De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vrije Basisschool De Krinkel Ruisbroek - Puurs

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vrije Basisschool De Krinkel Ruisbroek - Puurs"— Transcript van de presentatie:

1 Vrije Basisschool De Krinkel Ruisbroek - Puurs
Een middelgrote dorpsschool 9 klassen lager onderwijs 6 klassen kleuteronderwijs 300 leerlingen

2 DE VISIE Het unieke van elk kind staat voorop. Het aanbod is gericht op de gezonde, harmonieuze ontwikkeling van de totale persoon: 'Een gezonde geest, in een gezond lichaam' Bijzondere aandacht voor bewegen/sporten. Respect en waardering voor onze cultuur en andere culturele achtergronden. Aandacht voor gezonde voeding en drank! Samen school maken = inspraak en betrokkenheid, welbevinden en creativiteit! Specifieke gezondheidslessen: met onder andere tandhygiëne, E.H.B.O., rugschool. Aandacht voor veiligheid en hygiëne (verkeersactieve school, openluchtklassen, ...)

3 Directie: Dhr. Hans Segers Schoolsportgangmaker: Dhr. Jonas Pauwels

4 INFRASTRUCTUUR TURNZAAL SPEELPLAATS SPEELPLEIN GRASPERK

5 SVS WOENSDAGNAMIDDAGACTIVITEITEN : Kern Puurs - Bornem
Atletiek Dans Netbal Trefbal Unihockey Veldloopdag Voetbal 4/4 Voetbal 7/7 Atletiek Dans Netbal Trefbal Unihockey Veldloopdag Voetbal 4/4 Voetbal 7/7 woensdagnamiddag= deelnemen aan SVS-activiteiten en projecten.

6 EXTRA SPORTMOMENTEN BINNEN DE LESUREN
De school organiseert 2 schoolsportdagen, evenals sneeuw-, zee- en fietsklassen. Daarnaast neemt de school deel aan de SVS-bewegingslandschappen en projecten zoals Rollebolle, American Games, DAS-beurs, Fietsactie,…

7 STIMULEREN VAN EEN GEZONDHEIDSBELEID
Water- en drankenbeleid: waterfonteintjes op de speelplaats, water beschikbaar na de les L.O., reglementering voor soorten dranken. Maaltijden- en tussendoortjesbeleid: woensdag fruitdag, stimuleren van gezond ontbijt, afspraken aangaande tussendoortjes.

8 STIMULEREN VAN ACTIEVE VERPLAATSING
verplaatsingen gebeuren zoveel mogelijk te voet of met de fiets; - er wordt deelgenomen aan verschillende acties: SVS Fietsactie, Sam de verkeersslang, laureaat 10 op 10,… - fietsvaardigheid en fietscontrole; uitbreiding fietsenstallingen; verplaatsing gebeurt onder begeleiding van ouders; leerkrachten hebben hier een voorbeeldfunctie.

9 ORGANISEREN VAN SPORTIEVE VRIJE MOMENTEN
DE SPORTIEVE SPEELPLAATS nodigt uit tot sport en spel: er werden diverse doelen geplaatst en hinkelparcours aangelegd; mogelijkheid om tafeltennis te spelen; - een dambord werd geschilderd; er is klim- en klautermateriaal in de tuin.

10 ORGANISEREN VAN SPORTIEVE VRIJE MOMENTEN
SPELKOFFERS Foto 1,2: Verschillende spelkoffers werden samengesteld. Foto 3: Sportleerkracht maakt duidelijke afspraken met de leerlingen voor gebruik en opbergen van het materiaal. Foto 4: De klas die de ‘kofferkaart’ heeft, mag gedurende een week de spelkoffer gebruiken tijdens de speeltijden. Foto5,6: Leerlingen dragen zelf verantwoordelijkheid: koffers halen en terugbrengen, materiaal keurig wegplaatsen, problemen signaleren. 1 2 3 4 5 6

11 ORGANISEREN VAN SPORTIEVE VRIJE MOMENTEN
Foto 7,8: De zwarte spelkoffer bevat stelten, pedallo’s en hoepels. Bij mooi weer wordt ook het grasperk gebruikt, dit om de drukte op de speelplaats te verminderen. 7 8

12 Met dank aan directie en schoolteam.
Meer info:


Download ppt "Vrije Basisschool De Krinkel Ruisbroek - Puurs"

Verwante presentaties


Ads door Google