Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Atlas Leefomgeving Schakeldag 7 juni 2011 Julie Ng-A-Tham & Arne Willigenburg.
Advertisements

Economische Benutting van Forten
Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
Hoe ontstond dit initiatief ?
Welkom Informatiebijeenkomst IDOP Galder-Strijbeek 28 februari 2011.
Dorpsraad Keppel en Eldrik
Stichting Dijk van een Kust
Marco Oving Projectleider
De kern van Corio-Glana
Samen groeien… naar een leefbare gemeente Zundert Zeker nu ! Verder werken aan ambities met realiteit.
WELKOM.
1.Geschiedenis tot nu toe. 2.Wat is er al voor elkaar? 3.Belemmeringen/kansen 4.En wat wenst u nu en hoe wilt u zich er voor inzetten? 5.Tenslotte…. Waar.
Serious request-ambtenaren
18 mei Algemene beschouwingen CDA Noord-Beveland 2014 Inleiding Algemene beschouwingen 2014 Geen duidelijkheid kortingen Decentralisaties.
De Gouden Glans van MaS Effecten van maatschappelijke stages voor stagebiedende organisaties in Amsterdam.
GOED BETER BEST! Op weg naar kwaliteitsvolle jeugdlokalen en jeugdverblijven 19 maart 2011.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Open Dorp Erfgoed in de kijker. Waarom een Open Dorp? Meer aandacht voor erfgoed in het algemeen Meer aandacht voor erfgoed in het algemeen Meer aandacht.
Nationale Conferentie Kleine Scholen  De Weebosch - Bergeijk 14 december 2013.
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
NME: kiezen, leren, meedoen
Departement Leefmilieu Dienst Waterbeleid19 april 2010 Provinciaal overstromingsgebied Duwijkloop Didier Soens, directeur dienst WaterbeleidLier, 19 april.
Buitenplaats Eemwijk Informatie avond 6 oktober 2011.
Grondwateronderzoek Schilderskwartier Informatieavond Schilderskwartier 30 juni 2010.
2 e Ontsluiting Stiphout I pagina 2 e ontsluiting Stiphout Aanleiding De Dorpsstraat is momenteel de enige weg waarmee de kern Stiphout ontsloten.
Uitkomsten Onderzoek Goed Geregeld Uitgezet onder 47 adviseurs van vrijwilligerscentrales en -steunpunten en onder 58 lokale vrijwilligersorganisaties.
Openbare vergadering 26 november Activiteiten Dorpsplatform 2012 Contact met Gemeente Ondersteuning van burgerinitiatieven Buurtbusproject AED project.
Accommodatiebeleid Inspraak en informatiebijeenkomst Beheersstichtingen 28 januari 2013.
Nr. 3, augustus 2013 ‘Ruimte om te leven met water’ PROJECT KOSTVERLORENSTRENG en KLOOSTERZIELSTRENG Waar staan we nu? In de afgelopen periode is gewerkt.
Startbijeenkomst Dorpsplan … ‘Een dorpsplan maken; leefbaarheid in perspectief’
1 1 ZO ZEIST Bouwen aan Brieven november Doelen Programma Dienstverlening aansluiten wensen en behoeften klant voldoen aan wettelijke eisen denken.
Landschap & ondernemen in Landelijk Noord CDR durgerdam, november 2008.
Stimuleringskader Groen-Blauwe diensten Stika Kempenland 16 April 2014
Bezien vanuit wandelknp- stelsel Hilver/Leije: initiatief en resultaat
‘Ruimte om te leven met water’
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Werken aan leefbaarheid in Maurik!
Toekomstig wonen in Diessen
een nieuwe LEADER periode
EENS ONEENS In Noord-Brabant mogen geen nieuwe veestallen komen die groter zijn dan 1,5 hectare (ongeveer 3 voetbalvelden).
Burgerinitiatieven.
Echte Burgerparticipatie
Stichting Welzijn en de Dorpsraden van Drempt, Hummelo, Keppel en Eldrik presenteren ideeën en suggesties over lenen en lezen van boeken.
Stichting Landschapsfonds Alphen aan den Rijn eo (SLA) Opgericht op 6 juli 2007 De doelstelling: - het behouden en ontwikkelen van het agrarisch cultuurlandschap;
Stichting Landschapsfonds Alphen aan den Rijn eo (SLA) Opgericht op 6 juli 2007 De doelstelling: - het behouden, ontwikkelen en ontdekken van het agrarisch.
SDH Opzet enquête november items over Harreveld 4 prioriteiten: – Prio A: Binnen 2 jaar – Prio B: Binnen 10 jaar – Prio C: Gewenst.
* KNOOPERF Achterveldse Eng Anne Jansen PCL, 16 juni 1.
MAGNUSKERK RESULTATEN ENQUETE AANTAL VERSPREID IN ANLOO 150.
Hansenstraat wil uit de vergetelheid….  Doel/aanleiding Leefbaarheid en veiligheid in de wijk vergroten, door een mooier, veiliger en meer sociaal straatbeeld.
Campagne Red de natuur in je buurt Naam van de spreker Naam lokale afdeling Natuurpunt.
Presentatie voor KHN, Afdeling Heerenveen Alvin Sibbald, programma manager 25 januari 2016.
DORPSVISIE NIJEVEEN Vijftig+ vrijwilligers hebben deelgenomen aan de Dorpsvisie Het initiatief is van de Dorpsvereniging en is financieel.
de missing link De natuurkaart is samengesteld door stadsontwikkeling & beheer in opdracht van de gemeente ( ) p.35.
Nieuwkoop, wat heb ik daar te zoeken?!? Jessica Megens Femke van Kampen Jord Klijn Joël Haasnoot Marije Spruit Kees Perquin.
SamenMeeNaarDeA2? Goes, 28 sept Situatie 2 Goes, 28 sept 2015.
Heroriëntatie landschap Lennart Graaff 7 oktober 2011.
Passantenhaven Cadzand1. Passantenhaven Cadzand-Bad Een wezenlijke versterking voor de Badplaats Passantenhaven Cadzand.
Agenda  Opening burgemeester Gelok.  Introductie wethouder Zandee.  Toelichting op het GVVP en de beleidsagenda door Dhr. Louwerse.  Gelegenheid tot.
Seminar asset management provincie Noord-Holland Grip op beheer en MEER Asset management in de gemeente Houten 4 maart 2015.
Informatieavond oud papier Welkom en inleiding programma.
Decentralisatie jeugdzorg: Transitie en Transformatie Klankbordgroepen Maandag 13 februari 2012.
Uitslag enquête De uitslag van de enquête Werkgroep Dorpsraad Nieuw Bergen 17 juni 2015.
Andere financieringsbronnen
7 maart 2013 Gemeente Terneuzen H. Dekker
Schouwing en collectieve dialoog 21 april 2016
Oprichting van de BIZ Krabbepolder/Zeehavengebied (Zuid)
Stichting Dorpsraad Brummen
Welkom bij de presentatie van:
Ontdek ons thuis en ontwikkel het samen verder!
Toekomst Oldambtster boerderijen
Transcript van de presentatie:

Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL

Inhoud Inleiding Voor wie een ommetje? Welke route(s)? Welke partijen? Hoe nu verder?

Inleiding (a) Dorpsplan Laag-Keppel & Eldrik (enquête najaar 2009): 32% van de inwoners vindt dat er op het gebied van wandel- en fietspaden in en om Laag-Keppel iets verbeterd kan worden aan het Ommetje LK – oude sluis en jachthaven. Het idee is ontstaan om een ommetje (wandelroute) op te zetten in Laag-Keppel. Er is al enig voorwerk gedaan door Ton Bertram, Henny Dokter en Chris Frencken (stagiair Vereniging Kleine Kernen Gelderland).

Inleiding (b) Dorpsplan Laag-Keppel & Eldrik (actieplan): - Ruimte voor voetgangers in Dorpsstraat en op de brug Oude IJssel verbeteren: meer toegankelijkheid en veiligheid voor voetgangers. - Inspelen op natuurvriendelijke activiteiten en recreatiemogelijkheden langs/op de Oude IJssel: recreatiemogelijkheden vergroten (op bescheiden schaal). - Afgesloten schouwpaden openstellen: wandelmogelijkheden vergroten. Lokaal de ruimte voor inwoners inrichten.

Inleiding (c) Laag-Keppel moet niet meer met de rug naar de Oude IJssel toe staan, maar met het gezicht. Het opstarten en promoten van een ommetje kan hier een begin voor zijn. Inkleuring: met aandacht voor natuur en historische bijzonderheden (folder). Het is een gebied met veel (cultuur)historische en landschappelijke kwaliteiten. Waar mogelijk aansluiten bij de ideeën van de Pallandt van Keppel Stichting (Concept Landgoedvisie, 2011).

Voor wie een ommetje? Dorpsplan: Op de vraag ‘In hoeverre zou u het er mee eens zijn als toerisme in Laag-Keppel en Eldrik zou worden gestimuleerd?’ geeft 40% van de inwoners aan het (zeer) eens te zijn, is 37% neutraal en is 23% het (zeer)oneens. In eerste instantie alleen voor de eigen inwoners? Dat betekent geen opname van de wandeling bij een VVV of andere toeristische organisatie. In de praktijk: een folder h-a-h verspreiden in Laag-Keppel.

Welke route(s) Over reeds bestaande paden. Sommige paden zijn nog niet publiekelijk toegankelijk. Geen openstelling paden aan kasteelzijde eiland. Eerste voorstel: twee routes (zie Google Earth).Google Earth Andere ideeën?

Welke partijen? Eigenaren van de gronden (overleg, lokaal draagvlak zoeken) - Gemeente Bronckhorst - Pallandt van Keppel Stichting (landgoed) - Waterschap Rijn & IJssel - Eigenaar Cafetaria Overige belanghebbenden? - Woonbootbewoners - Jachthaven - Stichting Wandelpaden Hummelo & Keppel

Hoe nu verder (a)? Toestemming krijgen om alle paden definitief te openen - Inzicht krijgen in de eigenaren van de grond waarover de route gaat lopen (Chris). - Contact zoeken met eigenaren / belanghebbenden, op de hoogte stellen / overleg plegen. - Notariële acte? Afspraken vastleggen. Inrichting Dorpsplan: 14% van de inwoners ziet één of meerdere bankjes langs wandelpaden of in het dorp het liefst geplaatst worden langs de Oude IJssel en bij de oude sluis. Er staan al veel bankjes op het landgoed Keppel. Waar moeten nog bankjes komen?

Hoe nu verder (b)? Inkleuring Welke natuur- en historische bijzonderheden moeten naar voren komen? Dorpsplan: 85% van de inwoners vindt het (zeer) belangrijk dat wandelpaden in en om Laag-Keppel en Eldrik goed zijn aangegeven en onderhouden. Beheer Zijn er genoeg vrijwilligers voor onderhoud? Promotie Hoe maken we het ommetje bekend  enkel een folder?

Hoe nu verder (c)? Verdere praktische zaken: Financieel - Compensatie voor eigenaren? - Kosten folder? - Vergoeding vrijwilligers? - Andere? Aansprakelijkheid - Wandelverzekering bij Provincie Gelderland? - Vrijwilligersverzekering bij de gemeente Bronckhorst?