1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
De nieuwste uitspraken
De beroemdste persoon die er is …
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 05/2010
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Verrassing!!.
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
de genezing te Bethesda
Welkom in de samenkomst
Een verhaal om te onthouden
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Anne-Frank.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
Kapitel 12: S Gemaakt door Bart.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Kapitel 11 Dennis en Hendrik
Door Duco Haal Diederik Wijs
Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn
Antwoord op vraag SOPO1-4
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Wie is de baas?.
Bij het kolenvuur Johannes
Groot geloof 1.
…..overrompeld door verdriet
Het is volbracht … Tegen zombies & plaaggeesten ! - VYA 18 mei
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3
Das Versprechen Hoofdstuk 5 (seite 50-63).
Das Versprechen Kapitel 3: Seite
Kapitel 6 Das Versprechen
Das Versprechen Kapitel 10: Seite
Laurens Tessel Roeland. das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde.
 Der Arzt= de arts  Die Photographien= De foto’s  Die Benzinetankstelle= het benzinestation  Der Vertreter= De vertegenwoordiger  Der Damencoiffeur=
Kapitel 9 Seite
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
PANTOFFELS.
Het verhaal van Pasen.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Een liefdesgeschiedenis
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
? ! Gods gerechtigheid... 1.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
ABENTEUER LITERATUR SEITE 24,25 Door Floor en Nathalie.
Redmer Jorna 1T. Agenda  Afgelopen jaar  Studiekeuze & ambities  Osiris  Competenties  Leerdoel  Werkveldoriëntaties  Feedback klasgenoot  Toekomst.
Jugend ohne Got CARLIJN CLAASSEN JOHN GESON MERLIJN ZUIDERWIJK.
DE SPIEGEL.
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
‘Mixed up piles’.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Vaste voorzetsels en keuzevoorzetsels
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Transcript van de presentatie:

1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau 3. Unschuldig = Onschuldig 4. der Briefträger = Postbode 5. die Wahrheit = De waarheid 6. Benzidin-Probe = de Benzidine proef 7. Korb = Mand 8. Schokolade = Chocolade 9. Geständnis = Bekentenis 10. Erhängt = Opgehangen

2 Dit hoofdstuk gaat over het verhoor van Von Gunten. Ze denken dat hij de moordenaar is en proberen tevergeefs een bekentenis te krijgen van hem. De commissaris raakt er heel erg van overtuigt dat Von Gunten de moordenaar is. Ze verhoren Von Gunten meer dan 20 uur lang. Uiteindelijk geeft hij toe dat hij de moordenaar is wat eigenlijk dus niet zo is. Nadat hij heeft bekent heeft Von Gunten zichzelf opgehangen. De commissaris sluit de zaak. Matthaï gaat uiteindelijk toch niet weg naar Jordanië.

Das Dauerverhör OF Das Geständnis 3 Das Dauerverhör OF Das Geständnis

4 - Staat aan de top van zijn carrière Die Ermordete: - Gritli Moser is met een scheermes vermoord - In de maag van Gritli is chocolade gevonden -Haar lichaam wordt onderzocht. den Mörder -Ze denken dat het von Gunten -wij weten dat von Gunten niet de moordenaar is. -Dus wij weten nog niks over de moordenaar. den Kommissar - Raakt ervan overtuigd dat von Gunten de dader is -Luistert mee met een groot deel van de verhoring - Staat aan de top van zijn carrière

5 “Fraulein, ich fliege nicht” Juffrouw, ik vlieg niet. Dit zei Matthäi tegen een stewardess. Dit zei hij toen hij op het punt stond om te vertrekken. Maar uiteindelijk vertrok hij toch niet, vanwege de zaak van Gritli.

6 21. Welche Tatsachen machen von Gunten verdächtigt? - Er is bloed van Gritli op zijn kleren gevonden - Hij durfde eerst niet naar het dorp - Hij verkoopt scheermessen, Gritli is vermoord met een scheermes - Hij heeft chocolade gegeten, wat ook in de maag van Gritli gevonden is - Hij wilde van de postbode weten of de politie er was. - Von Gunten houdt steeds dingen achter, hij vertelt zijn verhalen niet compleet.

22. Warum hat von Gunten den Mord gestanden? Hij werd 20 uur lang overhoord, en volgens ons gaf hij alleen maar toe omdat hij kapot was. Hij kon namelijk nauwelijks meer op zijn benen staan.

23. Warum herrscht in Mägendorf bei der Beerdigung von Gritli eine erleichterte Stimmung? Ze dachten dat er gerechtigheid was, omdat von Gunten had bekend en zichzelf had opgehangen. De dader was dus dood.

24. Auf Seite 63 findet eine Wendung statt. Welche? Matthäi staat op het punt te vertrekken, maar gaat dan uiteindelijk toch niet weg met het vliegtuig. Vandaar ook die zin “Fraulein, ich fliege nicht.”

7 Hoe heeft de politie von Gunten eigenlijk gedwongen te bekennen (terwijl hij het niet heeft gedaan)? Antwoord: Ze hebben hem 20 uur lang verhoort. Ze hadden ook allemaal bewijzen (de scheermessen, chocolade, bloed van Gritli op zijn kleren etc.) die hij moeilijk kon weerleggen. Ze hebben hem zwaar onder druk gezet.