Het Lam verandert Geween in Gezang

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Wie is God en wat is Zijn Naam
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: God is great © 2001 Hillsong Publishing / Unisong Music Publishers 1/11.
GLORIE AAN GOD (Mark Williams. Ned. tekst: Jan Visser)
Zingen Vers 1 Heel de schepping, prijs de Heer!
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
HOEZO BIDDEN?.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Votum en Zegengroet Zingen: Psalm 18: 1 Gebed
De Gelijkenis van de tien bruidsmeisjes
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
God is trouw Hij gaf zijn woord
“De andere kant van de medaille”
zegels Johannes die huilt boekrol heel veel enthousiaste aanbidding een leeuw als lam.
Christus als profeet. De profeet: de stem van God God wil het liefst met ieder persoonlijk spreken. In Israël (na de zondeval) is voorzien in personen.
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
UAM 6 God in den hoog’ alleen zij eer En dank voor Zijn genade, Daarom dat nu en nimmermeer Ons deren nood en schade God toont zijn gunst aan ons geslacht.
Hartelijk welkom in deze dienst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
‘U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. …
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. J. Breman.
Zingen Vers 1 Halleluja, lof zij het Lam, die onze zonden op Zich nam,
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan. Na de zegen Lb. 434: 1,2,3 Schriftlezing: 1 Korinte 11: Tekst: Zondag 28.
Vrijdag 13 juni 2014 Gezellig samen voetbal kijken in de Soos vanaf uur. Komt u ook?
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Zingen Vers 1 Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Zingen Vers 1 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,
Zingen Vers 1 Wij knielen voor uw zetel neer,
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Liturgiebr. D. v Harten Collecte: Diaconaal centrum Eindhoven Psalm100:1, 2 L. Psalm150: Psalm100:3, 4 T. Psalm150: Gezang139:1, 2 Psalm145:1 Gezang107:1,
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Psalm 148 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER, hoog in de hemel van zijn eer. Looft Hem, die in de hoge troont, gij engelen, die bij Hem woont. Looft.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. K. Groeneveld.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds M. Dubbelman
de zeven zegels in het boek 'de Openbaring'
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
‘in de hemel, en op aarde’
WAARDIG IS HET LAM Les 4 voor 26 januari 2019.
Transcript van de presentatie:

Het Lam verandert Geween in Gezang LEZEN: Openbaring 5 Het Lam verandert Geween in Gezang

BIBLION Boekrol Supergoed gesloten, alleen wie volmacht en geautorizeerd is…. Gods regeeraccoord Niemand nergens…. Geween Gesloten boek… Spanning…. Stilte

Ladd: De toekomstige, uiteindelijke overwinning van de Messías is een uitbreiding van de overwinning die Hij al behaald heeft.

De leeuw van Juda wordt aangekondigd...., maar er verschijnt een Lam!

Het lam is vervolgens de meest gebruikte aanduiding van Christus in Openbaring Hij heeft overwonnen als Lam, Hij heeft dus overwonnen aan het kruis! De priesterlijke Mesías wordt gecombineerd met De lijdende Mesías.

Joh. Verenigt hier de koninklijke Mesías, met de lijdende knecht Jes

De lam-leeuw

Geslacht Letterlijk: gekeeld Openbaring benoemt de dood van de Here Jezus als een verzoeningsoffer Echo van Jesaja 53:7 LXX zelfde: de slachtbank Ook voor de martelaren: onthoofd 6:9 en 18:24

HOORNS Symbool van kracht en macht Dan. 7:7, 8, 20-24; Openb. 17: 3, 7 De 7 hoorns: de volheid van de macht van Cristus, het Lam; Cf. Mat. 28:18; 1 Cor. 1: 24.

Gewoonlijk zien we het kruis als de plaats van verzoening Gewoonlijk zien we het kruis als de plaats van verzoening. Johannes voegt toe: op grond van het offer als Lam van God, krijgt Christus de rol van Koning en ontwikkelt Hij het Koninkrijk Gods.

Bv. Esther,sterker, het Lam neemt de rol en ontvangt aanbidding! Vers 7: Iets ongehoords! Het lam durft zomaar naar de troon te gaan, zonder geroepen te worden of toestemming te vragen! Bv. Esther,sterker, het Lam neemt de rol en ontvangt aanbidding!

Ladd: “Hier wordt Openbaring 1:1 vervuld

Paralelle aanbidding in Op. 4 en 5 Gloria van God 4:2b-8a Aanbidding v.God 8b-11 Eerste hymne 8b Vertelling 9-10 Tweede hymne 11 Gloria van het Lam 5:5-7 Aanbidding vh Lam 8- 12 Eerste hymne 9-10 Vertelling 11-12a Tweede hymne 12b

Met deze nieuwe situatie klinkt een nieuw loflied! Nieuw Gezang Elke morgen .... Met deze nieuwe situatie klinkt een nieuw loflied! Veel nieuws in Apoc. : nieuwe naam 2:17; 3:12; nieuw Jeruzalem 3:12; 21:2;

Vs. 9: Gekocht Koop- vrijkoop van slaven Gods internationale volk Laat dit ons ook motiveren tot loven en zingen, meezingen en aanbidden!

Vs. 10 De betere tekst: HEN .... HUN, Het gaat over de gelovigen, niet de ouderlingen zelf.

VS. 12 Met 7 woorden wordt de waardigheid van het lam uitgesproken. Hij is ten volle waard om alles, maar dan ook alles te ontvangen en nemen. De meest uitgebreide lofzang tot op dit moment is... Voor het Lam van God.

Vs. 13 Allen maar dan ook allen, Vervulling van Filipenses 2, vs. 10 Het koor groeit en groeit, alsof de 4 dieren, 24 oudsten, en miljoenen engelen weinig zouden zijn, doet tenslotte ook nog de gehele schepping mee!!

Uiteindelijk VERENIGEN allen zich in de lof aan de Eeuwige en aan het Lam. Tegelijk.

Uam 100 Melodie: op waak op zo Gij zijt waardig te ontvangen de heerlijkheid, de lofgezangen en macht en rijkdom, wijsheid, kracht: die de zegels moogt verbreken, die eens het oordeel uit moogt spreken, want Gij zijt als een lam geslacht. Gij kocht ons met Uw bloed, Gij zijt oneindig goed, halleluja! Gij hebt voor God/ ons vrijgekocht uit elke stam, uit ieder volk.

U zij lof en roem en ere, o onze God en onze Here, die op de troon gezeten zijt. Aan het Lam zij lof gegeven: die ons tot vorsten heeft verheven, die ons tot priesters heeft gewijd. In hemel, aard en zee juicht alle schepsel mee: halleluja! Alles wat leeft, wat adem heeft, looft Hem die overwonnen heeft.

Openbaring 5 Presentatie gemaakt door Ds. A.T. van Blijderveen Hardinxveld-Giessendam, 2012.