in de Vrije Basisschool ‘OLVI De Reuzenboom’ in Boom.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op de Julianaschool
Advertisements

Leerlingenenquête •91% van de uitgedeelde enquêtes zijn terug binnengekomen. •Het 1 ste leerjaar heeft niet deelgenomen aan de enquête.
vrije basisschool De Bloesem
Brede School Koninklijk Atheneum Hoboken
Ouderenweekcampagne Actief ouder worden, een leven lang • Ouderenweek 2012: november • Europees Jaar 2012 ‘Actief ouder worden en solidariteit tussen.
Werkwijze groep
Aan de slag met de gezondheidsmatrix
Wij nemen je mee naar de Basisschool in het centrum van Turnhout.
Welkom bij de startbijeenkomst van Shape Up Maastricht.
Jij, ik en wij… iedereen hoort erbij!!
Een kijkje bij de nt2.
Vrije Basisschool De Krinkel Ruisbroek - Puurs
Welkom.
Ouderbetrokkenheid is altijd een persoonlijk verhaal !
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Veilig thuis START Donderdag 6 november 2008.
PITSTOP. Programma 9u15 – 9u30: ontvangst 9u30 – 10u: evaluatie ‘09-’10 10u – 10u45: ervaringen scholen ‘09-’10 10u45 – 11u15: projectvoorstel ‘10-’11.
Proeftuinen Sporten maakt Sociaal BS Lyceum Hasselt Middenschool 3 Hasselt.
VERENIGING VOOR ALCOHOL- EN ANDERE DRUGPROBLEMEN (VAD) Een alcohol- en drugbeleid voor het secundair onderwijs.
Een bewegingsbeleid op school
Gewoon als het kan, buitengewoon kan ook!
In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen.
Gelegen in Kapellen..
Sint-Maarteninstituut Esplanade 6
Welkom in….
Project: Superfietsers. Superfietsers?  Kinderen verdienden gedurende de hele basisschool verkeersdiploma’s.  Superfietser is het laatste en moeilijkste.
Als het kriebelt na de lessen… moet je SNS-en Sport Na School-pas Zuiderkempen Schooljaar
Project: Superfietsers
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
Andere Schooltijden 12 januari 2015.
Zorgteam: juf Inge P, juf Inge DW, juf Martine, juf Heidi L, meester Dirk, juf Caroline V, juf Caroline P, juf Nicol.
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Kansarmoede en ouderbetrokkenheid
1. 2 Waarom Multimove in Damme ? 3 Nog geen activiteiten naar die doelgroep. Extra sportief aanbod na de schooluren. Meer kleuters aan het bewegen krijgen.
OBS De Waarborg Schooltijden Gezamenlijke ouderavond 7 april 2015.
LEA en sociale competentie & participatie Miriam Walraven 20 januari 2011.
Bewegingspaspoort Werkgroep BaO
Informatiebrochure Schooljaar G. Latinislaan Schaarbeek Vergotesquare Schaarbeek.
Tutti Frutti Europese schoolfruitactie Tutti Frutti – Fruit op school is een initiatief van: met steun van:
Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Mei 2015 Dhr. B. Korenstra c.b.s. de Vuurvlinder.
Loskuil -27 º º 38 S. Klue(Mr) Box 36, Bothaville 9660 Fb: Laerskool Loskuil.
Verkorte Middagpauze Model Obs ’t Hunnighouwersgat.
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Informatie avond schooltijden aanpassing 13 mei 2013 Agenda 1.Welkom; ouders, Jelte de Graaf, Monique van de Oever 2.Doel van de avond 3.Presentatie nieuwe.
Welkom Dinsdag 2 april uur Andere schooltijden.
Sportsnack Olen - Herenthout. Waarom organisatie van Sportsnack ? Overbevolking kinderopvang Daardoor op de spotsnackdagen minder kinderen in de opvang.
Mobiel 21 beweegt Doe mee met Woensdag Samdag.  Projecten en campagnes - Autovrije zondag - Red de stoep - Fietsvriendinnen  Educatieve activiteiten.
Mobiel 21 beweegt Doe mee met Woensdag Samdag.  Kleuterscholen - Woensdag Samdag - Aya campagne - SOS mijn kind op de fiets  Basisscholen - Woensdag.
MULTIMOVE IN DAMME. Waarom Multimove in Damme Geen aanbod naar doelgroep Sportief aanbod na school Actieve invulling opvang Kleuters aanzetten tot bewegen.
Kaprijke – Lembeke. Multimove project: jarig project ondersteund via ISB vzw College + advies sportraad Samenwerking met jeugddienst,
RKBS De Overplaats - Open dag – 15 februari 2012 – Een school waar je je hart, je hoofd en je handen leert gebruiken!
Introductieworkshop Rinelle van den Top. Een opwarmer!
Schoolopbouwwerk Menen
Onderzoek schooltijden Willibrordschool
Welkom!! Namens de Ouderraad.
TOELICHTING KDG HOGESCHOOL
Andere Tijden? Informatie-Werkavond andere schooltijden.
Ouderkring groep 7 Welkom in groep 7 juf Heleen woe-do-vrij di-woe-do
Brugfiguren onderwijs…. hulpverleners met een toverstokje?
De Vreedzame school Ouderavond 17 maart 2009 Het Klinket Welkom!
Waarom Multimove in Damme ?
Informatieavond groep 7-8
Buitenschoolse opvang Extra 2 april 2015
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Welkom!.
Buitenschoolse opvang Extra 2 april 2015
JUIST GYM.
Uitwisseling Denemarken
JUIST GYM.
Welkom bij de informatieavond van groep 8
Transcript van de presentatie:

in de Vrije Basisschool ‘OLVI De Reuzenboom’ in Boom.

Directie: Katleen Gielis Schoolsportgangmaker: Lieve Heymans

De grote speelplaatsen worden optimaal benut.

De turnzaal heeft de grootte van een volleybalterrein.

‘GOED GEZIND GEZOND’ een duurzaam project verweeft alle actiepunten van de schoolsportactie ‘Schoolsport geeft kleur’.

1. Stimuleren van het gezondheidsbeleid. Een gezondheidsbeleid heeft kans op slagen indien zowel leerlingen, leerkrachten als ouders actief betrokken zijn bij de uitwerking van de acties en de opvolging van de afspraken.

. Er worden 2 fruitmomenten georganiseerd door de school. Via het Tutti Frutti project, is er een aanbod van vers fruit tijdens de pauze, op een bepaalde dag in de week.

De moestuinactiviteiten worden opgenomen in het schoolprogramma en laten kinderen: gemakkelijker groenten en fruit herkennen; - meer aandacht hebben voor de herkomst van de voedingswaren (uit de moestuin en vers); - anders denken over het eten van groenten en fruit; - stilstaan bij de milieuaspecten (MOS),…

2. De actieve verplaatsing van en naar de school wordt gestimuleerd. Het opzet is kinderen voortdurend motiveren en sensibiliseren voor een verkeersveilig gedrag en een duurzame mobiliteit. In die zin moeten kinderen zoveel mogelijk kansen krijgen om te oefenen.

3. Aandacht voor leerlingparticipatie: leerlingen voor leerlingen. Elk jaar maken de 6de klassers een nieuwe FITHEIDSDANS en meester Joris een GEZONDHEIDSLIED.

In de maand december wordt deze dans tijdens de gymles aangeleerd In de maand december wordt deze dans tijdens de gymles aangeleerd. Tijdens de middagpauze wordt er verder ingeoefend. Al dansend en zingend wordt dan elke 1ste donderdag van de maand samen gezond ingezet.

4. Vrije momenten op school worden sportief ingevuld. Speeltijden en de middagpauze hebben een uitgebreide speelplaatswerking.

Goede afspraken maken goede vrienden.

De ‘speelkar’ geeft mogelijkheden tot ontlenen van spelmateriaal. Naast de speelplaatswerking is er een georganiseerd sportaanbod ‘middagsport’. De ‘speelkar’ geeft mogelijkheden tot ontlenen van spelmateriaal.

= LEERLINGPARTICIPATIE. De schoolsportactiviteiten worden mee uitgewerkt door de twee sportverantwoordelijken per klas, de 6de klassers en de leerlingenraad = LEERLINGPARTICIPATIE.

Alle kinderen motiveren om aan schoolsport te doen is een belangrijke taak. Daarom wordt een grote waaier van initiatieven aangeboden.

Er is een aanbod om vrije momenten met alle leerlingen sportief in te vullen: December: Fitheidsdans Januari: Lopen Februari: Touwspringen April: Voetbal Mei: Hindernisparcous Juni: Rolactiviteit

Daarnaast wordt door de 6de klassers een ‘crea-aanbod’ georganiseerd zoals: circustechnieken, tekenen, touwspringen,ulama,hip hop, ….

5. Er wordt deelgenomen aan de SVS-ontmoetingen op woensdagnamiddag.

6. In de ‘Reuzenboom’ wordt naschoolse sport georganiseerd. In samenwerking met de sportdienst werd dit schooljaar Sportsnack opgestart voor de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar.

7. Met de sportclubs is er samenwerking om extra sportmomenten binnen de lesuren te creëren. De ‘Herculespas’ i.s.m. de gemeente geeft de kinderen de kans om tijdens de schooluren deel te nemen aan 5 sportactiviteiten en 5 culturele activiteiten. Voor de sportactiviteiten wordt hier samengewerkt met de plaatselijke sportclubs.

8. In deze school staat schoolsport ook voor diversiteit Sport kan een belangrijke sleutelfunctie innemen om met diversiteit om te gaan door : de werkvormen waarbij leerlingen met elkaar moeten samenwerken om tot resultaat te komen , - diversiteit op een positieve manier te benaderen, - een veilig en stimulerend klimaat te scheppen voor kinderen om zichzelf te zijn, …

Het is belangrijk dat kinderen zich goed voelen op school, daarom is in deze school ook aandacht voor de socio- emotionele ontwikkeling.

Meer info betreffende dit project: directie.dereuzenboom@skynet.be www.dereuzenboom.be Met dank aan directie en schoolteam.