Voorlichtingsavond groep 3

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een schooldag in groep 1, 2 en
Advertisements

Informatieavond groep 3 / 5b september 2013
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel. Legitimering 1919 School en kindertuinen wil de jeugd nader brengen tot de natuur en daardoor tot het leven zelf.
Welkom op de Julianaschool
Informatieavond groep 4 5 september 2013
Informatieavond groep 3 / 5b september 2013
Informatie-avond Groep 2/3.
Welkom in groep 4B!.
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Welkom in groep 3.
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Informatie-avond Groep 3/4
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Informatie avond groep 3
Informatieavond groep 3 WELKOM
WELKOM OP DE INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6. EVEN VOORSTELLEN……..
r.k. daltonbasisschool 'De Leer '
Welkom op de ouderavond van de groepen 3 op basisschool de Berensprong
Ouderavond Jaaroverzicht groep 5
Welkom in groep 3 en 4.
Informatieavond groep 3 en 4 pcbs de Claercamp
Informatieavond groep 3a
INFORMATIEAVOND GROEP 3/4
Even voorstellen José Vries Ammy Langkamp. Even voorstellen José Vries Ammy Langkamp.
Informatieavond groep 4
Op de informatie avond van groep 5 en 6
Welkom in het eerste leerjaar!
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Informatieavond groep de kikkers basisschool Prins Constantijn
Basisschool Op De Horst
Even voorstellen Ammy Langkamp José Vries. Even voorstellen Ammy Langkamp José Vries.
Welkom in groep 1/2B.
Welkom! Informatieavond september en januari schooljaar Groep 3
Op deze avond komt aan bod:  - voorstellen van de juffen  - nieuwe website  - de combinatiegroep / coöperatieve werkvormen werkvormen  - gezamenlijke.
Informatieavond groep 3
Info avond groep 3 17 september 2015
Informatie groep 4 Schooljaar
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Informatieavond Groep 6A. Programma Groepsinformatie Algemeen Rekenen Taal Spelling Estafette Schrijven Aardrijkskunde Geschiedenis Natuurkunde/ schooltuin.
Informatieavond groep 3/4
Welkom in groep 8. Waar gaan we het over hebben? Wie zijn wij? Hoe ziet onze dag er uit? Wat leren we in groep 8 Afspraken bij de gymles Huiswerk Voor.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag sta ik juf Hilde voor de klas. Op vrijdag staat.
Welkom Uw kind zit dit jaar in groep 3. Groep 3 is een belangrijk jaar waarin de kinderen erg veel leren! In deze PowerPoint wordt de belangrijkste informatie.
Welkom in groep 3. Programma van vanavond  Leerkrachten van groep 3.  Nieuw in groep 3.  Praktische zaken.  Afspraken in groep 3.  De methoden. 
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Informatie avond groep 3. Planning van de avond Voorstellen Sociaal-emotionele ontwikkeling. Praktische en belangrijke informatie van de groep Actieve.
 Dinsdag 23 september  Dag indeling  Weektaak  Directe instructie model  Vakgebieden met doelen  Taakspel  Groepsdoorbrekend werken  Tips.
Informatieavond groep 3
Informatiemiddag groep 5 Geert Snijders. Leerkrachten groep 5 Geert Snijders van maandag t/m donderdag. Miranda de Jong, Judith Hendrikx, om de beurt.
Welkom op de informatie- avond van groep 3&4.. Even voorstellen... Groep 3/4: Kelly Spooren & Anouchka van de Coolwijk.
INFORMATIE GROEP 4 Schooljaar GODSDIENST ●Iedere morgen beginnen we met gebed. ●Zingen doen we iedere dag. ●Twee keer in de week wordt er.
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Groep 7. Dagprogramma (voorbeeld) Inloop Trefwoord Stil lezen Rekenen Spelling Eten.
Welkom in groep 3/4 juf Ria & juf Kristel. Groep 3 - programma  Het ochtendprogramma in groep 3  Taal + lezen (Veilig leren lezen)  Pauze + fruit.
Welkom! Informatieavond september en 17 januari schooljaar Groep 3.
Welkom in groep 2!.
INFORMATIE GROEP 4 Schooljaar
Circuit en hoeken.
Informatiemorgen schooljaar
Welkom in groep 4 Voorstellen Oudercontact Verjaardagen Nieuwsbrief
Informatiemorgen groep Informatieavond groep
Voorlichtingsavond groep 3
Groep
informatieavond groep 3
Welkom op onze informatieavond
Welkom in groep 6/7!.
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Welkom in groep 4.
Transcript van de presentatie:

Voorlichtingsavond groep 3

Kring Iedere maandag beginnen de kinderen in de kring. In de kring worden door de kinderen allerlei belangrijke voorvallen verteld. Ook wordt er zo vaak mogelijk de uitleg van allerlei vakken in de kring gedaan.

Godsdienst Drie keer in de week wordt er een Bijbelverhaal verteld. Er wordt één methode gevolgd die op de hele school wordt gebruikt. Iedere maand wordt in de nieuwsbrief aangekondigd waarover de verhalen zullen gaan.

Taal In groep 3 leren de kinderen lezen. De methode ‘Veilig leren lezen’ wordt gevolgd, ook wel ‘maan, roos , vis’ genoemd. Aan de hand van allerlei korte opdrachtjes wordt een van die woorden behandeld en herhaald.

Dictee Iedere dag krijgt de leerling met dictee te maken, bijvoorbeeld door middel van: De woorddoos. De letterdoos. Het klikklakboekje. Het opruimen van de letterdoos. En de opdracht met stickervellen.

Het hele jaar wordt lezen gestimuleerd onder andere door: Bij het aanleren van een nieuwe letter wordt een verhaal voorgelezen. Iedere dag wordt er zelfstandig gelezen. Er zijn steeds boektentoonstellingen. De Kinderboekenweek wordt uitbundig gevierd. Er is een uitgebreide bibliotheek in de klas, met boeken van makkelijk tot moeilijk. En bij de methode behorende boeken.

Taal Werkschrift Leesboekje Letters

Computer De leerlingen werken om de dag op de computer met een programma dat nauw aansluit bij de methode Veilig leren lezen.

Er wordt iedere dag gerekend. Rekenen Er wordt iedere dag gerekend. De rekenmethode is ook een doorlopende lijn door de hele school, zoals u hieronder ziet. Het eerste half jaar zijn wij bezig met: Vijf structuur Bussommen en pijlentaal. Splitsen. Meer, minder, evenveel. Één op één relatie. Getallenlijn

Rekenen Het tweede half jaar: Tellen t/m honderd. Automatiseren van sommen t/m 10. Automatiseren van splitsingen t/m 10. Projecttaken voor rekenen met inzicht: meten, tabellen. Hoofdrekenen. Aan het eind van het jaar komt een onafhankelijke Cito toets. 1 2 3 4 5 6 7 8 10 12 14 16

Schrijven We schrijven met een driekantig potlood. In groep 3 leren de kinderen alleen de kleine letters aan. De hoofdletters komen in groep 4 aan bod. Het aanleren van de schrijfletter gaat via allerlei oefeningen, die vooraf gaan aan het schrijven in het schrijfschrift.

Zelfstandig leren Iedere dag wordt er zelfstandig geleerd op allerlei manieren. Hier één voorbeeld: Het planbord. . Ook leren we zelfstandig met lezen. Na de verplichte rekensommen is er zelfstandig leren met een extra uitdaging. Zo ook met taal. En niet te vergeten de weektaak vanaf januari

Natuur Dit jaar krijgen de kinderen natuurlessen. Die lessen worden zoveel mogelijk vanuit de praktijk gegeven. Het is een nieuwe methode.

Gymnastiek Één keer per week is er gymnastiek. Dit kan binnen of buiten zijn. Heel graag twee ouders die mee kunnen lopen en helpen.

Iedere week krijgen de kinderen een tekenles. Tekenen Iedere week krijgen de kinderen een tekenles.

Handvaardigheid Het vak handvaardigheid wordt ook wel crea of knutselen genoemd. Op de hele school is er een doorlopende lijn. We volgen de methode “handvaardigheid moet je doen”. De leerlingen krijgen met allerlei materialen te maken. Ook met allerlei kunststromingen, natuurlijk op kind niveau.

Muziek De kinderen krijgen les uit de methode “Muziek moet je doen”. De leerlingen maken kennis met allerlei muziek instrumenten daarmee spelen ze ook zelf. Tijdens iedere les wordt er een lied aangeleerd. Ook danslessen zitten hierbij.

sociale vaardig heid Omgaan met ruzie Aardig doen Een keuze maken samen spelen Opkomen voor jezelf Taak uitvoeren Ervaring delen Jezelf presenteren