DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN Op deze eerste foto zie je een persoon die schijnbaar een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
STUUR DIT AAN EEN SLIMME VROUW... EN AAN ALLE MANNEN... DIE ER TEGEN KUNNEN !!! Na 5000 jaar moppen over vrouwen... uiteindelijk moppen over mannen.
Advertisements

1.7 Aankopen moeten betaald worden
Ik wens je De kracht van god.
De Bank Presenteerd: Nieuw in Nederland. De „DRIVE THRU“ pin automaat. Nu pinnen zonder Uw auto te verlaten. Om alle voordelen van dit nieuwe pinnen uit.
Dé Bank Presenteerd: Nieuw in Nederland. De „DRIVE THROUGH“ pin automaat. Nu pinnen zonder Uw auto te verlaten. Om alle voordelen van dit nieuwe pinnen.
Een meisje van 16 gaat voor het eerst naar de disco.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
STUUR DIT AAN EEN SLIMME VROUW. EN AAN MANNEN. DIE ER TEGEN KUNNEN
Het is ’m best goed gelukt……
DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN  Op deze 1 e foto zie je een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat.
Sander Mager Roel Lafeber CE2A. Sinds een aantal maanden ben ik erg fanatiek de game ‘’Candy Crush’’ aan het spelen. Een klasgenootje van mij speelde.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Atari ! Ik speel KO, als je niets doet heb je nog maar één oog. Amai ! Ik ben dood. Ik gooi deze steen dan maar in dat kost je een hele groep Ik splits.
Ja hoor Power Po(i)ntje Is weer bezig geweest.
Deel 2. Zomaar weer een foto. Niks bijzonders te vermelden.
Een van de medewerkers legt uit over het bedrijf.
DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN  Eerst ziet men een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat.
die niet om jou zou huilen.
Loverboys.
Listige minnaars in de liefde
LEVENSFILOSOFIE LIEFDE begint met een GLIMLACH, groeit met een KUS ,
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Presentatie over: Konijnen
In 1987, in een klein stadje genaamd Sussex, werd een huisje helemaal vernietigd Alles werd buitengegooid, inclusief een bruin beertje... Het bleef.
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Dit gaat fout : Ali B & Gio
Ik voel me zo alleen !.
L.S. Via deze weg vraag ik u, uw school en uw leerlingen om medewerking, misschien is hulp in deze wel een beter woord. Ik ben naarstig op zoek naar Nederlandse.
Nieuwsbrief Maart - April 2011 Daniel Huisman Indonesia Holland
Flits 1 Spel 2. Les 3 AFSPELEN.
Escher.
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
Zingen Vers 1 Met Mozes zijn wij meegegaan, omdat de Heer ons riep.
Presentatie over wasberen
Paragraaf 2 Een gebied in kaart.
Van doelen naar reflectie
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
In 1987, in een klein stadje genaamd Sussex, werd een huisje helemaal vernietigd… Alles werd buitengegooid, inclusief een bruin beertje... Het bleef er.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Onze identiteit in Christus
Loverboys..
Welkom.
Producten & Werkprocessen
De Bank presenteert: BANK Nieuw in Nederland:
De supermarkt..
Hacken Gabriela & Shivam.
Een jongeman komt bij de kapper kapperenvraagt: Hoelang zal het duren voor dat ge mijn haar kunt knippen ?
Stef Bos & Bob Savenberg
Hoofdstuk B. Whatsapp Voorwaarden: Beveiligd Heel nuttig Categorie: Sociaal netwerken App Stores: App store: Apple Play store: Android Het gebruiken van.
Om soms eens dieper over na te denken
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Codekloppers Leren coderen. WAT GAAN WE DOEN? 4 oefen opdrachten 1 eindopdracht.
Ervaringen van en met PCL EXTRA STEUN. Ervaringen Onderwijs Transparant 1.Vul bij over Mijn Gegevens de juiste gegevens in 2.Vul de namen en gegevens.
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014 Walter de Groot Regio Coördinator ZH 2015.
terug naar het paradijs
God maakte in het begin alles.
Codetuts Academy Les 6 Module 2a Php Fundamentals 1.
Codetuts Academy Les 2 Module 2a Php Fundamentals 1.
UML De Basics en de Use-case Diagrammen. UML Introductie Unified Modeling Language Grafische modelleertaal Waarom UML? - UML wordt gebruikt om de werking.
Verhaalsommen groep 8. Peter doet mee aan de 10 km hardlopen. De baan is 400 m per ronde. Hoeveel ronden moet Peter lopen? a)15c) 20 b) 25d) 30.
Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en.
H3 Financiering van een bedrijf
Biolgie voor Jou. VMBO-BK.
Wat is je doel voor deze les?
Bellen tekenen Handelingen 2:1-2
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Atari ! Amai ! Ik ben dood. Ik gooi deze steen in, dat kost je zo een
Meest voorkomende trucs van digitale oplichting
Transcript van de presentatie:

DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN Op deze eerste foto zie je een persoon die schijnbaar een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

Wat hij werkelijk doet is het plaatsen van de valstrik in de geldautomaat om de pinpas van de volgende gebruiker te ”vangen”. PLAATSEN VALSTRIK

WAARSCHUWING Deze fraudeurs handelen meestal met z’n tweeën: een ooggetuige en een ander voor het “helpen” van het eerste slachtoffer.

 Wij zien hier het slachtoffer de geprepareerde geldautomaat gebruiken.  Hij steekt zijn pinpas in de gleuf en begint een transactie. HET SLACHTOFFER

FRAUDEUR HEEFT BEET…  De pinpas wordt “gevangen” en het slachtoffer vraagt zich af: “waarom?”.  Je kunt de fraudeur al zien naderen…

DE HULP  We zien hier de fraudeur die net doet alsof hij komt helpen…  Wat hij werkelijk probeert is de pincode van de “gevangen” pinpas af te kijken.

DE CODE VERKRIJGEN Hij overtuigt de klant dat hij de vastgehouden pinpas zal kunnen terughalen als hij de pincode gebruikt terwijl hij op “cancel” en “enter” drukt.

BESCHOUWD ALS INGESLIKT Na meerdere pogingen gelooft de gedupeerde dat de geldautomaat zijn pinpas heeft ingeslikt en gaan ze weer weg.

HET AFPAKKEN VAN EEN PINPAS  Kort daarna komt de fraudeur terug om de ‘gevangen’ pinpas te samen met de valstrik op te halen.  Hij heeft nu niet alleen de pinpas maar ook de pincode.

DE VLUCHT Met pinpas en bijbehorende pincode verlaat hij de geld-automaat. Uiteraard niet voordat hij geld van de rekening heeft gehaald.

DE VALSTRIK De valstrik is gemaakt van röntgenfotopapier, dat de fraudeurs graag gebruiken omdat de kleur lijkt op die van het kader van de automaat.

HET PLAATSEN De valstrik wordt ingebracht in de gleuf voor de pinpas waarbij er over gewaakt wordt dat deze niet volledig wordt ingebracht. De hoeken worden vastgeplakt aan boven- en onderkant van de gleuf.

ONZICHTBAAR Zodra de hoeken zijn vastgeplakt, is het vrijwel onmogelijk de valstrik te ontdekken.

HOE WORDT DE KAART “GEVANGEN” ? Er worden insnijdingen aangebracht aan weerszijden van de valstrik waardoor de kaart wordt tegengehouden en er geen transactie mogelijk is.

DE KAART TERUGHALEN Zodra de klant is vertrokken, kan de fraudeur de hoeken van de valstrik losmaken en deze samen met de kaart terugtrekken

AANBEVELINGEN  Als de pinpas wordt vastgehouden moet je nagaan of er geen papier in de gleuf zit vastgeplakt. Zo ja, de valstrik los maken en de kaart uitnemen.  Onmiddellijk de bank informeren.  nooit je pincode geven

STUUR DIT BERICHT DOOR AAN AL JE VRIENDEN Groet Eric