Romeinen 1:16  Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
WAAROM Stierf JEZUS?.
Waar komt je geloof vandaan? HC zondag 25 en Markus 16:9-20.
Romeinen 15:19-22 Plannen van Paulus.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
4 De kracht van de Geest.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Het dynamiet van het Evangelie.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen Denken en Dienen.
"Maaltijd van de Heer" met 'nablijven'
Deel II verzoening.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
1. 16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont? 1Korinthe
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Psalm 85 Het Kruispunt: hemel en aarde omarmen elkaar Het Kruispunt: hemel en aarde omarmen elkaar Keerpunt Keerpunt Uithangbord Uithangbord Lichtbron.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
SCHAAM JE NIET VOOR HET GELOOF
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden…
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Christelijke Vrijheid
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
Paulus’ bediening.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
23 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik... 1Korinthe 15:1-11: Christus' opstanding als historisch feit & essentie van het Evangelie Christus' opstanding.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
In Uw licht zien wij het Licht
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Lammetjes die het Lam volgen. Onder het bloed Machtig weerloos Openb. 5:6 “Het zag eruit alsof het geslacht was …” Machtig weerloos Openb. 5:6 “Het zag.
Waarom bidden? Filippi 44-7.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
"de goede strijd".
25 oktober 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 1 18 Want het woord des kruises is wel voor hen, die verloren gaan, een dwaasheid, maar voor ons, die behouden.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
De vrucht van het kruis! Pasen en Pinksteren. 1 Cor. 5:7-8
Zondag 34 Alleen God!.
Het is in de hemel net zo onrustig als op aarde.
Transcript van de presentatie:

Romeinen 1:16  Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook voor andere volken.

triomftochten  Hij heeft zich ontdaan van de machten en krachten, Hij heeft hen openlijk te schande gemaakt en in Christus over hen getriomfeert (Kol.2:15)  God zij gedankt dat Hij ons in zijn triomftocht meevoert en dat Hij overal door ons de kennis over Hem verspreid als een aangename geur (2 Kor.2:14)

δύναμις  Dunamis: kracht, macht, vaak in verband met een wonder

Het kruis: teken van macht