar het goede doen kan ik niet. Wat ik verlang te doen, het goede, laat ik na; wat ik wil vermijden, het kwade, dat doe ik.

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Maar wanneer mijn daden in strijd zijn met mijn wil, ben ik daar niet zelf de oorzaak van, maar de zonde die in mij heerst. Ik ontdek in mij de wetmatigheid dat het kwade zich aan mij opdringt, ook al wil ik het goede doen. Innerlijk stem ik vol vreugde in met de wet van God, maar in alles wat ik doe zie ik die andere wet. Hij voert strijd tegen de wet waarmee ik met mijn verstand instem en maakt van mij een gevangene van de wet van de zonde, die in mij leeft. Wie zal mij, ongelukkig mens, redden uit dit bestaan dat beheerst wordt door de dood? God zij gedankt, door Jezus Christus, onze Heer. Met mijn verstand onderwerp ik mij aan de wet van God, maar door mijn natuur onderwerp ik mij aan de wet van de zonde.

IK, ELLENDIG MENS! WIE ZAL MIJ VERLOSSEN UIT HET LICHAAM DEZES DOODS? Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden IK, ELLENDIG MENS! WIE ZAL MIJ VERLOSSEN UIT HET LICHAAM DEZES DOODS? Romeinen 7:24 (NBG)

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Treuren omdat… …ik in twee werelden leef

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Ik ben ervan overtuigd dat het lijden van deze tijd in geen verhouding staat tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard. De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn. Want de schepping is ten prooi aan zinloosheid, niet uit eigen wil, maar door hem die haar daaraan heeft onderworpen. Maar ze heeft hoop gekregen, omdat ook de schepping zelf zal worden bevrijd uit de slavernij van de vergankelijkheid en zal delen in de vrijheid en luister die Gods kinderen geschonken wordt.

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Wij weten dat de hele schepping nog altijd als in barensweeën zucht en lijdt. En dat niet alleen, ook wijzelf, die als voorschot de Geest hebben ontvangen, ook wij zuchten in onszelf in afwachting van de openbaring dat we kinderen van God zijn, de verlossing van ons sterfelijk bestaan.

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Treuren omdat… …omdat de wereld om ons heen lijdt

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder. Mattheüs 9:35

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Niet: Alleen onze zonde voor ogen Proberen die weg te krijgen Door allerlei daden

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Niet: Alles makkelijk wegwuiven – God heeft me toch gered

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden Maar: Zien op Jezus Het van Hem verwachten Het avondmaal als teken tot troost!