Een dag uit het leven van Jugat

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gesprekjes….
Advertisements

Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Leerlingenenquête •91% van de uitgedeelde enquêtes zijn terug binnengekomen. •Het 1 ste leerjaar heeft niet deelgenomen aan de enquête.
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
VOOR SLIMMEKES! Bloemen verwelken, schepen vergaan… dus koop geen bloemen en vlieg voortaan! Je zult maar een ééndagsvlieg zijn en je dag niet hebben!
Echte vrienden...! Twee koppels spelen kaart. Jef laat zijn kaarten op de grond vallen en terwijl hij zich bukt om ze onder tafel op te rapen, bemerkt.
GOEDE BAAS.
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
Woorden en tijd.....
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Powerpoint gemaakt door
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Ja hoor Power Po(i)ntje Is weer bezig geweest.
Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen. De Filippijnen bestaat.
By mp3v-pro of Vermeulen Producties 2006
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Zingen Vers 1 Soms groet een licht van vreugde
Wat maakt het leven zinvol?
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
De dag uit het leven van Mayibungi Hallo! Mijn naam is Mayibungi. Ik ben 12 jaar en woon samen met mijn ouders, mijn tante, mijn twee broers en mijn kleine.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Yes mama mijn eerste dag naar school. Ja je mag naar juf Mieke
Groot geloof 1.
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Ik ben Bob..
Piet en zijn vader zitten in huis. Piet zegt dat hij naar buiten gaat. Zijn vader zegt dat hij niet mag glijden op het ijs, omdat het ijs nog te dun is.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Eet smakelijk Bewerkt door Kaat, Heleen, Sien, Louise en Lennerd Niveau 7 Les 3.
Geluid aan.
Dagboek van een vrouw.
JUNIOR Mijn vriend.
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
De dag uit het leven van Maria Elena
Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Rekenen groep 4.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Normale zin Subject + verbum + complementen zonder prepositie + complementen met prepositie Voorbeelden: Hij vertrekt elke morgen om 8 uur met de bus naar.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Aan de vis wordt gevraagd waar hij op vakantie geweest is.
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Boer Sjarel en de veearts....
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
‘Mixed up piles’.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
‘Tot morgen. ’ roept de juf
Transcript van de presentatie:

Een dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat. Ik ben 10 jaar en ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.

Mijn dag begint extra vroeg vandaag. We staan op om 6. 00u Mijn dag begint extra vroeg vandaag. We staan op om 6.00u. Zoals elke dag brengen we eerst een gebedje aan onze god Ganesha. We vragen hem of hij ons wilt helpen met de oogst. Na het ontbijt ga ik me wassen bij onze nieuwe pomp vlak bij ons thuis. Daar komt helder en fris water uit, heerlijk!

Vandaag ga mama en papa helpen met tamarinde te oogsten Vandaag ga mama en papa helpen met tamarinde te oogsten. Dat zijn grote peulvruchten. Heel het dorp werkt samen, dus ook de kinderen. We gaan daarom vandaag niet naar school. Hopelijk kunnen we veel vruchten verzamelen. Dan verdienen mijn ouders meer geld. Ik vind het zalig om eens een hele dag buiten te kunnen zijn en niet met mijn neus tussen de boeken moet zitten. Om 7.00u vertrekt de bus naar de plantage.

Om 7. 30u zijn we al op de plantage Om 7.30u zijn we al op de plantage. Mijn vader kruipt samen met de andere mannen in de tamarindebomen. Ze schudden dan de bomen heen en weer, zo vallen de vruchten op de grond. Wij rapen ze op en doen ze in een mand. Mama en alle vrouwen zorgen er dan later voor dat deze peulvruchten proper zijn en dat ze goed kunnen drogen. Ze worden dan op de markt verkocht.

Om 12.00u ben ik blij als papa roept dat het welletjes is geweest voor de voormiddag. Eindelijk kan ik wat eten, mijn maag rommelt al veel te lang. En wat eten we? Chapattis (een palt broodje) met groenten, mmmm, heerlijk… Na het eten is er nog even tijd om samen met mijn vriendjes een spelletje te spelen.

Om 13. 00u beginnen we terug met tamarinde te rapen Om 13.00u beginnen we terug met tamarinde te rapen. Stiekem hoop ik dat de dag vlug voorbij is. Eigenlijk ga ik dan toch wel veel liever naar school bedenk ik me. Na een hele dag werken op het veld hebben we heel wat manden kunnen vullen. De mama’s dragen de manden op hun hoofd. Ik vind dat fantastisch hoe ze dat kunnen. Ik zou dat ook willen leren, maar tja, ik ben een jongen…

Het is 18. 00u als we terug thuis zijn Het is 18.00u als we terug thuis zijn. Mama heeft mijn lievelingsgerecht gemaakt, rijst met curry. Hmmm, het water loopt al in mijn mond!

Deze avond Ik heb een pijl en een boog gemaakt met twee stukjes bamboe en een veter uit mijn sportschoen. Samen met mijn vriendinnen Chandani en Merriam heb ik mijn nieuwe boog uitgetest. Ondertussen is het al 20.00u. Ik ben doodmoe! Tijd om te gaan slapen! En morgen…..gelukkig weer naar school!